Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Miluju Salmu a upíry. Salma se tam mihne 4x, prohodí pár vět, 2x si nechá narůst bíbra a toť vše. Upírskej příběh tady nemá šťávu a vůbec to šlo tak nějak uplně mimo mě a celý mi to přišlo postavený na hlavu.Výměna krve přes prsty a je z tebe upír. Jasněěěě. Chujoviny o upírech vycucaný z prstu vyloženě 'žeru'. Hroozley sice občas vysype nějaký hlod, ale 15 mi už není, takže tohle jim žrát nebudu! Pointa nikde, jen otevřený vrata pro druhý díl, který již snad přinese trochu více zábavy a bude plynout přece jen rychleji, protože tohle se vleče jak Chrudimka před Mněticema. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na to jak provařený a znásilňovaný je v posledních letech upírský žánr, bylo tohle příjemné překvapení. Hlavní představitel má správně ujetý výraz a John C. Reilly je parádní. Jen je škoda, že v momentě, kdy se film pořádně rozjede, začne děj postupně infantilnět a pubertální konec pak taky zrovna neoslní. Přesto je to paradoxně nejlepší upířina za poslední dobu. 70% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná oddychovka pro -náctileté s pár originálními nápady (přeměňování v upíry) a hodně divně vypadajícími herci. Salma Hayek má vousy, Ken Watanabe hodně velkou hlavu a Williem Dafoe vypadá jak pedofil. I přes tyhle zvláštnosti a nevyrovnaném vypravěčském stylu to ale celkem slušně uteče a člověk se i dobře pobaví. A navíc je tady hodně dobrý Josh Hutcherson, kterého bych tomto filmu jako nového Spider-mana (když už se o něm píše jako o kandidátovi) klidně bral. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Koukám, že žádné filmové pokračování se konat už zřejmě nebude, což je veliká škoda, protože mě Upírův pomocník strašně zaujal. Mám rád, když mám nízké očekávání od filmu a ten mě překvapí jako tento. Barvitost a atmosféra je přesně to co můžu. Děj je výbornej, herci nevadí, vtipné situace, to všechno ukazuje na příjemnou podívanou, jen je škoda, že pokračování se nekoná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak na tohle jsem se fakt tesil a kdyz se na neco hodne tesim, dopadne to vetsinou tak, ze to je opruz. Ale tentokrat nastesti ne, naopak me to prijemne prekvapilo. Docela originalni upirskej pribeh, kterej si sice vytvari vlastni mytologii, ale narozdil treba od Stmivani s timhle nemam nejmensi problem a je to proste originalni tim spravnym zpusobem. Navic je celej dej zasazenej do vesnicky zrud, takze je porad na co se divat, cemuz taky pomaha fakt, ze to je skvele a stylove natoceny a se solidni hudbou. No a i kdyz je film, aspon pro me, hodne cerna komedie, vetsinu casu ma taky docela obstojnou hororovou atmosferu. Co se tyce hercu, Reilly je v roli upira prekvapive charismatickej a hodne me pobavil upir Dafoe, kterej vypada jak vyschlej homous z minulyho stoleti a je desna skoda, ze nema vic prostoru. Je sice fakt, ze to je misty lehce detinsky, ale srat na to, kdyz je to tak skvela zabava. Rozhodne to chce druhej dil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se v New Orleans, Folsomu a Baton Rouge v Louisianě. (Chatterer)
  • Film se natáčel od 19. února 2008 až do 1. června 2008. (Chatterer)
  • Film Strašidelný cirkus je natočen podle knižní předlohy kterou napsal Darren Shan, hlavní hrdina v knížce se jmenuje také Darren Shan... Spisovatel v knížce popisuje "svůj" životní příběh. (Vojtino)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama