Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Divoké, úchylné, ale svojim spôsobom zaujímavé..síce niekedy prevláda pocit parazitovania na Twilight a podobných fantasy blbostiach..ale toto sa vydalo odvážnou a inou cestou ako ostatné fantasy...síce sa nečudujem, že to v USA prepadlo, ale mňa to zaujalo...a bol by som aj na pokračovania zvedavý. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Celkem milá americká oddychovka na bázi hororové komedie, fantasy a akce, která nenadchne, ale ani neurazí. Jak už to u podobných filmů bývá, tak divák od začátku ví, jak to všechno skončí - a tady tomu není jinak. Dobře vybraní herci, slušné vizuální efekty společně s prostřihy - no jelikož jsem se nenudil, tak tomu ty 3* dám. Zkrátka klišé na entou, ale i tak zajímavé. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Pokud by se toho ujmul dobrý scénárista a trošku to rozvinul, byl by z toho koukatelný seriál na pokračování, jako byly seriály na televizním kanálu Supermax v devadesátých letech minulého století (např. Bojíte se tmy?). Z traileru to vypadalo na vtipnou podívanou z upírského prostředí. Ale nakonec vám film doslova pije krev a vy prosíte o milost, aby už konečně došlo k rozuzlení. Jenže to pořád nepřichází a nepřichází... A ani nepřijde, protože to evidentně bude filmová trilogie. Aspoň mám jasno, na další díly už se nemusím dívat. Protože dobro vždy vyhraje nad zlem. Nebo ne? ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na súčasnú patologickú prevarenosť mládežníckej fantastiky som sa prekvapujúco dobre bavila. Hlavne prvú polovicu. Samozrejme, že aj séria Darrena Shana trpí neduhmi svojho podžánru a mytológiu vytvára tak, že kopíruje z viacerých zdrojov a mixuje všetko dohromady. Ale pri slušne udržiavanom tempe a pravidelne predhadzovaných nových "faktoch" som sa aspoň nenudila. A tiež nikto odo mňa nečakal, že budem vzdychať pri trápnej upírskej romanci. Sympatickosti filmu napomohla aj ústredná dvojica - príjemne zaoblená tvár Chrisa Massogliu (ktorý vyzerá ako bratranec Cameron Diaz) a impozantná lebka Johna C. Reillyho, ktorá buď s vekom rastie alebo mu ju pomocou účesu a latexovej nadstavby zväčšili maskéri :-D Čarovne afektovaný Willem Dafoe bol ako čerešnička na torte. P.S.: Hmm, pritom Cameron Diaz mi nie je sympatická... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo z filmu sršalo pozitívne bol pomerne rýchly spád príbehu a charizma postavy Lartena Crepsleyho, ktorého John C. Reilly vystihol úplne skvelo. Inak je všetko na podpriemernej úrovni. Ostatné charaktery postáv sú absolútne nevyužité a niektoré úplne zbytočné. Uvidíme, či bolo potrebné uvádzať ich na scénu, teda ak sa vôbec dočkáme pokračovania. Paul Weitz nielenže nevie poriadne rozložiť tempo a feeling celého príbehu, atmosféra takmer žiadna, ale nevie si ani len stanoviť priority, ktoré by mali rozhodnúť ktorým smerom sa bude vlastne celý príbeh uberať. Medzi áčkovým a béčkovým typom filmu je niekedy veľmi tenká hranica a ich kombinácia len málokedy prinesie ovocie. Paul Weitz na to, aby túto vec správne odhadol jednoducho nemá. 40%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Literární předloha má dvanáct dílů (čtyři triologie). V knížce upíři stárnou 10x pomaleji než lidé a bylo by velmi problematické zařídit, aby během natáčení dvanácti filmů nikdo nezestárnul, takže celá filmová série bude sestávat ze čtyř dílů - každý po třech knihách. (Vojtino)
  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)
  • Jméno Vur Horston si Larten Hroozley (John C. Reilly) nevymyslel jako pseudonym. Je to jméno jeho bratrance, kterého miloval jako bratra a který byl zavražděn ještě, když byly dětmi. Larten se díky této nešťastné události stal upírem. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama