Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela popravdě: Je a není to Columbo. Je, protože ve filmu hraje Peter Falk, ale není, protože změna klasické kostry seriálu je pryč. Vyskytla se tady v komentářích zmínka, že lidi nejsou zvyklí na změny a tak nastal poprask. Nedivím se, protože zrovna u tohoto seriálu jsou změny takového charakteru naprosto degradující. Pokud v první půlhodince nevidíme vraha, jak kuje pikle a pak přijde Columbo se svými otázkami, není to prostě ono. A tak ke své lítosti nemůžu hodnotit nijak jinak, než naprosto nejníže, jak jsem u seriálu Columbo ochoten jít - 3 hvězdičky - 50%. ()

Bouřňák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je skutečně zcela odlišný od klasicky zaběhaného a známého stylu. Ale musím přiznat, že je to jenom dobře. I když nejde o příliš vydařený scénář, právě ta změna, kdy vraha od samého začátku diváci neznají, je alespoň pro mě důvodem k tomu sledovat celý díl. Dávám hvězdičku navíc za pokus o změnu, která je vždy velmi riskantní a tady rozhodně nedopadla propadákem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy chcete Albertovu adresu, abyste mu mohl poslat vánoční pohled?" Tak práskač Tubby se mi líbil nejvíc. Za 100 babek zjistí adresu a ani přitom neopustí saunu. Prostě třída. Jenže co je to za Columba, když chybí mrtvola i spolupracující vrah a přebývá kolt v poručíkově ruce? Je prostě jiný, ale zábavný, protože odškrtávání svatebčanů mě bavilo a identifikace dodávky hlídačem byla rovněž skvělá. Takže jediným záporem pro mne zůstává to jelito se skalpelem v ruce, které si rozhodně zasloužilo rozmazat rtěnku po ksichtíku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlaste prečo nie, námet je stále výborný, lenže vadilo mi však jeho spracovanie. Nevadí mi, ak sa tvorcovia snažia raz za čas natočiť niečo odlišné, lenže musí byť po ruke zaujímavý záporák. Ten, ktorý sa objavuje v tejto časti, je skôr karikatúrou, ako inteligentným poručíkovým protivníkom. Takže kvôli nemu musím znížiť hodnotenie príbehu o pol hviezdičky nadol. Diel si ale raz za pár rokov rád pozriem. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to tu síce nižšie hodnotenie, ale myslím že každému sa ten "biely svadobný maniak" vryl navždy do pamäti. Je pravda, že autori tentokrát Columba riadne pozmenili, v podstate tu akosi "splýval s davom", neriešil vraždu ale únos - ale veľmi zapamätateľný diel. Maniak (mimochodom, v 2007 umrel jeho herec, Daniel McDonald, iba ako 46 ročný na rakovinu mozgu), preškrtávanie svadobných hostí na fotografiách, a na chvíľu dokonca pocit, že konečne vidíme Columbovu ženu :) A potešila ma aj vedľajšia úloha ufrflaného jediného svedka (menej známy herec David Byrd, ale zahral to skvele + fajn dabing) .... neortodoxný Columbo so zapamätateľným maniakom a columbovou pištolou :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo (Peter Falk) nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama