Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 1

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 1

Recenze (563)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Goodbye Kitty! Burton is back! Zvrhlé, dojemné a upřímné, jako byl kdysi Střihoruký Edward.V komentářích jsem četl, že to lidem přijde bez srdce....nenechte se vysmát.Už dlouho jsem od Burtona neviděl nic srdcovějšího, jeho typický styl na vás dýchá z každého filmového políčka, promakaný scénář plný odkazů, všude na vás číhá Batman, Ospalá Díra, Střihoruký Edward, vše dokresluje typická Elfmanova hudba.Prostě všechno je, tak jak má být a jak to od Burtona jako jeho fanoušek chci cítit.Moc moc příjemné pokoukání a čistá radost.Dokonce jsem si i během filmu zvyknul na černobílou, ale ještě mi asi bude pár projekcí trvat, než se přestanu ptát jestli by tomu neslušela barva s filtrem hřbitovní šedi.95%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pamatujte si, když už budete někoho probouzet z mrtvých, tak jedině s láskou! Jinak se vám to může pěkně vymstít a zombíci vás budou chtít spapat! Pro mě docela nepředstavitelné, že bych drbkala za uchem svého z hrobu vykopaného a znovu oživeného psa a nechala se od něj olizovat. Tim Burton si s tím ale docela vyhrál a už podle jména psa a jeho lidských páníčků lze snadno odhadnout, odkud čerpal inspiraci. Sympatický horůrek s vynikajícím hudebním doprovodem. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Mrtvoly se nevyplatí oživovat. Podobně to platí i o předchozí práci, v tomto případě kraťasu, Time. Frankenweenie má uspávací vizuál, dialogy i postavy. A hlavně odzívané finále. Jedná se spíš o chtěný dojáček, který je v letošní záplavě "hororových" animáků trochu do počtu. Nemůže to myslím bavit ani děti, ani dospělý doprovod. 50% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Tim Burton sa konečne vykašlal na Deppa a aspoň malý progres predsa len nastal:) Hoci slovo progres je pri látke z roku 1984 asi nie veľmi výstižné slovo. Burton vybrakoval zo svojho starého "kraťásku" čo sa dalo, dal tomu celému nádherný čierno-temný vizuál a príbeh natiahol o hodinu. Dobre sa na to pozerá, postavičky sú skutočne výstižné a premakané, ale už poslednú polhodinu mal človek (teda ja:) pocit, že už sa nevie odkiaľ kam a už to nie je pocta, ale obyčajná kopírka. Každopádne, pozerá sa na to dobre a ako rozprávka na "dobrú noc" to funguje. Otázka však znie:"Vráti sa ešte Tim Burton v plnej sile alebo si budeme musieť už nadobro zvyknúť na priemerné recyklované filmy, ktoré sa podobajú ako vajce vajcu???" ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $35,291,068Tržby Celosvetovo $81,491,068Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,481,379 //počet predaných kusov 629,088Tržby za predaj DVD v USA $15,356,302 //počet predaných kusov 221,247║ kópia pôvodného kraťasu z 1984, ktorý je obohatený o nevyhnutnú vatu aby bola dosiahnutá určitá minutáž a už nemá v sebe toľko citu ako originál, takže skôr len komerčná flákota bez skutočného srdca, Burton by mal radšej pomaly skončiť než padne sa samé dno /60%/ ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Celkovo bolo vytvorených 200 bábok, z ktorých 18 patrilo samotnému hrdinovi Viktorovi. (Anekla)
  • Postavičky Burton modeloval postaru, tedy ručně bez počítačů, jen za pomoci mechanických pomůcek. (agass)
  • Všetky bábky mali skutočne ľudské vlasy a ich pohybový aparát mal asi 45 kĺbov a pohyblivých častí. Výnimkou je Sparky, ktorý ich mal tri stovky. (Anekla)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama