Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida. Někdo přijde se snahou o oživení v zaběhnutém řádu, o změnu, a hned je z toho poprask. A to jen z principu, protože změny lidé rádi zkrátka nemají. Což je v tomto případu velká škoda, jelikož Columbo je zde jiný, avšak nikoli horší. Pouze ukazuje svou odlišnou tvář. Jde o osobní záležitost, v takových případech se každý detektiv chová jinak, přímočařeji. Není tady čas na zdlouhavé otázky a hraní si s hlavním podezřelým, je třeba jednat rychle a rázně. A Columbo je přesvědčivý i v této rovině, to mi nikdo nevymluví. Nejsem si tím jist natolik, abych to vepsal do zajímavostí, leč mám ten dojem, že jde o jediný díl série, ve kterém oběť nezemře, a ve kterém je možné spatřit poručíka Columba se zbraní v ruce připravenou k výstřelu. I když... Držel ji jako leklou rybu, takže by i důchodkyně s válečkem na těsto byla bývala rychlejší. :-) Velká pochvala ode mě náleží logickému postupu při vyšetřování, což je zásluha především scénáře. Columbo tentokráte dostal více prostoru a dokázal, že jej umí využít. S čím bych byl ochoten souhlasit, a co podle mě škodí tomuto dílu, je hlavní záporák. Postrádá charizma a nepůsobí nikterak obzvláště vyšinutě. A to by asi měl, že? ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela popravdě: Je a není to Columbo. Je, protože ve filmu hraje Peter Falk, ale není, protože změna klasické kostry seriálu je pryč. Vyskytla se tady v komentářích zmínka, že lidi nejsou zvyklí na změny a tak nastal poprask. Nedivím se, protože zrovna u tohoto seriálu jsou změny takového charakteru naprosto degradující. Pokud v první půlhodince nevidíme vraha, jak kuje pikle a pak přijde Columbo se svými otázkami, není to prostě ono. A tak ke své lítosti nemůžu hodnotit nijak jinak, než naprosto nejníže, jak jsem u seriálu Columbo ochoten jít - 3 hvězdičky - 50%. ()

Reklama

Protentoucel 

všechny recenze uživatele

Ach díky bohu za tento netradiční díl, ve kterém jsem viděl konečně něco nad čím jsem stále přemýšlel.. a to je, jaký je poručík Columbo v osobním životě nebo mezi přáteli či rodinnými členy nebo jaký je na stanici, má tam respekt nebo dělá blba i tam, jak jedná s kolegy a jak oni jednají s ním, mají respekt? nebo je tam někdo s kým nevychází, jak to tam vypadá a jak to tam chodí, jak se chová, když nemluví s podezřelými, ale s někým normálním a jak to je s tou zbraní, vytáhne ji někdy? A vytáhne ji někdy někdo na něj, bude někdy v opravdovém ohrožení života? Díky bohu za tento díl kde koenčě nebyl 20 minut začátek ze života vraha a jeho důvody a vlastně všechna ta zbytečná omáčka... konečně jsem nevěděl kdo je pachatel, konečně!!!, díky za tento úžasný díl, který konečně ukazuje druhou stranu Columba po 59 dílech už to chtělo trochu změnu, fakt že jo. možná to některým nepřijde, ale zkuste se na to dívat normálně a ne jednou za týden nebo za dva nebo jednou za měsíc nebo vzpomínat jak jste se na to dívali kdysi a viděli stejně tak 20 dílů max, protože nebyl čas.. pak to těžko hodnotit a uvidíte jak vám to poleze na nervy ,že je každý díl na stejné brdo... tedy.. samozřejmě, jsou skvělé, dávám nejvyší hodnocení za celý seriál, některé díly horší některé lepší.. ale tenhle díl mi konečně dovolil nahlédnout tam kam jsem myslel, že nikdy neuvidím a nedohlédnu. A ještě by mě zajímala ta jeho žena.. u tohoto dílu mi už příjde, že musí být vymyšlená a že nikoho nemá a žije jen se psem. Myslím si že i pan Peter Falk si tuto roli užil a mi přijde že ho tahle změna bavila a že byl rád že si konečně zahrál v něčem trochu akčnějším když už dělá u té kriminálky, přecejenom, nikdy to nejde tak snadno a nikdy přece nemůže řešit pořád samé celebrity, snoby, hvězdy a boháče ve smylu, že nikomu nidky víc nejde o krk. Někdo umře a nikdy se nikdo nebrání tím že by chtěl zabít Columba, když vidí že mu šlape na paty, nebo že by se bránil zatčení a že by bylo třeba zatýkat normálně a ne bez pout a sólo jen domluvou a vlídným slovem.. jasně.. někdy.. ale ne vždy. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich obľúbených dielov o Columbovi. Je pomerne netradičný, pretože k žiadnej vražde nedochádza, zato tu spoznávame širšiu Columbovu rodinu. Svadba synovca s modelkou sa zmení na závod o čas a polícia tu postupuje veľmi obozretne, systematicky a dômyselne. Čoskoro je únosca známy, takže zostáva jediné. Stihnúť to včas. Prelína sa nám tu viacero dejových línií súčasne, film má teda dobré tempo a všetko je od začiatku zrozumiteľné. A tá Hispánka v hlavnej úlohe to zahrala celkom presvedčivo. Len som si nie celkom istý, či toho slizkého hezouna museli rovno zastreliť. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Držel jsem tenkrát svou paní Columbovou v náručí a byla lehoučká jak měsíční svit.“ V tomto případě tvůrci zcela opustili klasické Columbovské vyprávění a vrhli našeho poručíka do víru běžné kriminálky, konkrétně únosu čerstvé manželky svého synovce. Poručík nezná vraha a čas mu šlape na paty, proto volí jiný způsob vyšetřování, který působí velmi realisticky. Logicky zde není místo pro tradiční Columbovy rozhovory se zločincem či vtipné vsuvky, ale to mi vůbec nevadilo. Závěr, který je nadmíru akční mě taky potěšil, protože jsem viděl poprvé Columba se zbraní v ruce. Jenom únosce byl na můj vkus trochu moc vyšinutý, unesená manželka nevyužila všech možností k útěku a Columbovy metody zvětšování fotografie jsou trochu moc scifi. Jinak je to výborný díl, který ukáže divákovi jinou stránku poručíka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama