Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (764)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Jako celek to nefunguje (jedinej náznak dějový kontinuity je to s kočkou, všimli jste si?) ale pár scén je prostě bomba (jo, jsou to ty co v nich hrajou písničky a zmíňuje to tady taky kdekdo). Stejnak na mě ale ten film zapůsobil strašně dobře. Tím, že herci hrajou výborně, ačkoliv příběh (nebo scénář) je nejlacinější trash a třeba taky že milenka hlavního hrdiny není zrovna nejhezčí ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi thriller. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, kedy si už ľudia môžu nahradiť prakticky všetky orgány, lenže kvôli cene ich majú mnohí problém splácať a od toho sú tu vymáhači dlhov, ktorí si ich násilne vezmú späť. Mladý muž je jedným z nich a má takmer úplne ideálny život, má skvelú rodinu, výborného priateľa a práca ho skutočne baví, pričom je v nej najlepší, ale všetko sa zmení, keď po jednej nehode dostane umelé srdce a keďže ho nehoda zmenila, nie je schopný ho splácať. Ale nehodlá čakať, kým si jeho srdce vezmú späť a tak sa spojí s mladou ženou, ktorá je na tom podobne a urobia všetko preto, aby prežili. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať ešte o niečo lepšie. Film síce nepriniesol nič nové, ale to mi v akčnom žánri vôbec neprekáža, hlavne, že už od začiatku ma to začalo dosť baviť, prvok výberu orgánov tu pôsobí tak príjemne čiernohumorne a navyše mám veľmi rád tento typ zápletky, kde sa z lovca stáva korisť a idú po ňom bývalí kolegovia. Len škoda, že po nehode to na určitý čas upadne, dá sa na to pozerať, ale táto druhá štvrtina mi neprišla najideálnejšie zvládnutá a navyše aj to vloženie ženskej postavy tu pôsobí dosť samoúčelne. Ale našťastie v druhej polovici sa to zase výrazne vylepší a už je to výborná zábava až do konca s mnohými vydarenými situáciami, pričom rozhodne prekvapí záverečná pointa, ktorá mi síce v rámci filmu príde pomerne zbytočná, ale aj tak je zaujímavá. A veľkú pochvalu si zaslúži na pomery komerčnej produkcie až mimoriadne surové, morbídne a prakticky aj dosť úchylné podanie celého filmu, čo z toho robí prakticky nezabudnuteľnú záležitosť. Akcie je tu priemerné množstvo a je skvelá. Nájdu sa tu tri výrazné akčné sekvencie a niekoľko doplnkových, tvoria ju hlavne súboje, ale aj nejaké prestrelky a plno perfektných likvidácií, pričom všetky sú výborne natočené, kvalitne prevedené a nadmieru drsné. Najviac sa mi páči záverečný hromadný súboj v úzkej chodbe, ktorý síce evidentne vykráda podobnú scénu z filmu Old Boy, ale aj tento je výborný, no všetka akcia ma tu veľmi bavila. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Jude Law v hlavnej úlohe tu drsniaka zvládol až prekvapivo dobre, k tomu príjemná Alice Braga, Forest Whitaker, Liev Schreiber a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, bezchybná vizuálna stránka, no hlavne to spomínané morbídne prevedenie, tu nemám žiadnych výhrad. A chválim aj vloženie skladby Canon od Pachelbela v jednej scéne, čo ma veľmi potešilo. Keby bola lepšie zvládnutá tá druhá štvrtina a pribudlo by akcie, možno by som dal aj plné hodnotenie, ale aj tak som dosť spokojný, výborný akčný film. 78% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vsaď se, že ti exekutoři dojdou dřív, než mě nápady." Odebírat orgány lidem, kteří je nestačí splácet a poučovat je v bezvědomém stavu o jejich možnostech, to bylo tak velké potěšení pro cynickou část mé duše, že jsem začal zvažovat změnu povolání. Po pětihvězdovém úvodu se však zábavnost začala příliš rychle vytrácet a přes zdvořilou nudu snímek dospěl až ke zcela průměrnému zívání. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jednotlivosti super (zvláště ty ‚na hudbu‘), celek tisíckrát viděné klišé, které zvláště ve druhé třetině nemá ani kapku drajvu. Cynický úvod potěší a závěr má fantastické grády, jenže takových protisystémových revolt už tady byly spousty a Sapochnik bohužel umí zaujmout jen na průměrné délce písničky. Law super, Whitaker má sklony přehrávat. Neutuchající krvavé gejzíry – palce nahoru! 3 a ½. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si říkal, že jedna hvězdička bude za hvězdné obsazení a druhá, když za nic jiného, tak aspoň za neurosystém M5, ale na konci jsem se zamyslel a uvědomil si, že by to z mé strany bylo jenom plýtvání hvězdičkami na všechny strany. Repo Men totiž selhávají v tom nejzákladnějším, čeho si na filmu cením. Nedokážou vytvořit funkční svět na logických základech a vlastně ani ne tak nedokážou, jako spíš na jeho stavbu úplně rezignují. Ta společnost nefunguje ani v tom základním a logika pokulhává vlastně i v konkrétních činech a dějích na úrovni jednotlivých postav a scén. Je to typický příklad filmu, kde režisér dá přednost honičce, přestřelce nebo fyzickému souboji před tím, aby musel logicky zdůvodňovat dění na plátně. A ještě dvě věci mi vadí - nemám rád, když se něco tváří přemoudřele a dělá se chytřejším, než doopravdy je. A vadí mi taky nekonzistentnost scénáře, který v první půli chce být temnou distopií a varovat před zneužitím technologií, no a ve druhé se zvrhne v akční jízdu, která se dá akceptovat snad jen jako ryzí komedie, jak je přehnaná, krvavá a efektní, ale bojím se, že režisér nechtěl nic parodovat a šlo mu jen o cool styl. Ve výsledku je to jen rozporuplné akční béčko - pravda - s příjemným a funkčním obsazením, které ocení fanda žánru nebo obecně ten divák, kterému nelogičnost v ději nedělá problém. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama