Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (340)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Taková vcelku originální a svým způsobem roztomilá ptákovinka ... vlastně spíš pterodaktylovinka (s ohledem na prostředí, v němž se podstatná část děje odehrává). Její potenciál je zcela zjevně - a zcela zbytečně - z větší části promrhaný díky ledabylému, poloamatérsky vyhlížejícímu zpracování. Leč nemohu neocenit aktivní přístup a nezištnou spolupráci všech zúčastněných (včetně impozantního Tyrannosaura Rexe, pochopitelně) - kromě toho celková kompozice příběhu i konečný výsledek tak nějak odpovídá naturelu hlavního hrdiny, takže nakonec ... pohodové 3* ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nevtipna slatanina, jez nepozna inteligentni humor ani kdyby do nej narazila. Masky podivnych zabych mutantu, koupili zrejme rekvizitari ve Svete hracek a jen jsem hledal jestli tam jeste neuvidim nalepenou cenovku. Vsechno to na me pusobilo, jako by to bylo natoceny pres vikend a to jim jeste zbyla volna nedele. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Popisek a účast Ferrella hlásali dobrodržnou švandu. Výsledek hlása přeplácanou kravinu. Začátek se ještě dá unést a skýta vtipné momenty. Hlavně Ferrellův tupý vědec je v začátku zábavný. V okamžiku vpádu do země ztracených se ztratí nejen hrdinové, ale i rozum a něco jako logika nemluvě o humoru. Ten se sestává z Ferrellovo neustálého pitomečkování, padání anebo lití kýble moči. Žhavé magma se dá lehko projit v botech, dinosaur co má spadeno na Ferrella měl jen ucpaná střeva,doktorka co umí zcela neznámý jazyk lidoopů a nemluvě o ještero lidech, kde jen jeden je obdařen inteligencí a tunikou. Být mi 10 let a být na tripu tak mi to je jedno. Jenže co minuta to se Ferrell pitvořil a jako koruna tomu byla dodána v rádoby poučných dialozích v průběhu akcí "Já tu zustanu. Vím kam konečně zapadnu." Nemohu si pomoct, ale po 20 minutách jsem už jen očekával konec a nezachraníto ani vcelku ucházející triky. Vše je totiž klišoidní až hanba. Zloduch chce přistroj hrdinů >zloduch chystá ovládnutí světa>hrdinové vše vyřeší bez mrknutí oka. Pohádka, která ztratila mozek: Land of the Lost Brains. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Uznání si tentokrát zaslouží jen a pouze sympaticky riskující producenti, kteří očividně umožnili Ferrellovi 100 minut improvizovat na témata typu "bizarní ztracený svět", "dinosauří moč", "míra lásky Ježíše k lidstvu" nebo "komunikace s Opičími lidmi", aniž by věděli, zda to ve výsledku bude fungovat. Nefunguje. Na scénář se logicky zvysoka kašle, samotná zápletka vyniká pouze nebetyčnou primitivností, jednotlivé momenty bránici ani zdaleka neprotrhnou a Brad Silberling rezignuje snad úplně na všechno... Jsem pro každou špatnost, oceňuji snahu vymanit se ze škatulky vlídné rodinné komedie, ale kde nic není, tam ani... Vždyť to znáte. 40% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $49,438,370Tržby Celosvetovo $69,548,641Tržby za predaj DVD v USA $18,953,806 //počet predaných kusov 1,220,061║ Dobre spracované dobrodružné prostredie plné slušne urobených počítačových trikov a tvorov a tak neskutočne ale neskutočne blbý dej, fakt hrôza a ešte ten humusársky humor, no fuj. Anna Friel kočka, Will Ferrell prvotriedna otravnosť, celkovo zbytočne utopené peniaze. /25%/ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Původní rating byl R, ale po sestřihu se film dočkal mírnějšího PG-13. (HellFire)
  • Film získal v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategoriích nejhorší prequel, remake, rip-off a pokračování. (Pepinec)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama