Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý podnikatel Justin Price chystá otevření nočního klubu, na který mu půjčuje peníze jeho přítel, mafián Tony Galper. Tonyho však v hádce nešťastnou náhodou usmrtí jeho bývalá žena Vanessa. Jelikož Justin je nyní Vanessiným milencem, pomůže jí zbavit se těla. Nepočítá ovšem s bulvárním novinářem Linwoodem Cobenem, jemuž se podařilo pořídit fotografie Tonyho mrtvoly. Linwood dvojici provinilců vydírá a tak Justinovi nezbyde, než sprovodit ze světa i jeho. Po vlezlém novináři se však objevuje ještě neodbytnější vyšetřovatel, poručík Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nedůstojné rozloučení s celým seriálem. Spousta nelogičností: první mrtvola - kdyby pachatelka volala policii, mohl z toho vyváznout na základě sebeobrany, maximálně neúmyslného zabití. A ke druhé vraždě nemuselo vůbec dojít. Když někdo vyrve radiátor z trubek, mělo by to způsobit únik vody - leda by v radiátoru žádná nebyla. K tomu i nějaký ten dialog se mi tam nezdál. A hlavně: nějak zapomněli na důkaz druhé vraždy (i když k uvěznění pochopitelně stačí i jediná vražda). V době natáčení naštěstí asi nikdo nevěděl, že tohle je poslední epizoda, jinak by s novějšími díly přišel další propad. I tak ale díky za těch několik desítek kvalitních dílů! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivně poslední díl Columba jsem si ze sbírky svých dvd s tímto seriálem pustil symbolicky až na konec. Je nutné říct, že Peteru Falkovi šediny nesmírně seknou a působí hrozně charismaticky. Poslední případ poručíka je trochu zasazen do moderního prostředí. Je sice pravdou, že do něj Columbo až tak moc nezapadá, ale nevadilo mi to. Snad poprvé v celé sérii je jeho protivníkem obyčejný člověk - resp. není to žádný boháč, slavný herec, doktor, módní navrhář, apod. Prostředí disko klubu nabízí řadu úsměvných momentů a ačkoliv vražedný plán není nijak oslnivý, jeho vyšetřování a rozuzlení je vcelku zábavné a poutavé. Moderní hudba není na škodu, neboť k místům, kde se odehrává, se pochopitelně hodí. Pěkný pohled je i na Jennifer Sky, jejíž role potěší. ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě patrně jeden z nejslabších dílů celé série. Přitom předcházející díly Popel popelu a Vražda s příliš mnoho notami nedopadly zle, ba naopak pro mne spíš skvěle. Hraje tu v pozadí velmi moderní hudba, ale to není u Columba úplná novinka, vzpomeňme některé díly z přelomu 80. a 90.let. Ale přesto se mi zdálo, že Columbo do té moderní doby nějak nezapadal, už to zkrátka nebylo ono. Kdyby tam nevystupoval Columbo, řekl bych, že se jednalo o slabou a nudnou detektivku. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tady sice několik neduhů, které jsem vyčítal i některým předešlým dílům, ale já si prostě nemůžu pomoct, mě tenhle příběh docela baví. Columbo se sice po několika dekádách na televizní obrazovce mohl rozloučit i lepší epizodou, ale ani NOČNÍ ŽIVOT v rytmu popu mu ostudu rozhodně neudělal. Trošku nadhodnotím tuhle Falkovu rozlučku s jeho nejslavnější rolí. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtělo by se říci, "poručík Columbo v digitálním věku"... Jednotlivosti nejsou špatné, ale celek působí poněkud nepřesvědčivě, rozpačitě a fantasticky. Zatímco u starších dílů máme většinou dojem, že příběh není úplně nereálný, tady je ten dojem dosti silný. Jako by se tvůrci až moc nechali strhnout vší tou blyštivou moderní technikou a zapomněli na poctivé detektivní řemeslo. Falk samotný je ovšem stále velmi dobrý a tak jako u mnoha jiných dílů, tím nejslabším článkem je zde scénář. Ještě jednu paralelu se staršími díly bych ovšem zmínil. Než se na scéně objeví Columbo, je sledování skoro k nepřežití nudné... Celkový dojem: 60% Zajímavé komentáře: Gemini, Davered, Colonist ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Bylo v plánu natočit také další díl série, Peter Falk (Columbo) a televizní společnost ABC se však nedohodli na scénáři. Příští případ měl být zasazen do prostředí modelů dámského spodního prádla, což však Peter Falk odmítal. (cheyene)
  • Columbo (Peter Falk) byl poručíkem po dobu nejméně 35 let, než byl povýšen. (ČSFD)

Reklama

Reklama