Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (185)

Splasher 

všechny recenze uživatele

Člověk vidí 2 písně z úspěšného muzikálu a nakonec ho to ještě donutí zhlédnout alespoň tuhle nepříliš zdařilou filmovou adaptaci, když už se do toho Londýna (od dubna i na Broadway) jen těžko dostane. Jak to ten Minchin dělá? Troufám si tvrdit velmi průměrná melodie, k tomu ještě více průměrný text a nemůžu to dostat z hlavy. Grr. ()

RLkray 

všechny recenze uživatele

Vždy som mal k tomuto filmu pozitívny vzťah. Možno niečo mohlo byť aj lepšie, ale už legendárne postavy a výroky moje hodnotenie zlepšujú. Treba pripomenúť, že slovenský dabing sa naozaj vydaril. Nájdeme tu vtipné, ale aj poučné momenty a scény. TOP postavy sú určite švihnutá riaditeľka a DeVito v roli otca Matildy. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná průměr, ale já jsem ten film sledovala asi v takovém věku, v jakém je v tomto filmu Matilda. Tak jsem velmi obdivovala, co všechno umí. Vždycky na něj budu mít dobré vzpomínky, vždycky mě bavil svou jemností, vtipem i dětskostí. PS: raději si nepřipomínejte dětské filmy.. mohli byste, stejně jako já, zjistit, že za nic nestojí.... ach jo ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mara Wilson už sice dávno není tou malou a docela i roztomilou holičkou jako v tomto filmu, ale tahle komedie se mi nelíbila ani před několika lety a ani když jsem jí viděl dnes. Jasně, rodiče si nevybereš a je velká smůla, když jsou oba pěkní blbci, ovšem podobných filmů existuje celá fůra a jsou mnohem zábavnější. I zde se objevilo několik zajímavých a srandovních momentů – dokonce i morální poučení, ale jako celek to nepůsobilo moc dobře. Tedy alespoň v mých očích… ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito se opět pustil do režírování a myslím, že to nebyl úplně nejhorší filmový pokus. Každopádně jde ale o průměr mezi komediemi. Kladem je určitě hezká vizuální stránka a dobrá hudba. Celkový dojem kazí několik trapnějších momentů. Jednoduše jde o příjemnou (chvilemi nepříjemnou) oddychovku, která si mé 3 hvězdičky zaslouží. Matildiny schopnosti bych bral taky :-))) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) pije vodu v triede, v pohári má mloka. Toho odhodí na osvetlenie, ktoré je na strope a následne padá do rúk malého chlapca. Pri zábere predtým vidno, že svetlo nie je nad chlapcom, ale vedľa chlapca. (DJ Rocco iNc)
  • Vzhled Matildiny panenky navrhla sama její představitelka Mara Wilson. Dokonce má i jméno – Wanda. (Anife)
  • Keď Matilda v triede trestá magickými schopnosťami riaditeľku Trunchbullovú, na konci jej odkazu na tabuli sú dva veľké biele kríže. Hneď v ďalších scénach, keď sa Trunchbullová točí na glóbuse a deti ju pozorujú, si môžeme všimnúť, že kríže na tabuli chýbajú... (martin1m2)

Reklama

Reklama