Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (288)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Lahudka. Nemam, co vytknout. Srovnání s Bratrstvem neohrozenych je skutečně na místě a navic je to nadherny srovnani, jak na tom jsme o 60 let pozdeji. To, co filmu nekteri vycitaji (malo akce, malo dramat, zadna atmosfera, zajimava dejova linie) je uplne bezpredmetne. Tohle neni o tom se pobavit nad akcnosti ci uzasnymi triky. A tem, co vyzdvihuji BN nad GK bych jen chtela pripomenout, ze BN narozdil od GK vedeli a verili tomu, za co a za koho bojuji. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nuda. Díval jsem se jenom proto, že je to další mini-seriál z produkce HBO s nějakou akční válečnou tématikou a to i přesto, že moderní konflikty mě nezajímají (čti neberou) a tak jsem si říkal, nakolik jiné to bude od skvělých Band of Brothers. ~~~ A výsledek? Nuda. Připadalo mi to jako nudné převedení BoB do moderního konfliktu. Plno věcí mi tam přišlo takřka na chlup z BoB zkopírovaných a plno dalších věcí jako by z BoB vystřihli a sem to nedali. ~~~ Tenhle miniseriál má 7 hodinových dílů a všechny dohromady strčí do kapsy i takový Mariňák (Jarhead). Takže pokud si chcete pustit něco s "osvobozující iráckou" tématikou, pusťte si Mariňáka a tohle obejděte, nebo se unudíte. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Každý seriál má třetí díl. Třetí díl je pokračování expozice, kdy už znáte hlavní hrdiny, znáte konflikt a jasně víte, že "po tomhle díle se to notně pokazí". Generation Kill má bohužel samé třetí díly. Má samozřejmě i dobré stránky: dialogy jsou živé a nešustí papírem, všude je spousta detailů o tom, jak to v armádě chodí, ale každá akce hrozně rychle skončí a pak se zase na něco tisíc let čeká. Generation Kill je seriál o hláškách, co si říkají vojáci, když jedou v džípech, nebo čekají, až někam pojedou v džípech. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Povedený miniseriál z přostředí "Operace Svoboda pro Irák". Místy až dokumentární zpracování nešetří nikoho - samotné řadové marináky, důstojníky, generály, smysl celé operace i místní obyvatele. Chvílemi neuvěřitelný bordel, skvělé hlášky a trefné poznámky (americká vláda utratila jeden milion dolarů za výcvik každého z nás kvůli tomuhle?). Prostě dobrý seriál... ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Max Klinger (nebo jak se to píše): "Ti, co nemohou velí těm, co mohou".....sice vzhledem k jeho převážně pochybnému intelektu tomu nepřikládáte moc výpovědní hodnoty, ovšem tohle dílo jeho slova potvrzuje natolik, až je to životu nebezpečné. Hodně realistický počin (i když co já vim), v jehož průběhu si říkáte, že to takhle nějak určitě muselo být a i kdyby ne, tak to lépe natočit a napsat prostě nešlo. Skvělé, hnusné, zvrhlé a zejména zoufalé....a o to jde. Seriál, který říká, že vítězství ve válce je jen počátkem nekonečného boje, a jak již víme s desetiletým odstupem, tak má bohužel pravdu. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Během celého seriálu je reportér z Rolling Stones Evan Wright nazýván buď jako písař, Rolling Stone, nebo Reportér. (Nedhelborn)
  • Nad Bagdádem létal v poslední epizodě těžkotonážní přepravní dvoumotorový vrtulník typ CH-47 Chinook. (c.tucker)
  • Seržant Rodolfo "Rudy" Reyes hraje v seriálu sám sebe, narcistického a svalnatého mariňáka posedlého krásou. (c.tucker)

Reklama

Reklama