Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší scénka je jak Brad přidělává staelit na střechu a postupně taťkovi v domě kabelem vše shodí.. Jak už to drží na posledním vlásku a odnese mu to tím i televizi a celou s pokojem rozbije zařve skvěle: TY PITOMČE! To jsem se zasmál a směju se ještě teď :-))) Jinak celkově průměrná, či mírně podrprůměrná romantická komedie, odehravájící se u rodin o vánocích, což ale bylo v tomto filmu na druhém či třetím místě... 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako všemocná hlava rodiny, která si klidně dovolí dvakrát do roka odvážně vykouknout zpod pantofle, musím konstatovat, že celosvětový sex bez závazků, prováděný se stejně smýšlející kráskou, se mi nyní jeví jako poněkud lépe strávený život. O amerických vánocích však musí suverénně zvítězit rodina a tak jsem, s lehkým utrpením v očích, sledoval hrdiny vydávající se na tu "správnou cestu" směrem od svobodného rozhodování. On je to celkem příjemný snímek, kterému ulítlí příbuzní dodávají tu správnou šťávu, ale pokud bych mohl volit, tak Fidži vítězí nad porodnicí jasným K. O. v první sekundě. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Obsah vypadal slibně - minimálně jsem čekal, že se budu bavit jako u Základu rodiny s S.J. Parker. Ale bohužel. Na jednu stranu jsem rád, že jsem se tu nesetkal s přespříliš tupým a trapným humorem, ale ani útrpné "vtipné scény", které mě spíš vytáčí, nejsou nic pro mě. A není to chyba herců. Celkově vzato něčemu jsem se ze začátku zasmál, ale bylo toho dost málo a po hodině a půl mám pocit, jako by ze mě někdo vysál dobrou náladu. Znova bych si to už nepustil. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový odpočinkový milý film.. Žádný složitý děj nebo nějak výjimečné postavy.. Prostě jen americká romanťárna o dvou lidech, kteří společně se všemi rodiči slaví Vánoce, přičemž postupně zjišťují, že jim to asi neklape tak, jak by mělo.. Několikrát jsem se opravdu srdečně zasmála.. Například když Brad zachraňuje vánoční představení v roli výřečného Josefa nebo když jeho matka (která mimochodem spí s jeho kamarádem z dětství - z toho byl také docela trapně směšný moment) troubí při hádací hře klaksonem.. Anebo Kateina hláška "Tu fixu, kterou máš v puse, jsem počůrala".. :) Reese mi v tomto filmu trochu připomínala mně.. Taky jsem občas taková pomalejší :D A co se týče Vince Vaughna, ten byl ve své roli neodolatelný a neuvěřitelně vtipný.. Řekla bych, že si vedl obstojně :P Jak to ale ovšem v amerických romantických komediích bývá, Kate a Brad se nakonec samozřejmě udobřili.. Ale ten závěr byl stejně moc milý a vtipný.. :) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že rodinné návštěvy vždycky skončí hádkou, obzvlášť, když musíte jít na 4 v jeden den. Nebylo to až tak špatný, jako vánoční film co si hraje na komedii, proč ne. Ale řekla bych jednou a nikdy víc. Opravdu nedokážu pochopit jak hlavní hrdinka dospěla za celý den k přesvědčení, že by vlastně chtěla mít děti. Já se naopak utrvdila v tom, že děti? Nikdy! Vždyť jí tam šikanovali a ona si to stejně nerozmyslela? Ze začátku jsem nechápala, proč nechtějí jet na Vánoce k rodinám, já taky nemám ráda návštěvy příbuzných (kdo má), ale je to holt povinná sebevražda aspoň jednou ročně, ale po konci tohohle filmu jsem dospěla k názoru, že kdybych měla rodinu jakou mají oba (hlavně Vincův otec a Reesina matka), taky bych radši jela na Fiji. 3* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Všichni čtyři představitelé rodičů, tedy Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight a Mary Steenburgen, získali během své kariéry za své herecké výkony oscara. (Pethushka)
  • Podľa správ a médií sa Reese Witherspoon a Vince Vaughn počas natáčania navzájom nenávideli, hoci nikto nevie prečo. Počas výroby uniklo do tlače množstvo príbehov o napätí na scéne medzi nimi. (S.Kok.i)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama