Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem já. Jmenuji se Darren Shan a tohle je můj příběh. A věřte mi, že to že trávím tolik času v rakvi, jsem fakt neměl v plánu. Asi jsem prostě dítě štěstěny.... Upíři jsou v módě. I já je mám rád. Minimálně od časů Lestata a Louise. Krásně bizzardní cirkus s monstry typu vlčí muž, obnovitelná žena a růžové auto s SPZ: O.SUD, dají Darrenově cestě ke šťastnému a produktivnímu životu jiný směr. Ale všechny ty veselé zvrhlosti vedou k tomu hlavnímu: válce mezi upíry a vampíry a souboji mezi kamarády. A tady začíná upíří pohádka ve stylu Stmívání – jen méně romantická – uvadat. Ze zajímavého příběhu je obyčejný cajdák pro děti. Nebo jen pilot k možná zajímavému seriálu? Neškodné a čím jste mladší, tím to pro vás bude zajímavější. Rodinný upírský film. Není lepší pustit se do Addamsových? Začíná svítat. Jmenuji se Darren Shan a nejen že s monstry žiju. Jsem jedním z nich.... PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, takže (možná naštěstí) nemůžu srovnávat, ale: Všechny zrůdy, které se ve filmu objevily, byly opravdu zajímavé (škoda, že některé z nich nedostaly více prostoru), suverénně nejlepší pak Reillyho upír následovaný Dafoem, Salmou Hayek a Jane Krakowski (na tyhle dvě bych se vydržel dívat pořád). Hlavní hrdina je takový ten typický teenager, který ke štěstí a k morálnímu ponaučení přijde, zbytek postav (kromě dvou zapamatovatelných záporáků) nestojí za nic. Včetně těch dementních rodičů. Líbila se mi hudba, slušně provedená je i triková a obrazová stránka filmu... Jako oddychovka ideální. Nenáročná zábava s pár opravdu dobrými fóry, které má na svědomí John C. Reilly. Tři a půl = nadprůměr. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná oddychovka pro -náctileté s pár originálními nápady (přeměňování v upíry) a hodně divně vypadajícími herci. Salma Hayek má vousy, Ken Watanabe hodně velkou hlavu a Williem Dafoe vypadá jak pedofil. I přes tyhle zvláštnosti a nevyrovnaném vypravěčském stylu to ale celkem slušně uteče a člověk se i dobře pobaví. A navíc je tady hodně dobrý Josh Hutcherson, kterého bych tomto filmu jako nového Spider-mana (když už se o něm píše jako o kandidátovi) klidně bral. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo z filmu sršalo pozitívne bol pomerne rýchly spád príbehu a charizma postavy Lartena Crepsleyho, ktorého John C. Reilly vystihol úplne skvelo. Inak je všetko na podpriemernej úrovni. Ostatné charaktery postáv sú absolútne nevyužité a niektoré úplne zbytočné. Uvidíme, či bolo potrebné uvádzať ich na scénu, teda ak sa vôbec dočkáme pokračovania. Paul Weitz nielenže nevie poriadne rozložiť tempo a feeling celého príbehu, atmosféra takmer žiadna, ale nevie si ani len stanoviť priority, ktoré by mali rozhodnúť ktorým smerom sa bude vlastne celý príbeh uberať. Medzi áčkovým a béčkovým typom filmu je niekedy veľmi tenká hranica a ich kombinácia len málokedy prinesie ovocie. Paul Weitz na to, aby túto vec správne odhadol jednoducho nemá. 40%. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Miluju Salmu a upíry. Salma se tam mihne 4x, prohodí pár vět, 2x si nechá narůst bíbra a toť vše. Upírskej příběh tady nemá šťávu a vůbec to šlo tak nějak uplně mimo mě a celý mi to přišlo postavený na hlavu.Výměna krve přes prsty a je z tebe upír. Jasněěěě. Chujoviny o upírech vycucaný z prstu vyloženě 'žeru'. Hroozley sice občas vysype nějaký hlod, ale 15 mi už není, takže tohle jim žrát nebudu! Pointa nikde, jen otevřený vrata pro druhý díl, který již snad přinese trochu více zábavy a bude plynout přece jen rychleji, protože tohle se vleče jak Chrudimka před Mněticema. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Jméno Vur Horston si Larten Hroozley (John C. Reilly) nevymyslel jako pseudonym. Je to jméno jeho bratrance, kterého miloval jako bratra a který byl zavražděn ještě, když byly dětmi. Larten se díky této nešťastné události stal upírem. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Rozpočet filmu byl 40 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno