Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední vystoupení Tarji Turunen jakožto členky Nightwish. Záznam koncertu této finské gothic metalové kapely byl pořízen 21. října 2005 v Hartwall aréně v Helsinkách. DVD obsahuje také fotogalerii a dokument "A Day Before Tomorrow" (okolo 55 minut), který zachycuje kapelu 15 dní před tímto velkým koncertem.

Playlist: 1. Dark Chest Of Wonders
2. Planet Hell
3. Ever Dream
4. The Kinslayer
5. Phantom Of The Opera
6. The Siren
7. Sleeping Sun
8. High Hopes
9. Bless The Child
10. Wishmaster
11. Slaying The Dreamer
12. Kuolema Tekee Taiteilijan
13. Nemo
14. Ghost Love Score
15. Stone People
16. Creek Mary's Blood
17. Over The Hilld And Far Away
18. Wish I Had An Angel (darkdaze)

(více)

Recenze (91)

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Vynikající koncert vynikající skupiny. Nightwish v tu dobu byli v nejlepší formě (a sestavě!) a na koncertě tak nechybí ani ty největší pecky. Škoda, že režie je bez pevné koncepce a vize, a tak je výsledné dílo jen efektním slepencem zpomalovaček a ještě efektnějších záběrů. Nutno ovšem podotknout, že opravdu velmi efektních. ()

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Nightwish: End of an Era : Pojem, který už znám pekelně dlouho. Každou chvíli si ho pustím. Občas vybrané sklady, ale většinou od začátku do konce. Doporučil jsem ho spoustě lidí. Nikdo si nestěžoval. Osoně mu nemůžu vyčíst nic. Ani slovo. Protože podle mě přesně - "This is it" ( to je ono ) Od začátku do konce. Skvělá atmosféra, efekty, prstřihy. Dokonalý náboj. This is it... ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Milovala jsem Nightwish s Tarjou, miluju je s Anette ještě mnohem víc a budu je milovat i kdyby jejich sólistka byla třeba Šmoulinka. Nightwish - to jsou pro mě geniální hudební eposy Tuomase Holopainena. Každý jejich koncert, a už jsem jich navštívila požehnaně, je nepopsatelný zážitek a pro mě srdcovka navždycky. End of an Era mi ukázal osmý div světa - můj nejlepší song Ghost Love Score v celé své nádheře naživo. Když se sny vyplní, tak na to žádná slova nestačí. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Fantastický koncert, fantastické monumentálne ukončenie jednej nádhernej éry rokov 1997 - 2005, keď kapela s názvom Nightwish dala svetu nadpozemsky krásnu hudbu, nehovorím to ako fanúšik metálu, ale ako fanúšik celko dobrej hudby, pretože toto je niečo čo presahuje rámec žánru a väčšine hudobných fajnšmekrov sa to asi zapáči. Ich psoledný spoločný koncert na ktorom Tarja ešte nevedela ... ale ostatní vrátane divákov áno a je to vidieť aj na ich správaní (hlavne na záver pri lúčení). ĎAKUJEM ... ďakujem za všetkých, že ste svetu dali asi to najkrajšie, čo hudobník môže dať .... Tuomas je ďábel a génius v jednom.... PS:: Intro je Zimmerovská hudba z filmu Posledný samuraj a outro na záver je tak istom Zimmerovská hudba z filmu King Arthur. Ešte s ami nestalo, že by som na záver koncertu takto reval ako sa mi to stalo pri END OF AN ERA. (august 2008) Vrcholy koncertu : Dark chest of wonders, záver Everdream, Phantom of the opera, Ghost love score (celá ale najmä orgastický záver), Creek Mary´s blood (so špeciálnym hosťom), Wish I had an angel + outro. (január 2012) ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších koncertů zaznamenaných na DVD (pořád to ale nemá na Black Symphony od Within Temptation) zároveň je to předzvěst konce jedné éry do slova, poslední koncert Tarji v řadách NIghtwish, která poté šla už jen dolu a dolu do průměru. Toto je však výborné, perfektně nazvučené, skvělá show, nejlepší výběr písní, který kdy hráli, prostě paráda. Tímto bohužel Nightwish končí a stávají se průměrnou kapelou. ()

Zajímavosti (5)

  • Tarja sa počas koncertu ukázala v šiestich rôznych šatách. (Lukoh)
  • Figúrka, ktorú má na keyboarde pripevnenú klávesák Tuomas Holopainen, je pirát Jack Sparrow z populárnej ságy Piráti z Karibiku. (Lukoh)
  • Koncert byl posledním vystoupením kapely na turné „Once Upon A Tour" k albu „Once". (..Lucas..)

Reklama

Reklama