Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Felon je z filmů, kde se nedá přehlídnout levnej peníz a mockrát omletej vězeňskej model, ale možná právě dík tomu, jak je prostej a odevzdanej, že nesklidí ani vavříny ani nenaplní kasy, působí upřimně a to tam cítím jako největší vklad. Hned po něm jsou to pánové Dorff a Kilmer se svými špičkovými výkony. 3,5 *. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

filmov o base a z väzenského prostredia existuje naozaj veľa, no stále vznikajú nové, filmárov láka a priťahuje toto exotické územie, kde platia úplne iné pravidlá, než v bežnom svete za väzenskými múrmi, je lákavé to objavovanie limitov mužského ega, objavovanie vnútornej sily, hrubosti, násilia... veľmi zaujímavé je to balansovanie na hrane dobra a zla a zisťovanie, kto je dobrý, kto zlý, kto na akej strane stojí... tento film nepatrí spomedzi filmov o base a z basy k tým najlepším, no rozhodne nie je zlý; jednoduchý, rázny, jasný... no aj tak najväčším plusom, kladom, najväčšou devízou je tu na nespoznanie zmenený val kilmer, ktorý s pribúdajúcimi rokmi (kilami) naberá na vážnosti a začína sa profilovať po svojej transformácii na zaujímavého charakterového predstaviteľa vedľajších postáv - tuto je naozaj skvelý, vizuálne, herecky, dobre napísaná postava, ktorú si pán kilmer patrične vychutnáva; ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Hlavná dejová línia má dobrý spad a celkový dojem pôsobi viac než slušne, avšak všetko vôkol je veľmi chabé... Zločinec sa síce nemá začo hambiť, ale pár dolárov naviac by mu rozhodne neuškodilo. Ústredná dvojica je presvedčivá, zvyšok snaživý... známe tváre potešili. Väzenské prostredie je v dnešnej dobe daných prevedení veľmi nevďačné téma, ale Felon sa v konkurenčnom poli nestratí len vďaka svojej atmosfére, ktorá je nabitá beznádejou a strachom... 6/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No, filmy z vězeňskýho prostředí já rád, tento je solidní, ale dle mého to rozhodně není žádná bomba. Proč? Viděl bych tam asi tak tři probémy, které mi více či méně brání dát vyšší hodnocení. Bylo tam množství logických kiksů, konec byl těžkopádně vykonstruovaný a zapůsobil tak nějak divně a problém jsem měl i s nekvalitní kamerou a střihem. Nic extra bych teda já osobně na tomto filmu neviděl, jen další z řady amerických filmů s celou řadou těch jejich klišé. Tohle španělský dílko je určitě zajímavější podívaná. 55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborný drama z vězeňskýho prostředí, který sice příběhem, ani hereckými výkony nemůže konkorovat tomu nejlepšímu,ale přesto se jedná o dost zajímavej film a hlavně celkem originálně zpracovanej. Krom toho o sílný a emocema nabitý scény neni nouze a hlavní trojice Stephen Dorff, Val Kilmer (mimochodem vypadá jak Jeff Bridges v Big Lebowski) a Harold Perrineau se překonavá. Já sem rozhodně celkem překvapenej, že to bylo tak kvalitní ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Val Kilmer sa rozhodol nezobrazovať svoju postavu v utopistickom alebo cizelovanom charaktere. Namiesto toho chcel Kilmer sprostredkovať nihilistický prístup, v ktorom si roky uväznenia viditeľne vyberajú daň na postave fyzicky aj emocionálne. (Arsenal83)
  • Film je zasadený a natočený v Santa Fe v Novom Mexiku. Natáčanie prebiehalo medzi 9. októbrom a 2. novembrom 2007. (Arsenal83)
  • Režisér vnesl do filmu osobní zkušenost, když působil po dobu dvou let jako tajný kurátor ve státě Kalifornie, aby dokonale poznal gang svět. (Roman.Ticka)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama