Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (53)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobré. Baví ma to. Dejové zvraty sú zmotivované a celkovo sa to nesie vo veľmi dynamickom duchu. Ústredná dvojica sa skvelo dopĺňa a aj záver v sebe nesie akúsi predzvesť nepríjemných vecí, čo sa na dvojicu pomaličky ale isto zosúvajú. Prvé časti druhej série nervydrásajúce. Tie posledné zase dávajú veľký dôraz na vzťahovú zložku. Je to vyvážené. Poteší Saul ako človek s plánom. Teším sa čo prinesie tretia séria. Zatiaľ 2. séria - 80% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhej sérii si kladiem otázku, ako je možné že je tento seriál "iba" šiestym najlepším na tejto databáze. Peekaboo a Phoenix boli tak vynikajúce epizódy, že sa ťažko hľadajú lepšie (našiel by som ich v Hre o Tróny, Gangs of London, Peaky Blinders, The Bates Motel, samozrejme v Dark), v kontexte celého príbehu je najmä kvôli Skyler seriál možno práve preto nižšie hodnotenie ale Hon na Vecnu mal v úvode 96%, niektoré z epizód z La Prasa a šrapnel aj 100% a padli na povedzme 90%, kým Phoenix na 96% zotrval...13 rokov, nie 13 dní... ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ned Flanders s pleší a moudrostí taťky Šmouly se navrátil s řadou druhou a ani přes vyšší počet dílů nepřestal úspěšně udivovat diváka, až se rozběhal mráz po zádech. Walta White (yo!) se nám už tady ale bohužel nemění tak moc jako v sérii předešlé, dialogyhned od začátku bohužel působí uměle a prostě napsané... to ale nic nemění na tom, že je to mistrovský kousek. Bryan Cranston a Aaron Paul (přemýšlím zda zmínit i Deana Norrise) jsou ďáblové, jejich postavy jsou neuvěřitelně díky nim lidské. Nové postavy též dokáží skvěle pobavit a zabavit a nestává se, že by snad působyly jako negativní nelidský prvek. Jen na Saula si budu muset/jsem si musel zvyknout. Ale stále mistrovské. Při hodnocení epizod mi to už téměř ale genialitou splývá, takže sice může být slabší epizoda, ale i přes to těch pět hvězd prostě dostane. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cink! Pokud jsem měl s druhou sérií potíž, tak hlavně v tom, že neustále přešlapujeme okolo toho, že Skyler pokládá otázky, ale nedostává na ně smysluplné odpovědi a celé manželství je vlastně založené na (milosrdných) lžích. Ta Waltova průhlednost musí vadit i divákovi. Místy milující táta od rodiny, místy sobec, místy absolutní idiot (tak to cítím a tuším, že to bude sílit). Tenká hranice mezi oběma Waltovými světy se holt poměrně rychle stírá. Nicméně psychopat Tuco, který nesnáší chilli, je ze hry venku, je tudíž potřeba modrou dobrotu distribuovat výhradně po své linii. Druhá řada má řadu vrcholů: kupříkladu „nehodu“ s bankomatem, kdykoliv Jesse „přemýšlí“, Danny Trejo a želví polévka, nástup pochybného právníka Saula, klíčky od karavanu, růžový méďa, sličná a manipulativní brunetka Jane a její noční „nehoda“, taťka leteckým dispečerem... Mimochodem právě na fantastické předfinále (epizoda 12) navázalo velmi solidní finále. Rozehrané je to pořád solidně, uvidíme, co nabídne třetí série. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako narostl počet dílů, tak vzrostl i můj zájem o seriál. Ale skoro jejich zdvojnásobení bylo možná až zbytečně moc ambiciózní, a tak už nebyly tolik plynulé, i když dokázaly pokaždé krásně nalákat, a to po celou sérii, jejíž vyvrcholení bylo pro mě vážně nečekané. Plusové body seriál získává i za malou a smutnou roličku Krysten Ritter. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • Walt (Bryan Cranston) se snaží zamaskovat svůj vzhled pomocí slunečních brýlí a kšiltovky s nápisem „Albuquerque Isotopes“. Isotopes je baseballový tým hrající v nižší baseballové lize (MiLB) a zároveň se jedná o odkaz na izotop, což je označení pro jednu či více látek se stejným chemickým složením, ale odlišnou atomovou strukturou. (HellFire)
  • Webová stránka www.savewalterwhite.com dkazuje na stránky americké komerční kabelové a satelitní televizní stanice AMC. (HellFire)

Reklama

Reklama