Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Smrt v aréně (S05E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalý mexický toreador Luis Montoya dnes už jen chová býky pro koridu, avšak pro své někdejší odvážné kousky v aréně je stále miláčkem národa. Jednoho dne zabije kolegu Hectora Rangela, který by svým svědectvím mohl Luisovo dobré jméno zničit. Luis se postará o to, aby Rangela zabil rozzuřený býk. Tou dobou je však s manželkou na dovolené v Mexiku i losangelský detektiv, poručík Columbo. A ten začne svému mexickému kolegovi pomáhat s vyšetřováním případu... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôjdem proti prúdu a pravdupovediac zaokrúhľujem hore kvôli veľmi nízkemu tunajšiemu hodnoteniu. Môže zato pre seriál nevšedné exotické prostredie niekde v Mexiku, verné a vtipné zobrazenie tamojšej mentality a hlavný záporák. Tá akože slabšia pointa práve poukazuje na tieto národnostné rozdiely a mentalitu a tým je pre mňa tak silná. Usvedčenie akousi "live" rekonštrukciou je veľmi originálne. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě jeden z těch slabších dílů. Padouch byl hodně ješitný, nicméně spáchal prakticky dokonalý zločin. To, že jej Columbo vyřešil, bylo jen ve scénáři, jinak byla pointa dost chabá a důkazy prakticky žádné. Columbo sice na závěr zrekonstruoval nějakou scénu, ale přišla mi spíš vykonstruovaná. I když šel na věc opět svérázně a s logikou sobě vlastní. To já jsem řešil záhadu jiného ražení. Všimněte si u scény s koktailem, ve které ruce drží Columbo sklenici. Chytne ji do levé, pak o vteřinu později ji má v pravé, ale než ji zvedne k ústům, už je opět v levé. Záhada. V každém případě tento díl hodnotím na 3 hvězdičky - 80%, a jdu pracovat, trpím totiž pracovní deformací. Jak říká poručík, to je to, že „ať jdete kam chcete, práce jde vždy s váma...“ :-) ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé exotické prostředí, Columbo vs anachronicky uvažující Mexikáni, v roli vraha výborný Ricardo Montalban (se skvělým dabingem Jiřího Klema) ze kterého charisma přímo sálá. A závěr, kdy don Montoya rezignovaně předává poručíkovi kord a muletu, je silný jak silnice. Nevím, co se většině na tomto díle nelíbí. 75%: ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl.... Netradiční a zajímavé prostředí, trošku nezvykle poručík spolupracuje s jiným vyšetřovatelem, a celkově zajímavě poskládáno a charismatický záporák, abych nezapomněl. Pár vtipných momentů, důkladné vyšetřování, a jako vždy dohání vraha k šílenství. Usvědčení je postavené trošku na vodě, ale zase nebylo zbití... Povedený díl! Slabších 80%. Howgh! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden zo slabších dielov série, ktorých spoločnou črtou je, že profesionálne deformovaný Columbo sa zapája do vyšetrovania počas pobytu v Anglicku, dovolenky na lodi i v Mexiku. Je asi zložité nakoncipovať tieto Columbovské bokovky, aby boli uveriteľné, faktom však ostáva, že bez nich by Columbovská séria mala o čosi vyššiu úroveň. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama