Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (256)

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Hravá fantasy pohádka, která nadchne nejen svou nápaditostí, ale také perfektní výpravou za kterou nebyly vyhozeny milióny a na kráse jí to absolutně nic neubírá. Spousta geniálně vykreslených postav a i když jsem předlohu nečetl, vychutnal jsem si Barvu kouzel dokonale. Smrtka přidává pátou hvězdičku jako nic. 75% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který by nečetl původní Pratchettovu knížku a má rád komedii ze světa fantasy, je tohle asi pětihvězdičková věc. Já jsem ji četl, takže jsem si nějak představoval všechny ty hrdiny od Mrakoplaše až po barbara Cohena a taky jsem si nějak představoval, jak pronášejí ty svoje dialogové hlášky. A to je asi jediný důvod, proč jsem nešel na pět hvězdiček i já, protože co se týče castingu, věrnosti předloze, deklamací hlášek a tak nějak celkového pocitu, tohle je velmi, velmi povedená adaptace. O to víc, že to je jenom televizní kousek. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na Barvě kouzel je (na rozdíl od Otce prasátek) vidět, že Vadim Jean dostal na svůj projekt mnohem více peněz, hraje zde více známějších herců (Tim Curry, Sean Astin, Jeremy Irons...), Smrťě mluví Christopher Lee a trikové scény jsou opulentnější. Přestože je to pořád ještě docela zmatek, dá se na to dívat snadněji, než právě na Otce prasátek. Pořád se ale ještě jedná spíše o film na experimentální rovině, přičemž oním experimentem myslím podivnou touhu adaptovat Pratchettovy knihy (Barva kouzel a Lehké fantastično) snad stránku po stránce. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Ano. Jsem fanouškem Pratchetta. Tato skutečnost nutně mlží můj náhled na film, ať chci nebo ne. Ale i přes růžové brýle, kterými jsem to sledoval, jsem se nemohl zbavit dojmu, že postavy co vidím, tam jen stojí a přemišťují se jak figurky nikoli na Zeměploše, ale na "desce" Člověče nezlob se. Chybělo mi tam víc dialogů mezi postavami, abych se mohl nějak ztotožňovat. nechci nějaké psychodrama od fantasy filmu, ale přeci jenom.... Ale kam se hrabe pokaděnej Eragón....... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Terryho sem nečetl, ale asi začnu. Tohle je opravdu mistrovské dílo ze světa fantasy. Bavil sem se k mému překvapení již od začátku a Sean Astin u mě zase o něco stoupl v oblibě, pokud to ještě jde. Kdyby na čsfd byl žebřížek ne herců, ale turistů, tak on by byl číslo jedna. Příběh, který je napínavý, ale například od Pána Prstenů si může mnohem více dovolit být vtipný. Od smrtky, přes Cohana Barbara až k poslušné stonožkovité truhle se mi tito hrdinové zamlouvali, nemůžu vytknout nic. Prostě sem nadšený, že jsem narazil na další skvělý kousek fantasy a doufám, že se dočkám i dalších alespoň podobně zdařilých filmů. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Opět si zde zahrál malou roli sám tvůrce Zeměplochy Terry Pratchett jako Astrozoolog 2 (ten bílým plnovousem). (Bakllazaan)
  • Britská verze má 184 minut a americká jen 132 minut. (Terva)
  • Nakrúcanie sa konalo hlavne v Pinewood Studios, kde je aj najväčšia vodná nádrž v Európe. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama