Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi líbila kamera i exteriéry (až na "laciné" animace velkých útoků na frontě), na stranu druhou dívat se z celkových 165 minut snímku minimálně celou polovinu na různé němé výrazy tváří akterů, především Eddieho Redmaynea, to bylo poněkud psychicky náročné :) Příběh byl příšerně předvídatelný, nicméně mi to nijak výrazně nevadilo, střídaly se mi do toho scény z fronty, což mne - jako správného maskulinního milovníka válečných scenérií - víceméně uspokojovalo a ani nerušilo. Vlastně celá ta forma vyprávění se mi docela líbila, ani herecké výkony nebyly špatné (btw. tak polovina obsazení si zahrála v Game of Thrones), ale 3 hvězdy dávám jenom s oběma přimhouřenýma očima a odřenýma ušima. 50%. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Veľmi skromné v slovných výpovediach postáv, silné v zachytení nevypovedaného. Som rada za nové zachytenie vojny cez pohľad tunelárov. Skresala by som množstvo a explicitnosť spoločných scén Isabelle a Stephena. Som nadšená z ľahkej letnej, povznášajúcej hudby Nicholasa Hoopera a z nádherného pohľadu ako z obrazu Caspara Davida Friedricha http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/The_Abbey_in_the_Oakwood.jpg Závidím maďarskej produkcii, že opäť mala možnosť pracovať na niečom tak vydarenom a vizuálne krásnom. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

První část za tři slunce, druhá celek zvyšuje na čtyři. Ptačí zpěv je dražší televizní produkcí, která se nebojí větších válečných výjevů i naturalističtějších scén. Jeho středobod se nicméně drží na komornější rovině mezilidských vztahů. Ty jsou na sebe našroubovány a vzájemně se prolínají. Největším negativem tak je občasná přílišná natahovanost, která jde až na hranu snesitelnosti. Dále pak patos, kterému se prostě asi i kvůli předloze nedá vyhnout. Příběh na tom prostě stojí. Naopak největší pozitivum tu je herectví Eddieho Redmayna, který nepotřebuje repliky, aby na něm bylo vidět co chce říci a jaké emoce prožívá. Též Clémence Poésy, která mu skvěle sekundovala a samozřejmě režie, jenž přes onu zdlouhavost moc dobře věděla, jaké úseky z nastalého stereotypu vyzdvihnout a kde je potřeba přidat napětí. Takže palec nahoru a jeden z těch lepších filmů z tématiky Velké války. 75% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

BBC má koně ve své stáji velmi ušlechtilé se skvělým rodokmenem, kteří jsou zárukou kvality. Kdyby tohle šlo říct i o jiných televizních společnostech. Doufám, že to takhle půjde dál a já se dočkám dalších velkých příběhů. Už se na ně samozřejmě hodně těším. Vždycky je to zážitek. Neokoukané herce považuji za velké plus. Knižní předlohu jsem nečetla, ale určitě to napravím. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že takhle povedený film nešel do kin a dostal se pouze na televizní obrazovky. Filmů z první světové války je poměrně málo a tak jsem rád, za každý podobný kousek, který najdu. V prvním díle se spíše seznamujeme s jednotlivými charaktery postav a zápletka je z větší části romantická, prolínaná s životem v zákopech. Druhá část se už více soustředí na válečnou stránku filmu a nabídne i povedenou bitvu a spoustu napínavých chvil. Snímek plný emocí, velkých přátelství a lásek, bitevních scén i krásné hudby by si zasloužil něco víc, než jen televizní vysílání. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)

Reklama

Reklama