Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý podnikatel Justin Price chystá otevření nočního klubu, na který mu půjčuje peníze jeho přítel, mafián Tony Galper. Tonyho však v hádce nešťastnou náhodou usmrtí jeho bývalá žena Vanessa. Jelikož Justin je nyní Vanessiným milencem, pomůže jí zbavit se těla. Nepočítá ovšem s bulvárním novinářem Linwoodem Cobenem, jemuž se podařilo pořídit fotografie Tonyho mrtvoly. Linwood dvojici provinilců vydírá a tak Justinovi nezbyde, než sprovodit ze světa i jeho. Po vlezlém novináři se však objevuje ještě neodbytnější vyšetřovatel, poručík Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední nostalgický díl, již s dědečkem Columbem. Moderní ráz úplně epizodě neprospívá, včetně nevýrazných zločinců, ale i tak to není nejhorší. Samotný zločin je docela banální a ne jeho vyřešení by nebylo třeba detektiva Columba, nicméně závěr při odhalování se náramně povedl. Bude mi chybět ten lišák se zašlým baloňákem, příšerným psem a stylovou popelnicí. Škoda jen, že nikdy nevystoupila jeho žena......7/10 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sláva hurá, dojeli jsme do cíle. I když...slovo "dojeli" si poslední díl Columba nezaslouží. Spíše bych to viděl na doklopýtání. Poslední díl, který sice neměl být poslední ale po té, co se Falkovi nelíbil scénář další epizody, je má tří letou odmlku od "Vražda s příliš mnoha notami". A nutno podotknout, že moderní hábit poručíkovi vůbec nesluší. Columbo patřil do 80. let, nikoliv nového milénia, kde nejsou ani zajímavý padouši, ani tu není ten feeling a atmosféra, který ke Columbovi tak patřil. A nádherná Jennifer Sky to určitě nezachrání. Z nostalgie za 3. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivně poslední díl Columba jsem si ze sbírky svých dvd s tímto seriálem pustil symbolicky až na konec. Je nutné říct, že Peteru Falkovi šediny nesmírně seknou a působí hrozně charismaticky. Poslední případ poručíka je trochu zasazen do moderního prostředí. Je sice pravdou, že do něj Columbo až tak moc nezapadá, ale nevadilo mi to. Snad poprvé v celé sérii je jeho protivníkem obyčejný člověk - resp. není to žádný boháč, slavný herec, doktor, módní navrhář, apod. Prostředí disko klubu nabízí řadu úsměvných momentů a ačkoliv vražedný plán není nijak oslnivý, jeho vyšetřování a rozuzlení je vcelku zábavné a poutavé. Moderní hudba není na škodu, neboť k místům, kde se odehrává, se pochopitelně hodí. Pěkný pohled je i na Jennifer Sky, jejíž role potěší. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledný Columbo sa musel zaobísť bez charizmatického vraha, a čo je horšie, úplne bez dobre plánovanej a vykonanej vraždy. Obidve vraždy boli viacmenej náhodné, a tiež to pátranie sa vymykalo bežnému columbovskému štýlu. Na konci sa pri veľkom odhalení našla akurát obeť nehody. Najkrajšia protivníčka seriálu tomu nijak nepomohla a prostredie modernej diskotéky tiež nie, takže len slabšie tri hviezdy na rozlúčku. ()

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Snímek by si zasloužil asi tak za 3(dle mého hodnocení), kdyby ale nebyl poslední. Hodnotím to spíše jako absolutní rozloučení s Columbem. Další díl již natočen nebyl a nebude (v tomto složení), takže kruh se uzavírá. Zřejmě jsem viděla všechny díly, některé byly velmi zdařilé, jiné méně, absolutní propadák snad nebyl žádný. Nebudu zde řešit podrobnosti tohoto dílu, Dávám za pět - chci tím vzdát hodl Columbovi jako takovému s nezaměnitelným Peterem Falkem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Columbo byl poručíkem po dobu nejméně 35 let, než byl povýšen. (ČSFD)
  • Bylo v plánu natočit také další díl série, Peter Falk a televizní společnost ABC se však nedohodli na scénáři. Příští případ měl být zasazen do prostředí modelů dámského spodního prádla, což však Peter Falk odmítal. (cheyene)

Reklama

Reklama