Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 1
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

Gereth 

všechny recenze uživatele

O nic lepší ale pozor, ani o nic horší než ostatní podobné romantické komedie. Překvapivě dost slušní herci ve vedlejších rolích a překvapivě ani nijak neiritující hlavní role. Isla Fisher je roztomilá, Hugh Dancy sympatický, oba jsou z toho filmového vztahu trošku překvapení, ale celkem jim to šlape. Minimálně jsem nemusel znuděně uprostřed filmu několikrát zastavovat a jít na chvíli dělat něco jiného, jako u mnoha jiných. // 50% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Čas od času má člověk chuť pustit si pro relaxaci nějakou nenáročnou komedii. Ale, proboha, ne tuhle! Film totiž není ani jedno ani druhé. Za prvé: není to komedie a to zcela vážně - vtip se v tom nenajde. Za druhé: nejde o nenáročný snímek - klade totiž nesnesitelné nároky na divákovu trpělivost a shovívavost, aby tenhle paskvil dokoukal do konce.___ Takže tu máme příběh o dívce, která obsedantně nakupuje, protože jí to přináší uspokojení, ale ničí ji to finančně. To se dá uchopit různě, tady to ale vůbec neuchopili a celé vyprávění se jim vymklo z rukou. Ženy jsou tu (až snad s výjimkou hrdinčiny kamarádky) samé karikatury pištících holčiček, přehnaných femme fatale nebo snobských ledových královen. ___Pokusy o lehké vyprávění ze začátku sice nevychází (jak jsem psala: vtip tu nenajdeš), ale pak se odhalí dívčina zoufalá finanční situace a všichni se na ni hned začnou dívat jako na vražedkyni malých dětí, která navíc přenáší ebolu. Když se dívka přece jen nějak se svou minulostí vyrovná, tak ji zas všichni začnou hned oslavovat, jakoby zachránila světový mír, vyřešila problém s odpady a navrch ještě vynesla koťátko z hořícího domu. ____ Nehledě na naivní motiv, který snad naposled slavil úspěchy před válkou, že totiž dívka na základě jediného článku, který napíše, získá celosvětový ohlas, takže jí k nohám padají všichni prestižní nakladatelé a chtějí ji za každou cenu získat. ___ Je to jednoduše splácanina bez vtipu. /1. 12. 14./ ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Miluju nakupování, obzvlášť když mi při výběru oděvu asistuje neodbytná prodavačka snažící se mi za každou cenu vecpat nějaký ten hadřík a neštítí se mi při tom namluvit, jak mi ty šaty sluší, ač jsem se díky nim zase o něco víc přiblížila strašákovi do zelí. V New Yorku takové otravné báby asi nemají, a tak může Isla Fisher nakupovat vesele, s grácií a ještě z toho mít požitek. Její patálie a zářící oči nad každým nově nabytým kouskem jsou vskutku úsměvné a tak je velká škoda, že se film drží zaběhnutých schémat a vám je jasné, jak to celé skončí prakticky od okamžiku, kdy Ona potká Jeho. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Což o to, další romantická komedie - průměrná ptákovinka, která neurazí, ani nenadchne. Isla Fisher mi tu uplně neseděla, zato Hugh Dancy je prostě úžasnej všude. Každopádně největší zklamání, který plyne z tohohle filmu, je naprostý ,,lack of fashion - like WTF? Isn't it obvious from the title?". Ale holt bez tý lásky by ten film byl tak nudnej, že tam Dancyho museli vrazit. Za mě bohužel zklamání kort z toho pohledu módního nadšence... ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Pro mě zaručeně fungující antidepresivum, které mě vždy hodí do té správné nálady. Taky to bude tím, že i já sem shopaholic, takže je to tak trochu mé téma. Ve filmu je vše, co jsem od něj očekávala, pozitivní atmosféra, sexy rozcuchanej herec, ňoumovsky vypadající vymahač dluhů i mrška Alicia "bitch longlegs". Hudba je fajn, film příjemně ubíhá a má plno vtipných momentů. Dokonce je dejme tomu i výchovný. A pamatujte si, že "Cost and worth are very different things." ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně se Rebecca na něco ptá své spolupracovnice, ovšem za dvě vteřiny se spolupracovnice v záběru již nenachází, jedná se tedy o nepovedený střih. (Pavlínka9)
  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)
  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno