Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Boha jeho!! Pořád na sebe jen řvali a řvali a pak se usmiřovali a pak zase řvali... No nic extra to nebylo. Dost se mi líbili bratříčci Brada. Především Jon Favreau byl drsnej. Hlavní postavy mi k srdci teda vůbec nepřirostli. Vince měl nejlepší roli ve Vybíjené a podle mě to už nepřekoná a Pravá Blondýnka je prostě Pravá Blondýnka. Taková podprůměrná záležitost, kterou fakt znova vidět nemusím. 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápadem opravdu zajímavá a známými herci nabytá komedie, která bohužel nefunguje ani jako bláznivá komedie ani jako sentimentální vánoční kýč. Nevím jestli to je tím, že se k sobě Vaughn a Witerspoonová vůbec nehodí nebo tím, že se legendární herci jako Robert Duvall zbytečně pitvoří. Jisté je to, že se jedná o nepříliš povedenou komedii, která mohla být o dost lepší. Asi to bude neschopností režiséra. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na Vánoce by měla být rodina po hromadě. Návštěvy rodinných příslušníků jsou na denním pořádku. Znáte to přece sami. Co vám budu vyprávět. Problém nastane pokud jsou vaši rodiče rozvedení a rodiče vašeho přítele také. Není proto divu, že si Kate a Brad naplanovali báječnou dovolenou na ostrově Fiji, kde si chtěli bezstarostně užívat. Jejich let byl bohužel kvůli špatným povětrnostním podmínkám zrušen. Na letišti je zastihne televizní štáb a tak se celá situace provalí. Bradovi a Kate nezbyde nic jiného než se vydat za svými rodinnými příslušníky. Žádná návštěva nedopadne zrovna podle jejich představ. Reese Witherspoon a Vince Vaughn spolu vytvořili docela pěkný pár. Vypadali sice trošku jako kráska a zvíře. Vincův Brad se snažil každého ukecat a umlátit argumentama. Mohl by dělat podomního obchodníka. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Zakončit komedii o dvou sympatických cynických nepřátelích falešné rodinné pohody, roztomile blinkajících kojenců, nechutných machistů a náboženských fanatiků tím, že je z minuty na minutu přetvořím do podoby, kterou celou stopáž ostentativně opovrhovali? V Hollywoodu evidentně běžná praxe, hlavně aby to skousla klasická středostavovská rodinka. Nic nekonformního, nic odvážného, jen obyčejná (vánoční?) romantika... 50% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz to, že je to prý vánoční film a onu sváteční atmosféru je třeba hledat lupou, tak je někde problém. Ústřední dvojka je sice sympatická, ale spíš pusobí jako dva sourozenci. Aspoň že trocha toho vtipu někde pod povrchem zůstatala. O konci je škoda se zmiňovat, protože nikdo se o žádnou originalitu ani nepokusil. 2,5* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Seth Gordon se údajně inspiroval svou vlastní rodinou, kde dle jeho slov o Vánocích byla atmosféra velice napjatá, jeho sestra se po něm „vozila“ a nikdo nechěl jejich babičku pozvat k večeři. (žvanimírek)
  • Dvě z hlavních představitelek ženských rolí, Reese Whiterspoon a Christin Chenoweth, jsou členkami skutečného dívčího spolku, Gamma Phi Beta. (žvanimírek)
  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama