Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (563)

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Posledních pár dekád se u nás točí převážně dva druhy pohádek. Ty které mají slabý příběh i slabé situace a pak ty, které mají sice slabý příběh, ale alespoň vás pobaví v jednotlivých scénách. Peklo s Princeznou je naštěstí ten druhý případ. Story s hrou na peklo a záchranou milované sice není vyloženě špatná, ale je zmatečná, protivenství nepůsobí nijak zvlášť nebezpečně a zamilovaná dvojice se do sebe zakouká podezřele rychle. Jinak ale Jirka Mádl hláškuje, jako by nikdy neopustil Snowborďáky, Tereza Voříšková je princeznovsky krásná, ale zároveň příjemně civilní a držkatá. Malí čertíci a jejich huňka jsou roztomilí a trio Postránecký, Náržný, Táborský v roli starší generace ukazuje, že mladí se pořád ještě mají co učit. Takže žádný zázrak, ale uteče to hezky. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je tady nějak přeVoříškováno. Já měl vždycky radši vanilkovou a hlavně, mě nikdy holky, co měly hlas jak vyřvanej frajer po nonstop večírku, co vyhulil krabku cigaret a pokořil kartón lahváčů, dvakrát nebraly. To rohatá čertice Alžběta Stanková, je jiné kafe. Od ní bych si rozsvítit resp. doruda rozpálit vocas, narozdíl od samotného Lucifera, klidně nechal.... _ Pryč jsou doby, kdy pohádka musela mít v prvé řadě příběh? Pryč jsou doby, kdy pohádka obsahovala lehkost, nenucenost, humor? Pryč jsou doby, kdy byl Petr Nárožný rebel! Pryč jsou doby, kdy pohádku sledovala celá rodina a nebylo jim (za tvůrce) trapně? _Prvních pětačtyřicet minut naprosto unylých, zbytečně natahovaných (čert ví, co mě přimělo nepřepnout) a nutno podotknout, až na pár světlých záblesků v podobě všech výstupů již zmiňované Alžběty Stankové, která si mimochodem krade pohádku pro sebe, to ve zbylé části nebylo lepší...Vojtek působí jako špatnej vtip, Vydra to je nechtěná parodie (těžko říct na co), Pecha vypadá, že vysadil prášky resp. si odskočil z jiné pohádky a byť Martin Stránský má určité charisma, Karel Heřmánek to bylo jiné kafe resp. čaj! Zbytek (včetně Postráneckého, Táborského a spol.) tuctový, nevýrazný a nudný jako pohádka sama. Nutno podotknout, že na vině je spíše scénář, než herci samotní. Nechci samoúčelně kopat kolem sebe a plivat na tvůrce a rozhodně si nemyslím, že mám přehnané nároky, ale (rodinnou) pohádku si já představuju rozhodně jinak. Ke cti tvůrcům nutno dodat....alespoň samotný název nelhal. 35% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slovy Fandy Nováka od Růžku, je Peklo s princeznou sprostá vykrádačka několika starších pohádek. Řečí kultivovanější, tvůrci asi rádi koukali na českou pohádkovou klasiku a tu a tam si vhodné motivy, motívky přihřáli nově. Najdeme tu odkaz k Dívce na koštěti, S čerty nejsou žerty, Princi a Večernici, O zatoulané princezně a ještě hodně dalších. Taky se přiznám, že jsem po náročném dni zhruba v polovině usnul. Proto s hodnocením počkejme a zatím jen pár postřehů: Příšerná nepohádková hudba; půvabná princezna s kuřácky ohroublým hlasem, který Tereze projde na vinicích jižní Moravy nebo na raftech v peřejích ale nikoli už v pohádce; skvělý král v podání Nárožného (hraje tuhle pohádkovou postavu minimálně už od poloviny osmdesátých let - Co takhle svatba, princi?) a naopak mizerný Postráneckého (na krále se ani trochu nehodí). Po dokoukání je vhodné konstatovat, že po revoluci bylo natočeno i několik dost horších pohádek, že hudba se v závěru trochu zlepšila a že Betka Stanková jako téměř jediná zahrála nadstandard (u Nárožného jsme tomu zvyklí) a opravdu jediná z pekelných herců nepůsobila trapně. