Reklama

Reklama

The ABCs of Death 2

Trailer 2
Povídkový / Horor / Thriller / Komedie / Fantasy / Animovaný / Drama
USA / Nový Zéland / Kanada / Izrael / Japonsko, 2014, 122 min

Hrají:

Martina García, Andy Nyman, C. Ernst Harth, Alan McKenna, Ian Virgo, Iván González, Eric Jacobus, Alys Crocker, Jerod Meagher, Robert Boocheck (více)
(další profese)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (67)

rollman1 

všechny recenze uživatele

O cosik lepší než její předchůdce, ale taky to není žádný zázrak. Je zde pár povídek, které jsou výborné, jako např. Písmenka A-Q-V-S-Z-K, které mají výborný nápad, atmosféru i porci gore. Dále povídky průměrné a pak odpadovky jako W, která mi přišla nehorázně low. Musím také přiznat, že jsem se i místy nudil. Je to průměr, od kterého je lepší moc nečekat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou druhou abecedu smrti a bohužel je na místě použít slovo zklamání. Musím víceméně souhlasit z Bloodym, že tohle je tak o dvě třídy slabší než první abeceda. No a svůj komentář pojmu tak nějak obdobně, takže vynechám ty průměrné až podprůměrné nebo nepochopené kousky a zmíním jen ty vyloženě sračkovní a ty podařené a budu samozřejmě trochu porovnávat z prvním dílem. Takže těch sračkovních nám bohužel poněkud přibylo. Jako vyložený odpad bych viděl povídky G čili Grandad, H čili Head Games a P čili PPP Scary to byli fakt vyložený sračky za moc nestojí ani L čili Legacy N čili Nexus T čili Torture porn a V čili Vacation takže když to zprůměruji tak oproti jedničce je to celkem pád dolů. Podařených povídek tu není ani polovina a ty opravdu kvalitní lze spočítat na prstech jedný ruky. Škoda, protože začátek mě namlsal poněvadž ty dvě nejpovedenější si odbydeme hned v úvodu a to sice A čili Amateur která je zdaleka nejlepší z celého filmu a jako jediný bych jí dal z klidným svědomím plný počet. Další vynikající počin je C čili Capital punishment. Pak se bohužel dlouho probíráme průměrem až podprůměrem. Těch dalších kvalitních kousků se dočkáme až na konci a z nich musím jmenovat určitě W čili Wish dále X čili Xylophone a závěrečné Z čili Zygote a to je asi tak všechno. Takže pokud mám zprůměrovat úplně všechny povídky do nějakého toho celkového hodnocení, tak mi z toho ve finále vychází tak ty dvě hvězdy no a tu třetí nakonec přihodím jenom za ty stylový úvodní titulky u kterých jsem uchcával smíchy. Jinak moje bližší komentáře k jednotlivým povídkám očekávejte samostatně, protože jak už jsem si všimnul, tak na rozdíl od první abecedy kde až na výjimky nešlo hodnotit a komentovat jednotlivé povídky, tak tady ta možnost je, takže v dohledné době se do toho pustím. Každopádně teď hodnotím film jako celek. No a jak už jsem napsal z odřenýma ušima to nakonec na to průměrný hodnocení bude, ale jsem zklamanej. Očekávání byla rozhodně větší. Především mi tu chybí nějaká vyložená ulítlost nebo totální brutálnost jakých bylo v první abecedě až až. Možná, že to působí v mnoha případech o něco profesionálněji, ale to nevnímám jako plus když se vytratila zábavnost. Každopádně předpokládám, že bude i trojka, takže se na ní rozhodně budu těšit a určitě tenhle jinak velmi ojedinělý a netradiční projekt nezavrhnu, ale ve skrytu duše budu především doufat, že bude lepší.50% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je hrozná škoda, že tenhle velkolepý hororový projekt se natočil s takovou ledabilostí a nezájmem.První díl byl fajn, ale hodně povídek mizerných, druhý díl je ve směs velice vyrovnaný lahůdkový megamix, který sráží to, že některé povídky jsou příšerně nedotažené a nevysvětlené.Paradox je, že u hororu to už prostě tak bejvá a našemu malému horůrku vyčitali, že nemá pointu i když tam je pointa jako prase.Pár povídek je slabších, ale např. povídka Jesus je totální pecka, kdy taky uvidíte mrdat Ježíše se Satanem.Mám rád povídkové filmy a kór hororové a i když má určitě abeceda smrti mnohem na víc, druhý díl na jeden děštivý večer splnil účel velice dobře.70%. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Abecedne som totálne dezorientovaná. Keď padne S-for Sračka, tak proste nechá škvrny aj na kvalite. To je prípad aj tejto B-for Blbizmus malovánky, L-for Lebo nebola vôbec potrebná. S-ako Shorty vyčkávajú na S- for Share, aby sa náležite zdokumentovali či už v karaváne, alebo jednotlivo. Tento prípad je síce M-for Márny, ale súhlasím s koncom abecedy. Ak ABC of DEF neplánuje rozšíriť abecedu a ostať pri inej prezentácii, tak príjmem rovno 4ku aby nastal pokoj. T-for Tadiaľ cesta nevedie aj keď tú D-for Dvojku pre zúčastnených rejžov rada zverejním, lebo som sa miestami ňaľakala.. D-for Dvojnásobné hodnotenie kraťasov ani nespomínam. ( I što takoje D-for - https://www.youtube.com/watch?v=rgv6u-Qm4fQ) - fight for... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo neví, co čekat, tak se jedná prakticky o takové 5 minutové kraťase s vtipnou pointou na konci zpracovávajících různě téma smrti. Takže v každém mini snímečku někdo natáhne bačkůrky. Způsob a frekvence potenciálních úmrtí jsou zcela v roli jednotlivých režisérů. Já musím zejména ocenit, ve většině případů, velmi pěkně odvedenou uměleckou stránku snímečků. Dále se mi velmi líbil grafický kabát spojující jednotlivé povídky a především provedení úvodních titulků. Dlouho jsem neviděl v tomto ohledu, tak dobrou práci. Mohl bych tu rozebrat postupně všech 26 povídek, ale zřejmě by to bylo o ničem, takže jen v krátkosti. Jak by řekl pan prezident, kdyby se pokoušel být slušný, za hovno stály: F is for Falling, G is for Grandad, H is for Head Games(zřejmě nevětší sračka), P is for P-P-P-P SCARY!, S is for Split, T is for Torture Porn(tak nakonec ne...), U is for Utopia, V is for Vacation .Naopak, za extrémně vydařené kousky bych označil: D is for Deloused, I is for Invincible, K is for Knell, M is for Masticate, Q is for Questionnaire, W is for Wish, X is for Xylophone, Z is for Zygote. Zbytek bych viděl někde v oblasti průměru stejně jako mé finální hodnocení. Klidně bych snesl třetí pokračování. Doufám, že se v rámci tohoto projektu podaří nějakému nadějnému režisérovi prorazit, protože dostatečný talent jich tu mnoho z nich evidentně má. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama