Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

teutates 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, potenciálne sľubné, ale v danom prevedení len priemerné... vadil mi adolescentný štýl, povrchnosť, jednotvárnosť, herecké obsadenie mladšieho osadenstva... vôbec ma to nenadchlo, síce som sa nenudil a film ubehol pomerne svižne, avšak okaté rozdelenie dobra a zla a v tom vyšší záujem, ktorý zostal "utajený"... uúu jsem z toho cely vedle... 5/10 strašne nesympatický Josh Hutcherson a nevýrazný Chris Massoglia. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha byla ryze komerčním počinem. Z knih oné řady Darren Shan by se dalo složit jen několik skutečných románů - a tedy i tomu odpovídající počet filmů. Filmaři naštěstí ale pochopili, že jít touto ryze komerční cestou nebude to pravé (leda natáče-li by seriál) a děj filmu poskládali z inspirace prvních tří dílů ságy. Inspirace byla skutečně velmi volná a snaha přeci jen nacpat do scénáře něco víc z knížky působila místy dost nelogicky (určitě pro lidi z předlohou neseznámenými). Naštěstí přeci jen film o Upírech a Vympýrech nepojali velkoryse hollywoodsky klišovatě, nýbrž trošičku inovačně - ale co si budeme povícat... zpracování žádné sláva a kéž by dosáhla úrovně komerčního braku... ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nebolo to tak pohlcujúce, ako STARDUST i ked to malo vtip i fajnové efekty a vcelku dobrú pointu, ale pozerať sa na nekonečné 20 minútové lomenice ma nebaví . Obaja tínedžeri ma tiež pekne srali už len svojou prítomnosťou v tomto snímku. Hutcherson s tým svojim ksichtom vyzerá akoby sa mal každu chvíľu pustiť do plaču, zatiaľ čo jeho filmový buddy Massoglia pôsobil s tou stále pootvorenou hubou ako zhulený a " čo to vlastne odomňa chcú ? " dojmom. Najviac ma v tomto filme zaujala tá vychytaná truhla s držiakom na poháriky, popolníkom a reprákmi ! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obstojně natočená, ale otřesně otravná dětinská báchorka. Nevím, jakým stylem vypráví kniha, ale mně osobně by se více zamlouval jakýkoli jiný způsob zpracování daného příběhu, než tento pubertálně povrchní. Navíc podobné přepálené fantasy, v nichž se může stát v podstatě všechno, protože neexistují žádná pravidla, mě štvou všeobecně. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

To už naozaj nevedia vymyslieť nič originálne? Po 20tich minútach bolo jasné ako to skončí. Ten film je skazený mix Blada a Jumanji s efektami na úrovni animákov od Walta Disneyho, a keď k tomu pridáme ešte motív pavúkov + Willema Dafoe, cítiť tam ten vplyv Spidermana :D Filmy o upíroch mám rád, ale toto ma sklamalo. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se v New Orleans, Folsomu a Baton Rouge v Louisianě. (Chatterer)
  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Postavu Mr. Talla hrál také basketbalový hráč Trevon Flores. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama