Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovy hlavne ze zacatku docela smutny romanticky drama, ktery ale pohodove odsejpa a prijemne se na nej kouka. Problem je, ze neprinasi nic noveho. Mame tady jeho, je trochu jak paty kolo u vozu a nikdo ho vicemene nepotrebuje. Mame tu ji, ktera si neni moc jista, co vlastne chce a marne hleda pritele. No a jde tu samozrejme jen o to, kdy a jak se potkaj a jak se to mezi nima vyvine. A nutno rict, ze pribeh absolutne nicim neprekvapi. Presto ale diky sympatickejm hercum prijemne koukatelny. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Po přečtení ostatních komentářů si tak říkám, proč chtějí (chcete) neokoukané, nevídané, neslýchané, vždyť ono se v životě hodně věci opakuje a se setkáním dvou lidí to taky hodně často nebývá tak, že se dva potkají, jiskry lítají a mají jasno... takže pro mě hodně milý a snad to nevyzní příliš pateticky ale taky nadějeplný film. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zaprášená romantika, jenž se nevyhýbá klišé ani vykrádání povedenějších předchůdců, s příjemnou, ale nenápaditou hudbou, sterilní režií, nadprůměrnou kamerou a dvěma hereckými esy. A ti dva film zachraňují, věříte jim, fandíte jim, ale že se u toho nudítě a usínáte, nezachrání ani oni dva. Pomalá romantika ve starším "módu" v níž Hoffman a Thompson okouzlují navzdory zbytku filmu... 50% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman síce je klasik, avšak v takomto príbehu to proste sám neuhrá... dejová línia obohratá ako stará platňa s rôznorodým klišé, romantický nátlak v plnom zbroji, "lacinné" prostredie... proste klasika - romantická sra*ka. Trochu rýchlejšie tempo, pár vážne vtipných scén a mohlo to byť o triedu lepšie Dušan... 5/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman alias Harvey Shine sehrál v Londýně v taxíku docela pěknou " číselnou " show....CITÁT - .....mé číslo asi znáte, pro případ, že ne, je to devět jedna sedm tři osm čtyři pět tři šest osm mezinárodní kód je myslím čtyři nula čtyři čtyři, nebo to může být, nejsem si jistý, nula nula jedna jedna. Můžete zkusit čtyři čtyři a pak jedna a pak to dlouhé číslo. Ať už je to jakkoliv, ať je to nula nula čtyři čtyři nebo čtyři čtyři nula nula jedna jedna, tak to potom musí být jedna jedna než dá....HALÓÓ? Jinak je to velice smutný příběh o stáří a o pocitu, který může člověk zažít, je - li odstrčen od přátel i společnosti a hlavně rodiny. Ale nebojte, až přežijete ten úvodní smutek, který trvá asi čtyřicet minut, nebo padesát minut, nebo....haló, jste tam ještě ? ...tak pak přijde i veselá část příběhu. Dustin Hoffman vypadá v tom plášti jako detektiv Columbo http://newsrealblog.files.wordpress.com/2009/11/columbo.jpg a Kate Walker ( Emm Thompson ) má zase pěknou a nádhernou chůzi. Když vydržíte část titulků po skončení filmu, zjistíte, jak to dopadlo z grilovacím polským sousedem. Hudby bylo přehršle, dělal jí Dickson Hinchliffe a tady je ochutnávka : http://www.youtube.com/watch?v=Abg-dCX66qs nebo Inka Blackness a její Hi Ching a nesmím zapomenout na Dustina Hoffmana a jeho Shoot the breeze : http://www.youtube.com/watch?v=chRCj5gCxuo ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)
  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)

Reklama

Reklama