Reklama

Reklama

Ztraceni v Pekingu

Obsahy(1)

Snímek nabízí pohled na současný život v čínském hlavním městě. Sledujeme vztahový čtyřúhelník mezi mladou ženou, jejím šéfem, jejím manželem a manželkou jejího šéfa. (oficiální text distributora)

Recenze (16)

zette 

všechny recenze uživatele

Na cinsky film velmi odvazne tema. Clovek ma tendenci za to pridat jednu hvezdicku. U korejskych ci japonskych filmu bych vsak to mnozstvi sexu presel a tak hodnoceni ponecham skromne. Zabery z Pekingu zaujmou vzdy, film ma dobrou atmosferu a par dobrych hlasek. Film jsem bohuzel videl v TV a cesky dabing filmu hodne uskodil. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá dráma. Má dobrý príbeh o manželoch z nižšej triedy, masérke nôh a umývačovi okien, ktorí si len chcú žiť pokojný život v hlavnom meste. Keď si raz masérka vypije, jej šéf, bohatý sukničkár sa to rozhodne využiť a tak ju znásilní, lenže to uvidí jej muž, ktorý túži hlavne po peniazoch a tak vzniká zvláštny vzťah medzi nimi tromi a ešte šéfovou manželkou. A navyše sa všetko ešte skomplikuje, keď si masérka uvedomí, že je tehotná a po dieťati túži aj jej šéf. Spracovanie je celkom slušné, dej pôsobí dosť jednoducho a prakticky tu chýbajú nejaké vedľajšie línie, film sa prakticky stále venuje len tomu hlavnému, ale nemám s tým problém. Celé to stojí na štyroch odlišných postavách z dvoch spoločenských tried, vzťahmi medzi nimi a ich prístupu k danej situácii, pôsobí to zaujímavo a navyše sa to nesie v takom čisto realistickom duchu, pozerá sa na to dobre a to po celý čas. A kvôli tomu realistickému pojatiu sa tu nájde aj pomerne výrazná miera erotiky, ale neprišlo mi to samoúčelné, pôsobí to prirodzene a neruší. Herecké obsadenie je na tom dobre, najlepší sú Bingbing Fan a Tony Leung Ka Fai v úlohách masérky a šéfa, ich postavy mi prišli najlepšie zahrané a aj charakterovo najzaujímavejšie, no dobre podaná je aj postava šéfovej manželky, jedine ten muž masérky zaostáva, ani on nie je zlý, ale ani si ma moc nezískal a v niektorých situáciách ma vôbec nebavil. Réžia a technická stránka sú presne v štýle týchto úplne realistických drám, takže slušný štandard. Určite sa nejedná o nič výnimočné, ale bavilo ma to, zaujímavý scenár, dobrí herci a aj slušná réžia, takže nemám väčší problém. 74% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je perfektní čínské drama, které je postaveno na skvělých výkonech, skvělou zápletkou a trochou toho sexu:-) Naprosto výborně je vystavěna atmosféra tohoto snímku díky občasné roztřepané kameře a hudební linkou. Občasné skvělé přechody jako např. přechod zachycující Peking před porodem Ping Guo a skvělý "end credits". Nemám co vytknout a tleskám, tohle je výborné drama. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdy já jsem naposledy viděl nějaký čínský film? Zpočátku usouložené vztahově sociální drama se zajímavě pojatými charaktery. Zápletka lehce komická, ovšem s ne zcela humornými a příjemnými následky. Herecky zajímavé. Obzváště šéfova manželka si mě okamžitě omotala kolem prstu. Milá kamera a velmi příjemná hudba. Zajímavé je, jak to háže dost jiné světlo na čínskou všední realitu, než by se dalo očekávat a boří to naše středoevropské představy. Ale na druhou stranu... kdo by očekával, že to bude jinak. Asi není divu, že se v Číně tenhle film na plátnech a obrazovkách zrovna neohřál. Poučení filmu je jasné - za všechno může chlast! A chlapi jsou hrozní idioti. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama