Reklama

Reklama

Lovci draků

  • Francie Chasseurs de dragons (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl trošku strach, že film bude naprostou kravinou, to když se na scéně objevil Lian-Chu bojující s přerostlou housenkou. Ale jakmile se vydal zachránit Zoe a na cestu na konec světa, byl jsem spokojen. Navíc filmu do karet hraje krátká stopáž. Nestihl jsem se začít nudit a nestihl jsem si zprotivit věčně kecající Zoe ani Hectora, který když si hraje na sochy je vážně skvělý. Vizuální, zvukové a hudební stránce taky není moc co vytknout. Postavičky možná nemusí sedět všem (mě například vadili Lian-Chuovi hubené nožičky), ale každý tvůrce animáku chce mít své postavičky něčím originální, stejně tak to vidí i francouzi. Prostředí je naprosto úchvatné, zejména pak Na konci světa, kde všude lítají staré trosky staveb zašlých civilizací, závěrečný Drak taky ujde i způsob, kterým je nakonec přemožen je dost originální. ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Po prvý raz som týchto lovcov videl dávno, okolo roku 2014, znova som sa k animáku dostal až po rokoch náhodným pozretím na nete, keď som mal chvíľku voľného času. Príbeh animáku je jednoduchý, onedlho sa prebudí zlý drak, ktorý vie vyplieniť celé územia a je na Gwizdovi, Lian-chu a Hectorovi, aby ho premohli. A za odmenu im dajú zlato, za ktoré si budú môcť postaviť vysnenú farmu s ovečkami. A teraz podrobnejšie k postavám: Lian-chu je z postáv najsympatickejší. Hector slúži na pobavenie divákov, najlepšie mu išlo predstieranie že je socha, počas boja s drakmi. Gwizdo je na tom horšie, je pochopiteľné že mu musela Zoe svojim neustálym rozprávaním liezť na nervy, ale nechať ju v štichu keď ju prenasledujú draci z neho sympatickú postavu nerobí. To, ako mu prepne v hlave podobne ako jednému z rytierov, radšej nejdem zmieňovať. Film je síce o tom, ako sa jeho charakter mení a na konci bude brániť Zoe pred jej strýkom, ale aj tak. No a Zoe, tam už som ten problém s jej postavou vlastne napísal. Ale za čo musím dať klobúk dolu, je vynikajúci, pôsobivý záporák a jeho nástup. Inak animácia je tu oproti animákom z USA iná, ale nie je vôbec zlá, vlastne je celkom pekná a kúsky ruín z “konca sveta” boli nádherné, vlastne celý ten vznášajúci, rozpadajuci sa svet v oblakoch bol výborný nápad. Čiže je to cestovateľská šablóna, ktorej som sa nakoniec rozhodol udeliť 4 hviezdy, aj keď je to dosť na hrane. Keď to pobeží v TV a na iných kanáloch nie je iný 5-hviezdičkový animák, tak to pozriem. ()

Reklama

LosMojmos 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo, mělo to krásné 3D zpracování. Vlastně jsem se na to rozhodl podívat, protože studio co to tvořilo znám a musím uznat, že vizuálně bomba. Má to zajímavý nápad, ano konec příběhu byl od začátku jasný, nicméně měl své kouzlo. Dávám tomu tedy čtyři hvězdičky a věřím, že příště by to mohlo být jak od Pixaru, neboť stačí jen trochu vylepšit zápletku. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem viděl jinej film než většina lidí zde, mně se to dost líbilo a přišlo mi to kvalitnější a míň dětinský než například animáky od Pixaru. Draci jsou designově vymakanější než v o pár let mladším How To Train You Dragon, prostředí vypadá naprosto nádherně (kusy země poletující ve vzduchu s pozadím ve formě hustejch mraků) a postavy jsou sympatický. Sem tam film hodí vtípek (vládne drako-králíko-pes Hector) a nechybí ani nějaký to drámo. Hudba je parádní a hezká. Škoda krátký stopáže, pár minut navíc bych snesl :) ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem chvílema až nevěděla, jestli se pořád ještě dívám na ten nesmělý animáček o lovcích draků, nebo jestli koukám na nějaký akční fantasy snímek. Závěr byl opravdu dobře animačně propracovaný a některé záběry byly fantastické a opravdu zajímavé, hlavně části s ohněm. Když to všechno shrnu, tak na druhou stranu zde bylo dost hluchých míst, kdy jsem se prostě nudila a dramatické scény s ohněm a nestvůrami mi do tohoto filmu vůbec neseděly. Přišlo mi, že se tvůrci nedokázali dost dobře rozhodnout, jestli tvoří akčňák pro dospělé, nebo pohádku pro děti. ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama