Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Džungle ve skleníku (S02E02)

(epizoda)
  • USA The Greenhouse Jungle (více)

Obsahy(1)

Boháč Tony Goodland nemá přístup k obrovskému dědictví, které je uloženo v bance a může být vyplaceno jen v případě mimořádné události. Tonyho strýc Jarvis přijde s nápadem, který oba záhy zrealizují – společně fingují Tonyho zmizení a jménem fiktivních únosců požadují výkupné po manželce „oběti" Cathy Goodlandové. Poručík Columbo, jemuž tentokrát pomáhá mladý seržant Wilson, však v domnělém únosu odhalí řadu nesrovnalostí. Tony mezitím netuší, že Jarvis chce peníze získat jen pro sebe a že je kvůli nim ochoten i vraždit... (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel som si pozrel neplánovane a keby som ho premeškal, nič strašné by sa nestalo. Bol to priemerný, chvíľami nudný diel, ktorý nezachránilo expresné zdolanie cesty k havarovanému autu, ani pestovateľské úspechy. Skôr ma prekvapilo, že v ďalších častiach nebola využitá sľubná konfrontácia Columba s nejakým snaživým seržantom využívajúcim moderné vyšetrovacie metódy. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z prvních Columbů, jež založily základy věhlasu. Najdeme zde již všechny hlavní rysy slavné série. Precizně vymodelovaný film scénu za scénou, svižně ubíhající děj, inteligentní zápletka, kvalitní casting i kamera, perfektní režie. Taky jste již zaslechly myšlenku, že 70desátá léta byla vrcholem kinematografie ;-) Určitě stojí za úvahu :-) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobry diel kde ma zaujal mlady huzevnaty policajt, ktory pomaha Columbovi s vysetrovanim. Zaporak je riadny parchant a ma vymysleny dobry plan ale na Columba je kratky a pointa s odhalenim je skvela. Trochu ma sklamalo len, ze tu chyba vo väcsej miere to klasicke pohravanie sa Columba so zaporakom. V tomto smere to je slabsie. 7/10. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně by mě zajímalo, proč měl Ray Milland zapotřebí nejen v první polovině sedmdesátých let hrát v takových úděsných béčkách jako Frogs, když např. tímto columbem dokázal, že je stále pan herec a že si svého Oscara doma neleští nezaslouženě. Jinak hodně dobré - až na tu pointu, být pachatalem, tak bych to nevzdával, protože tohle prostě není žádný důkaz!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď je vrah starší ako Columbo a pôsobí zároveň inteligentne a gentlemansky, nie je čo riešiť. Stačí napísať iba prefíkaný detektívny príbeh a silnú, prekvapivú pointu. Našťastie prítomnosti Raya Millanda tvorcovia využili na výbornú a tieto požiadavky splnili. Tieto staršie časti mi v tv už dosť unikajú, keď začnú vysielať reprízy, kým sa spamätám, už beží tretia séria. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Zbraň, ktorá sa objavuje v tejto epizóde a o ktorej je nám povedané len, že je to kaliber .32, je v skutočnosti Colt Model 1903 Pocket Hammerless. (ČSFD)
  • Scéna na čerpací stanici byla natočena na 8525 South Sepulveda v Los Angeles. (Epistemolog)

Reklama

Reklama