Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

depony 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz námět, který jsem v literární podobě měl možnost číst do 7 dílu, byl v tomto filmovém zpracování natolik pozměněn, že bych to charakterizoval "vzali si jména a cíl a zbytek byl pouze výmyslem scénáristů, jak to asi mohlo proběhnout". Film byl pro mne velkým zklamáním, především postavou pana Sudda, který neměl šmrnc bytosti, se kterou nechcete být ani v jednom městě, natož v jednom autě, dále samotným Darrenem atd. Některé postavy, které nemají v původní předloze mnoho prostoru, protože nejsou pro děj samotný podstatní, zde mají velké role a je jim zcela zbytečně věnován čas, který je odebrán u podstatných jevů a vysvětlení charakterů postav. Upírův pomocník je navíc kompilací téměř tří dílů knižní předlohy. Co bude příště? ()

petero 

všechny recenze uživatele

The Vampire's Assistant akosi nesplnil očakávania a je viac ako isté, že Cirque du Freak sa zaradí k The Golden Compass a Inkheart ako ďalšia nezvládnutá fantasy trilógia, ktorá skončí jedným biednym filmom. Pritom Paul sa naviac ukázal ako oveľa biednejší režisér a o veľkoleposti bratovho diela môže akurát tak snívať. Príliš zamerané na detské publikum ktoré už má Pottera či Narniu a prístupnosť tak akosi narušuje jedine výstrih Salmy Hayek, ale ani tú si človek neužije, Willema Dafoea ešte menej a upírskou mytológiou zaostavá aj za Twilight ságou čo je ozaj bieda. Film ubehol v pohode no rovnako v pohode na neho aj zabudnem. Nemá žiaden moment ktorý by stál za to, okrem výstrihu Salmy Hayek samozrejme. A ešte niečo. Josh Hutcherson mi začína byť fakt nesympatický. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Pokračování z toho čiší na sto honů. Je to okaté, až to bolí, ale přesto se Upírův pomocník od přípravy půdy pro pokračování místy i odtrhne, a pak je i kouzelný. Upřímně mi nesedí některé postavy z podivného cirkusu, ale jinak jsem docela příjemně strávila 108 minut. Obrovským, opravdu obrovským překvapením byl pro mě John C. Reilly. Příjemný film, který pod slupkou fantasy a odlehčeného světa občas skrývá i zajímavé rozporuplné vztahy. Bohužel je to až moc jednoduché a možná i zaměřené na mladší publikum. Trochu vtipu, kreativity a pohrávání si se zápletkou by filmu neublížilo. Takhle je to takový průměr. PS: Zapamatovat si....Josh Hutcherson...padouch i sympaťák. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Neředěný koncentrát nudy a totální vypravěčské nemohoucnosti, kterej se dá popsat dvěma slovy: vysokorozpočtová břečka. Dokonce snad i cílová skupina diváků (kterou tipuju na rozmezí 10 až 14 let) musí poznat, že "Upírův pomocník" není zrovna filmová extratřída. A to myslím, že prepubescenty většinou dost podceňuju. Pro staršího diváka jde pak o "utrpení" než o "podívanou". Zhruba tak kolem hodiny stopáže už je zřejmé, že se díváme na film "o ničem" - prapodivný, naivní, infantilní, polopatický upírský odvar z Harryho Pottera se zcela nesympatickými ústředními postavami. Hlavního hrdinu, jeho soka a všechny záporáky vyhrabalo filmové studio někde v popelnici, zatímco "hvězda filmu" John C. Reilly je sice fajn týpek, ovšem na postavu upíra se hodí asi John Goodman na Ghándího. Sláma Hájková a tentokrát poněkud vlažný Dafoe se příběhem jen tak mihnou - evidentně byli pro produkci moc drazí, takže své herecké party odfidlali během jednoho natáčecího dne. Jak už ale bylo předesláno, největším tragédem celého filmu je teenagerovský pablb v hlavní roli, kterýho kdyby nahradili vycpaným panákem na tyči, tak se nic nestalo. Natolik mdlý výkon v roli čackého chlapce, jemuž bychom správně měli držet pěsti, jsem snad ještě neviděl. Proti upírskému Darrenovi je takový Anakin Skywalker (i s tím svým vocáskem) ještě učinenej Lumen. Špatní herci jsou ale pořád jen půlka katastrofy. Hlavní újma filmu spočívá v naprostém nedostatku děje. Všechno je to celé o představování "kdo je kdo" a na konci filmu se dozvíme, že začala válka. O nějaké větší zápletce nebo snad vyvrcholení nemůže být ani řeč. Tím pádem celý film působí jako pilot k hodně rozvláčnýmu, ucamranýmu a pobryndanýmu seriálu, než jako ucelený celovečerní útvar. Doufejme, že tenhle film shnije v pekle diváckého nezájmu a další rozvláčný, ucamraný, volepený a pobryndaný díly nebudou následovat. Nikdy...! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To jsem takhle jednou vkráčel do půjčovny, za pultem Mr.Tall Watanabe s hlavou až ke stropu a já na něj, jestli by mi nedoporučil nějaký film. A on spustil, že tu má novinku, v které za něco stojí jen úvodní titulky, jinak je to prý nezáživný teenage horor bez nápadu, vzrušení, s akcí schovanou pro jistotu ve tmě a se zoufalými výkony adolescentních herců a jestli si ho nechci půjčit. No, jak mě to vylíčil, chtěl jsem říct ne, ale on se vztyčil na nohou, až narazil čelem do reklamního poutače v podobě lepenkového upíra v rozpuku Pattinsona, výhrůžně se na mě podíval a pravil hlubokým hlasem: „Say YES!“ Nechtěl jsem dělat problémy, tak jsem si to vzal a musí se mu nechat, že fakt nekecal. Později jsem zjistil, že režisér Weitz je spojen s American Pie a to mnohé vysvětlilo.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Literární předloha má dvanáct dílů (čtyři triologie). V knížce upíři stárnou 10x pomaleji než lidé a bylo by velmi problematické zařídit, aby během natáčení dvanácti filmů nikdo nezestárnul, takže celá filmová série bude sestávat ze čtyř dílů - každý po třech knihách. (Vojtino)
  • Postavu Mr. Talla hrál také basketbalový hráč Trevon Flores. (Chatterer)
  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama