Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukám na Generation Kill a stěžuju si, že je tam 99 procent času válka...válka...VÁLKA. Pak přepnu, pustím si minimálně první čtyři díly The Pacific a stěžuju si, že v příběhu jsou srágory a válka žádná. Řekněte mi tedy prosím, kdy mám být skutečně spokojený, abych dokázal narvat plnej počet nějakému kvalitnímu válečnému mini-seriálu. Ono to na první pohled může vypadat hrozně hezky, když si uvědomíte, že tento seriál je jenom o válce. Vždyť on by měl být o válce. Ale taky by měl být trošičku zajímavý. Nějak by ten děj měl posouvat, a třeba i nepatrně. Měl by mi nějaký postavy víc přiblížit a ne aby mě nejvíc zaujala postava kapitána, kterej na každým briefingu povídá šíleným chraplákem, že i nepřátelští vojáci za kopcem z něj maj prdel. To mi v tomhle seriálu chybělo. Byl geniální. Dokázal se vpravit do války v Iráku a ukázat, co se tam děje, v co nejrealističtější podobě. Ale chybí mu to, co bych já jako divák po seriálu chtěl. Aby mě dokázal zaujmout, abych se obepnul kolem nějaké postavy a aby všecky ty díly měly nějaký smysl. Takhle vlastně koukáte na sedm hodin záběrů z Iráku. Chodíte mezi tábory a sledujete životy toho..pak zase životy onoho a vesměs z toho máte akorát kuloví. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Max Klinger (nebo jak se to píše): "Ti, co nemohou velí těm, co mohou".....sice vzhledem k jeho převážně pochybnému intelektu tomu nepřikládáte moc výpovědní hodnoty, ovšem tohle dílo jeho slova potvrzuje natolik, až je to životu nebezpečné. Hodně realistický počin (i když co já vim), v jehož průběhu si říkáte, že to takhle nějak určitě muselo být a i kdyby ne, tak to lépe natočit a napsat prostě nešlo. Skvělé, hnusné, zvrhlé a zejména zoufalé....a o to jde. Seriál, který říká, že vítězství ve válce je jen počátkem nekonečného boje, a jak již víme s desetiletým odstupem, tak má bohužel pravdu. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Není to připosraný blbejma americkejma kecama o armádě, hrdosti a cti a taky se do toho nehajtruje blbá vlastenecká hudba. Hudbu tam vlastně nenajdem vůbec, což byl nejlepší nápad od doby, co římané přestali uctívat syfilis jako jednoho z bohů. Je hezký, že to spíš shazuje práci vojáků v téhle zkurvené válce, než aby ji to vyzdvihovalo. Fakt je to autentický a nestranný a člověk kroutí hlavou nad tím vojenským nesmyslem a blbostí války. Mezitím poměrně solidní vtipné sprosté hlášky a velmi povedené reálné zabíjení. Nejrřív jsem měl dost zmatek mezi jednotlivejma palicema, ale ksichty se pak staly zapamatovanými. Horší to bylo s příslušností k jednotkám, který nevim ještě ani teď. Po Band of Brothers zase jeden skvělej válečnej seriál. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Vrchol mezi minisériemi. Výborně natočené i zahrané, navíc se solidním příběhem. Nečekejte žádnou zběsilou akci, o tom taky Irák nebyl, ale spíše pomalé kousavé drama, ubíjení času a morální rozklad všech zúčastněných. I když se navenek ani zdaleka netváří jako dokument a formálním zpracováním se mu nepřibližuje, tak jde podle mě o první podání Irácké války, které se nejvíce přibližuje realitě. Možná sice rozebírá jenom pohnutky a myšlenky obyčejného vojáka, nikoliv důvody a záměry USA či jiných zemí, ale i tak (a možná právě proto) se jedná o vynikající, hodnotý a zábavný zdroj nekonspiračních informací. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Po několika málo dílech, které jsem zatím shlédl musím konstatovat, že dle mého názoru se jedná o válečný seriál, který nejlépe mapuje, jak to asi v Iráku/Afghanistánu vypadá. Po dvou dílech, jsem zjistil, že se o kladné postavy seriálu docela i trochu bojim, když jedou do boje, a to se mi zas tak často nestává abych si řekl, sakra doufám že tendle to neschytá... Velmi dobré ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Generál Mattis (Robert John Burke) měl opravdu volací znak Chaos. Toto označení přijal trochu žertem od svého mužstva, protože jednou, když přišel na štáb, bylo na nástěnce napsáno 5 slov pod sebou: „Commander has an outstanding solution“ („Velitel má vynikající řešení“). První písmena dala dohromady slovo „Chaos“. (DeziDiCzorka)
  • Chybou v zásobování dostali mariňáci protichemické obleky v lesní kamufláži "Woodland", což se během operace Irácká svoboda v roce 2003 skutečně stalo. (c.tucker)
  • Natáčení probíhalo přes šest měsíců v Jihoafrické republice, Mozambiku a Namibii. (Dzegr)

Reklama

Reklama