Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (288)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Po několika málo dílech, které jsem zatím shlédl musím konstatovat, že dle mého názoru se jedná o válečný seriál, který nejlépe mapuje, jak to asi v Iráku/Afghanistánu vypadá. Po dvou dílech, jsem zjistil, že se o kladné postavy seriálu docela i trochu bojim, když jedou do boje, a to se mi zas tak často nestává abych si řekl, sakra doufám že tendle to neschytá... Velmi dobré ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Povedený miniseriál z přostředí "Operace Svoboda pro Irák". Místy až dokumentární zpracování nešetří nikoho - samotné řadové marináky, důstojníky, generály, smysl celé operace i místní obyvatele. Chvílemi neuvěřitelný bordel, skvělé hlášky a trefné poznámky (americká vláda utratila jeden milion dolarů za výcvik každého z nás kvůli tomuhle?). Prostě dobrý seriál... ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mno, nevypadá to zle. Po dvou dílech to vypadá, že oproti telenovelovému Over There plném čestných a spisovně mluvících hrdinů to bude podávat válku v Iráku z poněkud reálnější perspektivy. Vojáci jsou se svými hovory o jebání, sraní a jiných aspektech pobytu na území nepřítele vlastně docela sympatičtí. Na finální soud si počkám, ale minimálně mě to zaujalo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Televizní verze Jarhead. A protože Jarhead je geniální, tak tohle je... vlastně taky skoro geniální. Ale tak nějak smutně, když se na to dívám teď po konci roku 2021 a vím v jak tragikomický Vietnam se tahle americká tour Blízkým Východem zvrhla. A Generation Kill krásně prorocky ukazuje všechny ty průsery, kvůli kterým to  snad ani nemohlo dopadnout jinak. Nekompetentnost velících důstojníku, naivita a tupost mnohých vojínů, pramalý zájem o životy místních obyvatel, přehánění s důvody proč na Blízký Východ vyrazit a neexistující plán co s ním udělat až už tam US armáda bude. To všechno tu je moc dobře vidět... ale taky je tu vidět proč mnohé z těch sraček i byly nutné a něco pozitivního přinesly. Asi nejrealističtější pohled na moderní válku - takže toho bojování tu na sedmihodinovou délku moc není, spíš běžný život vojáků. 9/10 ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Válečný seriál, kde si aktéři brousí spíše své jazýčky než bodáky, ale je to pojatý stylově. Bavil jsem se při každé jízdě Hamveem a jen se zaujetím sledoval, o čem si to dnešní američtí vojáci povídají v boji. V The Pacific, když přišel na řadu díl, kde se jen povídalo (3 a 8) jsem se vážně nudil, tady se to nekonalo. Opravdové akce je zde poskromnu, zvláštní ale je, že mi to nevadilo. Mnohem lepší záležitost než Mariňák. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Družstvo seržanta Colberta (Iceman) mělo svůj Humvee vyzbrojen 40 mm rychlopalným granátometem Mk. 19 ("devatenáctka"). Kadence přes 300 ran/min, dostřel 1600 m. Trombley obsluhoval lehký kulomet FN Minimi M249 ráže 5.56 mm ve verzi PARA. Iceman používal útočnou pušku Colt M4 ráže 5.56 mm s noktovizorem (noční vidění), v podvěsu granátomet M203 ráže 40 mm. (c.tucker)
  • V celkem 476 minutách seriálu se objevilo 47 postav. (jirijost)
  • V epizodě se přižene silný pouštní vítr a vojáci musí ven zajistit stany. I když stěny stanů vlají ve větru, na žádném z vojáků se nepohne ani vlas. Dobře je to vidět na záběru na Brada Colberta (Alexander Skarsgård). (DeziDiCzorka)

Reklama

Reklama