Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (185)

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Ale no tak ... je to přece film pro děti - tak proč takhle dopodrobna "rozpitvávat", co je blbost a jestli to má nějaký smysluplný děj ..... Knížku jsem jako malá holka měla moc ráda a film se náhodou docela povedl :o) Je to prostě oddychovka určená DĚTEM a ne nám dospělým - schválně se zkuste zeptat nějakého 6ti letého špunta (myslím, že spíš se to líbí holčičkám) na jeho názor ...... :o) Asi jsem nějak "zaostalá", ale myslím si, že tenhle film se mi pro menší děti líbí víc, než třeba seriál vyloženě pro dospívající holky (napr. Hannah Montana) .... poslouchat některé děti, které ani nechodí do školy, jak "diskutují" o seriálu HM ... to se fakt moc nedá :o) ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Vím že je to úplně příšerně příšernej film, ale když mi bylo asi osm, milovala jsem ho. Strašně jsem toužila mít kouzelný schopnosti jako Matilda, a taky najít spřízněnou duši jako byla pro Matildu slečna Krásná (nebo slečna Honney). Navíc mi to přišlo napínavé a tajemné. Teď už z odstupem vidím, že je to dost trapná komedie podporující v dětech aby se hlavně hodně učily, a taky tak trochu podlézání škole, že sice paní ředitelka byla zlá, ale bez ní škola rájem na zemi. Nemám ráda Roalda Dahla, ale někdy ho někdo dokáže zfilmovat dost obstojně. Danny DeVito ale asi nebyl šťastnou volbou. Děti to sice baví, ale dospělí u toho trnou. Kdyby to nebyla moje oblíbená pohádka z dětství, klidně bych to i "hodila do odpadu". ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Předloha dětského příběhu by neměla přinést nic jiného a tak se stalo. Dějově to bylo v pořádku, nesympatičtí rodiče, zlá ředitelka školy, hodná učitelka. Snímek si mohl odpustit tu snahu o humorné scénky, které nefungovaly, byly přehnaně vyumělkované. Ale je to pro děti a ty se tomu snad zasmějí. Mně se nejvíc líbila role i herecký výkon Trunchbullové (Pam Ferris). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mara Wilson už sice dávno není tou malou a docela i roztomilou holičkou jako v tomto filmu, ale tahle komedie se mi nelíbila ani před několika lety a ani když jsem jí viděl dnes. Jasně, rodiče si nevybereš a je velká smůla, když jsou oba pěkní blbci, ovšem podobných filmů existuje celá fůra a jsou mnohem zábavnější. I zde se objevilo několik zajímavých a srandovních momentů – dokonce i morální poučení, ale jako celek to nepůsobilo moc dobře. Tedy alespoň v mých očích… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito je napriek svojej malej výške veľký herec. Dokáže presvedčivo stvárniť zverené úlohy. Avšak ako režisér za moc nestojí. Od čias kedy zrežíroval perfektnú vzťahovú drámu "Vojna Roseovcov" už viac nezabodoval. Jeho filmy sa mi zdajú byť svojim spoôsobom síce zaujímavé, ale v konečnom výsledku také akési nemasné neslané, nedotiahnuté. Presne tak je to i v prípade snímku o mladom podivnom dievčati Matilde a jej ešte podivnejšej rodine. Nie je to špatné, ale niečo tomu chýba. ** ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Vůz, který Harry (Danny DeVitto) prodal slečně Trunchbullové (Pam Ferris), je 1970 Buick Electra 225 sedan. (mi-ib)
  • Na jedné krabici na obědy si můžeme všimnout nápisu "Greeting from Asbury Park, New Jersey (Pozdrav z Asbury Park, New Jersey)", což je odkaz na místo, kde se narodil Danny DeVito. (mi-ib)
  • Jako malá měla slečna Krásná panenku jménem Liccy Doll. Jedna z producentů se jmenovala Liccy Dahl, vdova po Roaldu Dahlovi. (mi-ib)

Reklama

Reklama