Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová bomba, která vás donutí nedýchat. Příběh je prostý. Hlavní je ale ta věznice. Vězení je v tomhle filmu prostě fakt nepříjemné, úplně cejtíte jak bolí a jak je to tam totálně na hovno a beznadějný. Herci tu jsou skvělí a Stephen Dorrf s oholenou hlavou vypadá fakt nebezpečně. Scénář je celkem jednoduchý, ale to neznamená že není chytrý. Třeba hlavní hajzl tu je ze začátku vylíčenej jako takovej ten dobrák. Doporučuju všema deseti. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut jsem, netuším jak věděla, že Felonu napálím kuli, dojem se nezměnil. Vadila mi trošku roztřesená kamera, jinak nic, naopak vše bylo podle mého gusta. Další z inteligentních pěkně nalajnovaných příběhů, který měl spád, nápad, akci a hloubku. Řešil se zde PROBLÉM a vše kolem něj bylo podáno v přesných dávkách a načasování - emoce, slova, akce, reakce, detaily a hudba k tomu, prostě paráda. Nešlo než naplno prožít první okamžiky Wadeova života v naprosto odlišné dimenzi, pro něj šokovém skoku do neznámé reality. K tomu Johnova rodinná tragédie, která se dá jedině chápat, jejich nenápadné sbližování, hledání nového smyslu života, prolínání jiných osudů a spoustu emocí přesně v okamžiku a podání, jak jsem očekávala. Závěr sílu a hloubku snímku ještě víc prohloubil, takže tleskám a smekám. "Dojem je realita. Rozhodl jsem se tu svoji vytvořit. Ostatní se rozhodli ji přijmout." Ave Hollywood!♥ ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No, filmy z vězeňskýho prostředí já rád, tento je solidní, ale dle mého to rozhodně není žádná bomba. Proč? Viděl bych tam asi tak tři probémy, které mi více či méně brání dát vyšší hodnocení. Bylo tam množství logických kiksů, konec byl těžkopádně vykonstruovaný a zapůsobil tak nějak divně a problém jsem měl i s nekvalitní kamerou a střihem. Nic extra bych teda já osobně na tomto filmu neviděl, jen další z řady amerických filmů s celou řadou těch jejich klišé. Tohle španělský dílko je určitě zajímavější podívaná. 55% ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Dobrej ve spolek, velké překvapení, velké.. Film neztrácí čas zbytečnou omáčkou a servíruje pěkně ostrý naložený masíčko! Mohlo to celé jít do kopru s tuctovým příběhem a klišé volajícím z každičké cely, naštěstí tu ale máme velmi realistický příběh, který sevře žaludek každému z nás, protože takhle jednoduše se může život zhroutit fakt komukoliv.. Co je ale nejskvělejší, to jsou výkony docela netypických představitelů hlavních úloh! "Stavros" Stephen i "Ztracený" Harold hráli náramně, nejcharismatičtější byl ale netypický "Big" Kilmer! :-) Wau, pane Waugh! A poklona.. Vy ostatní se mějte filmově! Woo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vězeňské drama, to je samostatný žánr napínavých dramat. A já je mám moc rád. Ačkoliv by nápravné tařízení ať už je kdekoliv na světě, mělo být místem, kde se člověk napraví, kde dojde k pokání, opak je často pravdou. A u amerických kriminálů to platí dvojnásob. Když vás soud odsoudí, stanete se po vstupním přijímači číslem a všem je jedno, že tam vlastně nepatříte, protože od toho ,,nejhodnějšího'' grázla Vás pořád dělí z hlediska vaší viny světelné roky. Jenže tam zkrátka nejde vejít, schoulit se a nějak tu nepřízeň osudu přečkat a přetrpět. Tam se musíte zařadit. Dostat se do nějaké grupy co vás možná někdy ochrání. Nic ale není zadarmo a tak už jen samo přidružení ke skupině sebou nese nutnost udělat protislužbu, ukázat loajalitu a věrnost. A to je problém, protože taková vyjádření loajality jsou v očích lidí mimo tu džungli v kriminálech porušení zákona a další roky natvrdo. Nikoho nezajímá, že sami nepřežijete a museli jste to či ono udělat... A zkuste něco říct. Sejme vás vaše vlastní banda za to, že zpíváte... A tak vám bobtnají roky vazby, venku se vám hroutí vztahy a vy nevíte jak z toho kruhu ven. To je přesně příběh našeho hrdiny. Dost reálný příběh. Nejsou to však jen vrahouni z řad vašich spoluvěznů. Může si na vás zasednout i šéf dozorců a to je pak opravdu to pravé peklo. Naštěstích najde náš hrdina ve vězení vlivného zastánce díky němuž se situace ve věznici radikalně změní ! Škoda toho konce, nevěřil jsem ani tomu tomu načasování. Nechat hrdinu v hnoji, dal bych pátou hvězdu. Sic jsem mu fandil, ale s termínem svatby po tom všem mne nakrkli...Jakoby scénář v posledních pár větách dopsala Rosamunde Pilcher... I tak je to za 4 rány ze špuntovky ! * * * * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Na začiatku filmu mu Wadeov (Stephen Dorff) obhajca povie, že jeho kaucia je jeden milión dolárov a potom sa spýta, či má toľko peňazí na kauciu. V skutočnosti však na to, aby sa človek dostal z väzenia, potrebuje zaplatiť 10 % z tejto sumy, čo by ako právnik mal vedieť. (Arsenal83)
  • Tetovania, ktoré nosí postava Val Kilmera, sú autentické, založené na výskume herca a režiséra Rica Romana Waugha. Návrhy odrážajú najmä prísne strážené väzenské tetovania, ktoré mali väzni v čase, keď bol film natočený. (Arsenal83)
  • Val Kilmer, ktorý žije na neďalekom ranči v Novom Mexiku, súhlasil s účasťou na tomto filme vedľa jeho práce na filmovom investičnom programe v Novom Mexiku. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama