Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

InJo 

všechny recenze uživatele

Další špičkový zářez od HBO. Nadmíru realistický obraz války v Iráku z pohledu vítězné strany, jenž boduje zejména naprosto fantastickou výpravou (minimálně z hlediska televizní produkce) a řemeslnou podobou díla (bojové scény by bezpochyby obstály i ve vysokorozpočtovém velkofilmu). Tvůrci naštěstí nikomu nestraní, "pouze" nezaujatě dokumentují. Některé postavy se mi sice (skoro po celou dobu) trochu pletly a splývaly, na druhou stranu, na některé naopak určitě velmi dlouho nezapomenu (hlavně na vylízané über-dementy Trombleyho a Kapitána Ameriku). 80 % ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbilo realistické, až dokumentární, pojetí války, včetně toho, že se tu pořád jenom nebojuje, ale máme možnost sledovat i naprosto všední události ze života vojáků. Problém je, že tomu všemu chybí nějaký směr. Seriál v podstatě nemá scénář, není tu žádná gradace děje, vše se odehrává, tak jako by to bylo doopravdy. Tomu odpovídá i skutečnost, že tu chybí nějaká silná, emočně vypjatá scéna. Absence příběhu potom občas navozuje pocit nudy. S čím jsem měl ale největší problém je identifikace postav. Na konci posledního dílu jsem byl schopen rozeznat nanejvýš 10 postav, přičemž z toho tak u půlky jsem skutečně věděl o koho jde, jak se jmenuje či jaká je jeho funkce. I díky tomu jsem měl pocit, že sleduju spíš dokument, než film s nějakým scénářem a herci. Jestli to byl záměr, tak se povedl a je to celkem zajímavý experiment, ale že bych to musel vidět dvakrát... 3,5* ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Perfektní válečný seriál z prostředí irácké války, kterou rozpoutala Bushova diktatura s tou jeho pohádkou o ZHN. Seriál, který se nesnaží nijak moralizovat o hrůzách války nebo jejich dopadech. Jen předkládá svůj pohled na věc, drsně, bez servítků a válečného patosu, za to docela věrohodně. A teď tu o Afghánistánu... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Není to připosraný blbejma americkejma kecama o armádě, hrdosti a cti a taky se do toho nehajtruje blbá vlastenecká hudba. Hudbu tam vlastně nenajdem vůbec, což byl nejlepší nápad od doby, co římané přestali uctívat syfilis jako jednoho z bohů. Je hezký, že to spíš shazuje práci vojáků v téhle zkurvené válce, než aby ji to vyzdvihovalo. Fakt je to autentický a nestranný a člověk kroutí hlavou nad tím vojenským nesmyslem a blbostí války. Mezitím poměrně solidní vtipné sprosté hlášky a velmi povedené reálné zabíjení. Nejrřív jsem měl dost zmatek mezi jednotlivejma palicema, ale ksichty se pak staly zapamatovanými. Horší to bylo s příslušností k jednotkám, který nevim ještě ani teď. Po Band of Brothers zase jeden skvělej válečnej seriál. ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Absurdita na entou! Necekejte masakralni sceny a la Band Of Brothers, tady se hlavne mluvi... a ne zrovna spisovne. Luxusne podany syrovy pohled na stav 'nejsilnejsi' armady sveta stejne tak jako na celkovy interni system, ktery v ni panuje. Tezko soudit autenticitu serie, ovsem ikdyby se pravdivost pohybovala okolo minima, bylo by to hodne tristni. Opet precizni prace BBC... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Nad Bagdádem létal v poslední epizodě těžkotonážní přepravní dvoumotorový vrtulník typ CH-47 Chinook. (c.tucker)
  • V celkem 476 minutách seriálu se objevilo 47 postav. (jirijost)
  • Další pohled na akce 1. průzkumného praporu v Iráku při první rotaci jsou memoáry Nathaniela Ficka, Těsně vedle (JOTA 2008). Fick velel první četě roty B. V seriálu ztvárněn Starkem Sandsem. (CHIMarty)

Reklama

Reklama