Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Scorsese nalezl poznámky popisující asi tři minuty nikdy nerealizovaného Hitchcockova scénáře k filmu s názvem The Key to Reserva. Jako Alfredův fanoušek se rozhodl tento fragment zfilmovat v mistrově stylu 50. let, jedná se však o mystifikaci. Neznámý muž v obleku pátrá v divadelní lóži po ukrytém klíči... (J.Connor)

Recenze (83)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Key to Reserva je krátkometrážny snímok od Martina „ešte jeden chlp na mojej tvári a môžem sa naverbovať do ZOO“ Scorseseho, v ktorom sa snaží vzdať holt najväčšiemu kinematografickému géniovi. Je to film o filme, takže Scorsese nám najprv svoj projekt predstaví a potom ho môžeme plnými dúškami užívať ako sladký parfém okoloidúcej neznámej krásky, ktorý nám otupí zmysly na pár sekúnd...Film je pre skúsenejšieho Hitchcockovského diváka, ktorý má prehľad o jeho najznámejších filmoch. Hovorím to preto, lebo Scorsese vytvoril akúsi koláž všetkých, pre Hitchcocka typických scén a pohybov kamerou.____Absolútne geniálne! Na snímok ma upozornila očarujúca Ducharme  :* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pocta Hitchcockovi cez oči Martina Scorseseho. Metafilm a zároveň samotná pocta. Mystifikácia funguje, rovnako ako aj scény alá Hitchcock. Potešilo všestrannosťou a pripomienkou na veľkého majstra. Scorsese ako usmievavý režisér hraje sám seba perfektne. Jeho úsmev, mávanie rukami a postrehy nútia k úsmevu. Rovnako ako je tomu v jeho neskoršom kraťase Audition. Na poli 10 minút je toto lepšia pocta Hitchcockovi ako je jeho Departed pocta geniálnemu Internal Affairs. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

skvělá mystifikace od Scorseseho, jež je zároveň solidní poctou režisérovi Hitchcockovi a jeho filmům. Klidně bych dal i 4 hvězdičky, kdyby tam bylo něco víc než poctivá thrillerová atmosféra, která vyústí v reklamu ... dobrý režijní úlet. Odkazů je tady hafl, tak si nějaký vyberte. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Scorsese natočil Key to Reserva presne akoby to bol spravil Hitch. Je to akoby sme pozerali zafarbenú remastrovanú verziu Hitchcockovho trilleru z 50 tych rokov. Je vidieť, že Scorsese si ho váži a že dokonale pozná jeho štýl. Kamera, kostýmy, strih všetko je robené z láskou a úctou k dielu Alfreda Hitchcocka. Klobúk dolu pred takýmto skvelým nápadom. Strašne by ma len zaujímalo čo je na chýbajúcej stránke skriptu. Koniec je symbolicky nápadito ukončený, ako to už Scorsese vie, práve Hitchovými Vtákmi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese našel několik stránek Hitchcockova nerealizovaného scénáře k filmu "The Key to Reserva" a rozhodl se, že je natočí a ještě nám k tomu něco řekne. Je na něm vidět, jak moc nadšený z toho bal a jak si to užíval, což je patrné i na samotném kraťasu, který podle scénáře skutečně natočil. Výborná atmosféra Hitchcockových filmů na vás dýchne s dokonalou atmosférou a narážkami na mistra, navíc ta kamera je naprosto úchvatná. Scorsese přesně věděl, jak má tenhle filmeček natočit, aby tak vzdal hold Mistrovi. ()

Zajímavosti (2)

  • Film je reklama na víno Freixenet. Ke shlédnutí zde. (BoredSeal)

Reklama

Reklama