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo nevěděl, jak popsat bezradnost, tak stačí, když se koukne na tenhle film. ___ Nejprve klady: Mádl jako klackovitý princ? Proč ne? Princezna se sympaticky vychlastaným chraplákem taky ujde.Pekelnice je chvílema sexy zkažená. A tím pozitiva končí.____ Příběh je zmatený jak včely na jaře a nahazuje tolik motivů, že by s nima nedokázala žonglovat ani pohybově zdatná chobotnice. ___I když se sem tam objeví fórek, tak ho režisér absolutně nedokáže vygradovat. Dialogy jsou nesrozumitelné a nesmyslné. Dokonce natolik, že občas některá postava popře hned následující větou to, co říkala před chvílí. Herci nedokážou udržet charakter postavy (například král Nárožného, který by se měl zoufale bát o ztracenou dceru, na dlouho dobu zapomíná, že se vůbec ztratila, aby pak náhle zase předvedl hysterickou scénu, kde že ta dcerka teda je).Kníže pekel umí zahrát démonickou zlobu - asi ve dvou scénách - ale po zbytek filmu působí jako unavený podpantoflák. K čemu tam byl ten vodník? _____ Lidé a pekelníci se chtějí povraždit a vzápětí se zvou na svatbu. ___ A když čertovská učitelka vysvětluje žáčkům, že ti nejlepší čerti si umí sami rozsvítit svůj ocas, zatímco těm méně zkušeným k tomu může pomoct jenom, když jim na něj šáhne člověk, tak jsem si říkala: Je tohle vůbec pro děti? Zvlášť když čerti svému ocasu říkají "hoňka", pardon - "huňka". /28. 12. 12./ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princezna plavat umí, princ ne. Jako děti se pošťuchují, čímž vůči sobě získají nepřekonatelnou averzi, ač si kloudně nepamatují, kdo že to ten druhý je. Když se po letech poznají, sice se nepoznají, ve smyslu - nespojí si ksicht před sebou s ksichtem z těch dávno zajímavějšími zážitky v hlubinách paměti zasypaných vzpomínek, stejně jako že by jeden o druhém něco věděli, či spolu něco zažili, za to přes vzájemnou opět prvotní (není to nedostatek v mém počítání, nepoznali se, tedy před sebou měli neznámého člověka) averzi přijde láska jako páska. Princ bez jehly a nitě navleče korále z jeřabin, princezna by ho za to v tu ránu dovlekla k oltáři, ale zrovna do toho vlítne čert a byť nemá žádné hříchy, odnese si ji do pekla. To se nelíbí jeho snoubence, pročež zmíněná začne řádit jako čert. Luciferovi v důsledku všeho nastalého chaosu a pošťuchování zhase ocas, což je pro něj maximální potupa. Pak už, během pár minut, nastane svatba, před níž musí nastat nezbytné symbolické trucování princezny (obšlehnuto z Pyšné že jo? A to hádání drahého, byť tady princezny a ne milého je z ze Zatoulané princezny, no o co? A ten nedomrlý princ, kterému otec pořád chce dávat lekce je z Prince a Večernice, vsaďte boty). Samozřejmě, že vymyslet něco úplně nového na klasické motivy nejde, vždycky to bude něco připomínat, ale tedy je to převzaté poslepované opravdu divně. Něco se děje až v překotných závěrečných dvaceti minutách, což by bylo v pořádku, pokud by děj gradoval nějak smysluplně a ne k nepřehledné rvačce, zmatku, troše ženského křiku (z úst prince) a zdřevěnělému kováři. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Správce pekelné brány hraje režisér Miloš Forman, svou roli natočil za dvě hodiny. (M.B)
  • Jiří Mádl musel kvůli natáčení navštěvovat hodiny šermu. Pohádku označuje jako jeden ze svých fyzicky nejnáročnějších filmů. (hippyman)
  • Filmovalo se například v Adršpachu nebo v Kouřimi. Frýdlant a Kroměříž se staly sídlem králů a ve Skalici u České Lípy sídlil Lucifer. Scény z mlýna se natáčely v Dolském mlýně v Českosazském Švýcarsku poblíž Jetřichovic. (hippyman)

Reklama

Reklama