Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (291)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Od Generation Kill nesmíte očekávat velkolepé válečné drama ve stylu Bratrstva neohrožených, či The Pacific, ale ironický, téměř dokumentární pohled na dnešní způsob válčení, který ve skutečnosti nepotřebuje perfektně vycvičená komanda, která stojí miliony dolarů, ale přesto jsou mariňáci posíláni do boje po desetitisících. I když jim nehrozí tak velké nebezpečí smrti, tak se na nich i přesto projeví syndrom války, který je psychicky sžírá. Seriál je proto založen především na postavách a jejich rozdílných charakterech. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Není to připosraný blbejma americkejma kecama o armádě, hrdosti a cti a taky se do toho nehajtruje blbá vlastenecká hudba. Hudbu tam vlastně nenajdem vůbec, což byl nejlepší nápad od doby, co římané přestali uctívat syfilis jako jednoho z bohů. Je hezký, že to spíš shazuje práci vojáků v téhle zkurvené válce, než aby ji to vyzdvihovalo. Fakt je to autentický a nestranný a člověk kroutí hlavou nad tím vojenským nesmyslem a blbostí války. Mezitím poměrně solidní vtipné sprosté hlášky a velmi povedené reálné zabíjení. Nejrřív jsem měl dost zmatek mezi jednotlivejma palicema, ale ksichty se pak staly zapamatovanými. Horší to bylo s příslušností k jednotkám, který nevim ještě ani teď. Po Band of Brothers zase jeden skvělej válečnej seriál. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Další špičkový zářez od HBO. Nadmíru realistický obraz války v Iráku z pohledu vítězné strany, jenž boduje zejména naprosto fantastickou výpravou (minimálně z hlediska televizní produkce) a řemeslnou podobou díla (bojové scény by bezpochyby obstály i ve vysokorozpočtovém velkofilmu). Tvůrci naštěstí nikomu nestraní, "pouze" nezaujatě dokumentují. Některé postavy se mi sice (skoro po celou dobu) trochu pletly a splývaly, na druhou stranu, na některé naopak určitě velmi dlouho nezapomenu (hlavně na vylízané über-dementy Trombleyho a Kapitána Ameriku). 80 % ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál si zaslouží pěti hvězdičkové hodnocení. Natočený je opravdu skvělě, a ve filmu vládne perfektní atmosféra, kdy se divák naprosto vžije s herci. Vše působí velice reálně, a skvělá hudba tomu taky dodává patřičný efekt. Za mě, zkrátka i když nejsem bůhvi jaký fanoušek tohodle žánru, dávám plný počet. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Po několika málo dílech, které jsem zatím shlédl musím konstatovat, že dle mého názoru se jedná o válečný seriál, který nejlépe mapuje, jak to asi v Iráku/Afghanistánu vypadá. Po dvou dílech, jsem zjistil, že se o kladné postavy seriálu docela i trochu bojim, když jedou do boje, a to se mi zas tak často nestává abych si řekl, sakra doufám že tendle to neschytá... Velmi dobré ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Generál Mattis (Robert John Burke) měl opravdu volací znak Chaos. Toto označení přijal trochu žertem od svého mužstva, protože jednou, když přišel na štáb, bylo na nástěnce napsáno 5 slov pod sebou: „Commander has an outstanding solution“ („Velitel má vynikající řešení“). První písmena dala dohromady slovo „Chaos“. (DeziDiCzorka)
  • Další pohled na akce 1. průzkumného praporu v Iráku při první rotaci jsou memoáry Nathaniela Ficka, Těsně vedle (JOTA 2008). Fick velel první četě roty B. V seriálu ztvárněn Starkem Sandsem. (CHIMarty)
  • Černošký kaplan v epizodě "Combat Jack" má místo tradiční purpurové štóly (šál) štólu maskovanou v kamufláži 3-color Desert. (c.tucker)

Reklama

Reklama