Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (766)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Chválím režiséra, ačkoli už zkušeného filmaře. Tohle je jeho první větší projekt a je to fakt dost dobrý. Vynikající duo Jude Law a Forest Whitaker za doprovodu parádního soundtracku střílí, mlátí, bodaj, kolem stříká spousta krve a do toho všeho padají fakt vtipný hlášky. Všechno zasazený do celkem drsnýho příběhu o "Repo menech". Celý ten look blízké budoucnosti není tak vlezlý, jako ve spoustě podobných filmů a působí to docela stylově - něco jako Equilibrium. Bitky jsou fakt nářez a ta nejlepší přijde samozřejmě až nakonec. Jude Law ve stylu 300 je brutální řezník a je děsně cool. Scénář si pro diváka přichystal hned několik překvapení a to největší jako třešničku na dortu na samotný závěr. Nejdřív jsem přemýšlel o 3*, ale za posledních cca 30 minut jednu přihodím. "Come on.. again?" ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Miguela Sapochnika ukazuje, kolik má tenhle režisér před sebou ještě cesty k řemeslné a umělecké dokonalosti. Celkem zajímavý námět ovšem scenárista pojal do jakési tuctové moralitky o zneužití transplantování orgánů a začínající režisér se v tom mixu chvílemi jakoby ztrácel. První 2/3 sci-fi filmu jsou ještě celkem obstojné, sice občas dojde nepředloženě ke změně dynamiky a tempa, právě v momentě, kdy to divák nejméně čeká a chvílemi pak lze zase narazit na hluchá místa, poslední třetina ovšem celý snímek spolehlivě zazdí. Ta absurdní akční scéna před růžovými dveřmi, která neměla v rámci snímku zhola žádné opodstatnění a sloužila snad jen jako režisérská onanie...a pak ještě podivnější scéna skenování orgánů v centrální jednotce se silně erotickým podtextem, to už jsem se bohužel nepochopil vůbec. Jestliže měl celý film nějakou kompozici a ústřední protisystémové vyznění, pak konec byl patrně přilepen ze zcela jiného snímku (a nic na tom nemění ani úplné finále). Tedy ve výsledku zklamání, od tohoto temného sci-fi jsem čekal rozhodně víc... Každopádně silně nadhodnocený film... viz třeba i IMDb... Podobné filmy: Johnny Mnemonic, Blade Runner, Minority Report ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Debutující Miguel Sapochnik s arsenálem populárních herců natočil slibné sci-fi, v němž se gore efekty rozhodně nešetří. Překvapila mě do jisté míry jednoznačnost a striknost hlavních hrdinů pokud šlo o nějaké rozhodování. Prakticky se zde hraje pouze na buď si s námi nebo proti nám. Forest Whitaker hraje přímo úžasně, tohoto herce prostě můžu. Jude Law neurazí, ale žádný akční borec z něj asi nikdy nebude. Liev Schreiber předvedl svůj v poslední době vysoký standard. Příběh se mi líbil v první polovině, druhé dle mého soudu začně postupem času docházet dech. V závěru na nás scénaristé připravili past s velkým P. Pro mě osobně trošku šok.PS: Logických chyb se dala najít spousta, přesto slušných 55 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, ktorá časť žánrového koláča sadla Sapochnikovi viac, každopádne či už šlo o vizionárske zobrazenie budúcnosti, porciu akčnej nádielky, thrillerové zdramatizovanie alebo odľahčenie skrz dobre vypointované hlášky, všetko malo vo filme svoje miesto a dosahovalo slušnú kvalitu. Herecká zostava (s výnimkou Lieva Schreibera) príliš neoslnila a čierny bodík odo mňa dostáva aj hudobná stránka filmu. Inak ale so všetkým spokojnosť, hlavne s finálnou pointou, ktorej údernosť som po pomerne predvídateľnom priebehu predošlých minút naozaj neočakával. 75%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zvraty, které převrátí veškeré předchozí dění (nebo alespoň jeho většinu) jsou pro mě něco jako druhé narozeniny. Nijak extra je nevyhledávám, ale když některý z nich najdu, jsem v sedmém nebi (délka trvání psychického orgasmu je samozřejmě přímo úměrná chytrosti, kvalitě a načasování daného zvratu). O zvratu u Repo Men řeknu jen jedno - stálo to za to. Nezklamal mě a nezklamal mě ani zbytek téhle béčkově akční podívané, kterým se asi "blýská" na horší časy. Jude Law byl podobný badass jen v Road to Perdition, Forest Whitaker však nejspíš měl vypadat jako badass ještě větší, ale to by nesměl Forest jako většinou přehrávat. Já ale s otevřenou hubou koukal na postavu úplně jinou - Alici Bragu, kterou jsem doposud viděl jen párkrát, a tak nějak mi učarovala. Scénu se skenováním orgánů bych si s Judem ihned a bez reptání vyměnil. Repo Men jako celek nevybočuje z řady ostatních "fight against system" nebo "future dystopias" filmů, na druhou stranu může nabídnout nevídanou brutalitu, skvělý závěr, drsňáka Lawa a taky Alici Bragu. Tři a půl. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo väčšinou v Toronte, v provincii Ontario. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama