Reklama

Reklama

Street Fighter: Legenda z Hong Kongu

  • Česko Street Fighter: Legenda o Chun-Li (více)
Trailer 2

Chun‐Li ( Kristin Kreuk – Eurotrip) je ještě malé děvčátko, když obávaný místní gangster Bison (Neal McDonough – Minority Report) unese jejího otce. Když zemře i její matka, rozhodne se, že je čas pro pomstu. Mistr bojových umění ji zasvětí do tajů svého oboru a Chun‐Li se pokusí zachránit otce ze spárů místní mafie. Klasický snímek tohoto žánru sleduje tradiční linii příběhu, doplňuje ji o skvělé akční scény a efektní souboje. Film je adaptací proslávené videohry Street Fighter. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (119)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak toto nemá s pôvodným Street Fighterom spoločné ani len polovicu z toho, čo mal starý dobrý Van Dammov snímok. Kristin Kreuk alias Lana Lang je totálne najhorší castingový výber poslednej doby. Chris Klein bol koliečko navyše rovnako ako aj nevyužitý Robin Shou. Michael Clarke Duncan urobil asi najväčší prešľap svojho života a Neal McDonough si strihol svoju klasickú pózu hlavného záporáka, v akej ho pozná už každý niekoľko rokov. Príbeh nula bodov, choreografia slabý priemer až podpriemer, akcia priemer, výprava priemer. Už aj preklínaný Dragonball bol omnoho lepší, pretože sa aspoň netváril ako vážny film a vôbec mu nevadil komediálny podtón taký vlastný anime štýlu. Starý dobrý preklínaný Street Fighter s Van Dammom bol oproti tomuto omnoho ale naozaj omnoho omnoho lepší... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od nového Street Fightera jsem nečekal skoro nic a taky jsem nic nedostal. Herecké obsazení zní zajímavě, ale když už se herci snaží hrát, tak to nevypadá moc dobře a scény vyznívají spíše komicky. Už při sledování mě zavalila nuda, která se nesla celým filmem a čekání na světlý moment byl při závěrečných titulkách v čudu. Už při názvu jsem si naivně myslel, že akce bude stát za to… škoda, mé hodnocení 0,5 hvězdičky… ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi nejvic charakterizuje slovo "nevyrovnanost". Nevyrovnane je to jak po strance tempa (zdlouhavy zacatek vs zkratkovita druha polovina), tak predevsim po strance zanrove. Jednotlive dejove linie jako by kazdou tocil jiny reziser. Ten co tocil mladou pianistku na ceste za hledanim sveho uneseneho otce mel na mysli akcni legendovku propletenou takovou tou lacinou mystikou, moudrym ucitelem, blablabla. Ten co sledoval patrani detektivu po organizaci Shandoloo mel na mysli akcni krimi jednoducheho strihu. A konecne ten co tocil Bisona a jeho bezohlednou cestu za moci mel na mysli nekompromisni chladnou drsnarnu ve stylu "Transportera" a podobne. Kdyz se pak jednotlive dejove linie protnou, pusobi to hrozne krecovite. Napriklad ta "krehka" pianistka pri rvacce v baru vykrouti padouchovi z ruky pistoli a z 10cm ho odpraskne bez jakekoli znamky starosti a bez jakehokoli pozdejsiho pozastaveni se nad tim "hej poprvy sem zabila cloveka" - coz je temer nutne klise, ktere by si ten reziser ktery tocil mladou pianistku nikdy nenechal ujit. No ale Bartowiak se proste ve chvili "fuze" jednotlivych zanrovych/dejovych linii uchyluje k tomu co mu de zdaleka nejlip: chladna a bezemocni akce. Kdyby v tomhle duchu tahnul cely film, mohlo to bejt vlastne docela dobry B-cko. Takle je to diky nevyrovnanosti podprumerny B-cko. PS: Akce je docela dobra, ale souboje sou dost kratky a hlavni hrdinka si vas tak nejak nedokaze ziskat. Nejsilnejsi charisma a "prozivani" svoji role tak asi ukazuje padouch Bison (Neal McDonough), coz je smutny. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Ale viděl jsem i horší filmy. Člověk si nevybere, kdekdo si stěžuje, že v akčních filmech chybí emoce, a když je tam náhodou někdo prskne, tak si zase jiní stěžují, že je to naprosto nevhodné. Street Fighter: The Legend of Chun-Li je příběh o dívce, které se změní únosem jejího otce život a ona se s tím snaží vypořádat. Není to žádné akční drama, je to akce s poměrně lidskou hrdinkou. Bojové scény nejsou špatné, sestříhané nejsou zase tak strašně, jak tu mnozí hlásají (to Soudný den byl na tom mnohem hůře) a choreografie obvykle také není nepovedená. Ovšem jednotlivé střety jsou kratké a někteří herci jsou trestuhodně nevyužiti. Ale v podstatě jde o vcelku snesitelnou záležitost, kterou si asi podruhé nepustím, ale poprvé mi na zdraví nějak neubrala. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo? Street Fighter (1994) byl sice hroznej, ale měl alespoň pěkné prostředí a šíleného létající Bisona. Jenže tohle byl normální film s loutkami na drátkách při akčních scénách (čeho je moc toho je příliš). Kristin Kreuk (?!?), ale prosím vás, kde to jsme, ona byla totálním přehmatem. Chris Klein mě ve filmu velmi bavil svými výrazy obličeje a natáčením se před kamerou, ale vůbec jsem nepochopil jeho roli v příběhu, která tam byla jaksi nadbytečná (stejně jako role Moon Bloodgood). Robin Shou byl asi jeden z mála herců, který se dal snést, ale na oplátku dostal málo prostoru. Výcvik byl nulový a ani se člověk nedozvěděl o té energetické kouli. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně na pohřbu jsou všichni oblečeni v černém. Čínskou tradicí je však obléci se do bílé, která je místním symbolem smrti. (Conspi)
  • Během scény, kdy Chun-Li (Kristin Kreuk) hraje na klavír, si můžete povšimnout kladívek, která se nepohybují, díky čemuž by také neměla vydávat žádný zvuk. (Conspi)
  • V úvodní scéně lze vidět letadlo přistávající na letišti Kai Tak a poté i výškovou budovu IFC Two tower. Ta byla však dokončena až v roce 2006 a letiště bylo uzavřeno ještě o 8 let dříve. (Conspi)

Související novinky

Povolání – drtič videoher

Povolání – drtič videoher

29.12.2007

Producent Jerry Bruckheimer tvrdí, že zná recept na úspěšný film podle počítačové hry. Žádná videoherní adaptace se nestala opravdovým trhákem, protože ani jediná z nich neměla opravdu prvotřídního… (více)

Reklama

Reklama