Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný gurmánský kritik Paul Gerard se živí psaním posudků na ty nejlepší restaurace ve městě. Protože má jméno a zákazníci se řídí jeho doporučeními, může jeho kritika některé podniky zlikvidovat. Vlivný restauratér Vittorio Rossi však ví, že Gerard bere za své recenze tučné úplatky, a vyhrožuje mu zveřejněním. Gerard jej následně na společné večeři otráví vínem, do něhož si nic netušící oběť sama vpraví jed s pomocí speciálně upraveného otvíráku. Poručík Columbo samozřejmě odhalí vraha, jeho motiv i způsob provedení. Jenže i jej čeká večeře s Paulem Gerardem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů s velmi dobře promyšlenou vraždou. Zásadně nedoporučuji sledovat bez kusu žvance poblíž.:-) To je totiž skoro stejný hřích jako sledovat Čokoládu bez čokolády. Chválím také dabing Petra Haničince a Vladimíra Dlouhého. A k závěrečnému odhalení nemám žádnou výtku. "Vy ste vyměnil otvíráky, já vyměnil skleničky. V té Vaší je jed, z té jsem měl pít já!" ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v gastronomickém prostředí. Skoro pořád tu něco ochutnává, každý ho tu hostí, dokonce bude i vařit před kamerou. Jde tu o zvláštně provedenou otravu vínem a Columbovi tentokrát půjde o život. Jeden z dílů, kde se více uplatňuje humor a to je mimochodem hlavní důvod, proč mám Columba rád (na rozdíl od Kojaků a podobných). Všimněte si režiséra, tvůrce Mlčení jehňátek. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před svým opus magnum, Mlčení jehňátek, natočil Jonathan Demme s přehledem nejlepšího dosavadního Columba, kterého bude velmi těžko sesadit z pomyslného trůnu. Poručík se tu tentokrát setkává se známým jedem jedné mořské potvory a dokonce ke konci mu i půjde o život. Už jen v tomhle je Smrt ve sklence vína originální. Co mě ale fakt dostalo byl všude přítomný humor, díky kterému mam poručíka tak rád. V tomhle dílu se to hemží dobrým jídlem, kuchaři a tak neuplyne chvilka, kdy by Columbo něco neužďibal, nejedl nebo na konci dokonce nevařil. Brilantní díl! ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jó tak to byl díl vskutku k sežrání. Zvláště současný vysílací čas (tedy krátce před polednem) mě donutil vyrabovat ledničku. Byla to exhibice všeho možného jídla a kulinářských fíglů. A mezi to se jen tak mimoděk připletl vrah-travič. Je nutno přiznat, že sama vražda není nikterak superoriginální, ale i tak stojí tento Columbo za zhlédnutí (vskutku famózně vypadá u plotny s velkou kuchařskou čepicí na hlavě). A ještě drobná připomínka na závěr – nevím, zda Anthony viděl nějakou nezkrácenou verzi, ale v tomto dílu Columbo rozhodně nevystupuje před televizními kamerami v roli hosta cooking show. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom som sa na tento diel tešil, lebo nie veľa dielov s hodnotením nad 80 %. Úvodný optimizmus ma veľmi rýchlo opustil, ani nie tak pre pomerne jednoduchú zápletku, ale pre Columbove zlozvyky. Som už alergický na správanie sa bezdomovca tentoraz obohatené o vlastnosti "vyžírku". Tiež nadbytok neprirodzených gest a neuveriteľné prehrávanie páchateľa. Jediný zmysel tohto dielu tak vidím iba v oboznamovaní Američanov s tým, že existuje kulinárske umenie a jedlo nemusí mať iba podobu burgru, chipsov a iných stravovacích vynálezov. Bohužiaľ, od časti Columbovskej série som očakával aj niečo navyše. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Jedna z mála epizod, kde se vrah pokouší zabít samotného Columba. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno