Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozajstné fiasko, ktoré našťastie ani v najmenšom negatívne nedotklo nasledovnej, Nolanovej hranej verzie. Jednotlivé príbehu nemajú žiadnu šťavu, príbehy sú veľmi banálne a ani zloduchovia neoplývajú tou správnymi záporáckymi vlastnosťami, a čo je horšie, Bruce Wayne bol najnevýraznejsí zo všetkých zúčastnených. 40%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonská animace je dobrá, o tom žádná, i když mám pocit, že v tomhle případě si s ní mohli tvůrci trochu víc vyhrát. "Batman - Gothamský rytíř" je povídkovým filmem o tom, co Batmana a Bruce Wayna formovalo. Není to nic, co by nějak zásadně vynikalo humorem nebo akcí. Jsou zde postavy, které poznáte, ale také postavy, které jsou vám ukradené. Kupodivu moc nefunguje ani příběh, kde Batman moc není, což je většinou z Batmana to nejlepší. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo Animatrix viac menej úspešne dopĺňa a obohacuje svet Matrixu, Batman: Gotham Knight pôsobí len dojmom parazitovania na úspešnej značke a jeho vznik podnietilo len ťažko niečo viac, ako vidina rýchleho zisku. Netvrdím, že pri Animatrixe tento faktor nezapôsobil, ale aspoň to nepôsobilo až tak násilne. Je samozrejme pochopiteľné, že aj v tejto kvalitívne veľmi nevyrovnanej zmäske minipríbehov sa dajú nájsť pozitíva, ako celok však poviedky postrádajú hlbší zmysel a nevedia, čo chcú divákovi povedať. A keby aj vedeli, dva kvalitnejšie príbehy zo šiestich je proste málo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nápad je to zajímavý (i když ne originální, viz třeba Animatrix), do doby mezi snímky Batman začíná a Temný rytíř vsunout šest mírně souvisejících krátkých povídek od různých japonských tvůrců. Zpracování jednotlivých segmentů je perfektní, každý má svébytný vizuální styl, tempo i atmosféru. Zásadní problém je ovšem ten, že samotné příběhy nejsou moc zajímavé, nemají čas se jakkoliv rozvinout a pokusy o psychologii vyznívají až směšně. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Úroveň dílů kolísá, ale celkově moc povedené, hlavně co se atmosféry týká. Nejlepší jsou z tohoto pohledu Crossfire a Deadshot. V tomto pořadí následují další díly: Working Through Pain, In Darkness Dwells, Have I Got a Story For You a Field Test. Gotham Knight je takovou povinnou průpravou všech milovníků Batmana před Temným rytířem, který dorazí do kin v srpnu:-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama