Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S takovým pojetím elfů a druidismu by dozajista nesouhlasila ani Tyrande Whisperwind ani Malfurion Stormrage.Myslel jsem si,že v popírání logiky a projevenou blbostí,hned tak něco nepřekoná seriál The 100,ale tento epos to téměř dokázal.Úplně vidím,jak zněly požadavky na herecké obsazení:mladí a pokud možno přitažliví.Scénář je zoufale děravý a celkově nefunkční,za celých deset dílů jsem se nedozvěděl,proč se po jakési velké válce na zemi objevili elfové,goblini a trolové a už se to ani nikdy nedozvím,protože můj život nemůže být tak dlouhý,abych si mohl dovolit plýtvat časem na další řadu. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Prvni epizoda byla vazne priserna. Jinak me to ale kupodivu celkem chytlo. Nemuseli by byt vsichni tak krasni a dokonali, ale pribeh je ok. Bohuzel nic az tak originalniho. Edit po 2. serii: O mnoho lepsi dojem nez z 1. serie. Otravna Amberle tu uz dikybohuzato neni a misto ni nastupuji zajimave nove postavy, konkretne druidi princezna. Fajn zvraty. Poradny jatka. Chci dalsi serii. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Dovedete si představit něco mezi fantasy sci-fi a postapokalypsou ? Eh, taky jsem si nemyslela, že to jde, možná spíš by mě ani nenapadlo přemýšlet o tom, jestli by to mohlo jít. Ale evidentně, všechno jde. I když "jde" je asi i všechno co k tomu můžu říct, aspon o první serii tedy. Kombinace žánrů, jakkoli zní jako pěst na oko není na tomhle seriálu vůbec to nejhorší, možná dokonce je to to, kvůli čemu jsem vydržela těch 10 dílů. Jinak teda bohužel herci jsou občas k pláči, postavy jsou k pláči a hudba (ted mi na mysli konkrétně vyvstanula jedna scéna z posledního dílu, kde jsem se neubránila smíchu) z toho místy dělá frašku ještě větší, než dialogy...a to už je co říci. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Když v osmé epizodě byli už asi 10 krát drženi v zajetí je něco špatně. Stejně tak scény s nožem na krku jsou minimálně jednou za díl. Začínalo to celkem slušně. Vydařené triky fajn výprava a slušné dekorace. Bohužel je to stále větší brajgl a stále víc se to motá v kruhu. Zjednodušeně někam jdeme tam nás někdo zajme a mi mu pak utečeme a tak stále dokola. Kdybych neviděl polovinu dílů z prvních osmi věděl bych o ději zhruba tak stejně. No uvidíme jak to bude pokračovat. No alespoň jednoho hňupa už máme ze hry zaplaťpámbůh. Zatím je to dost promarněná příležitost jelikož to mohlo být skvělé. Jo a 8 díl bych vynechal protože je debilní. Nosatou holku z Faunova Labirintu jsem nepoznal :-D ()

TheTomCZ 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím lehce rozporuplný... Scenérie, kostýmy a triky jsou parádní, to bez diskuze. Drsnost a přirozenost světa ale bere za své hned jak se objeví postavy, nebo nedej bože dokonce promluví. MTV produkce z dialogů vyloženě cáká, všechno musí být vyhrocené, megacool, za každou cenu moderní. Zatím opatrných 55% a uvidíme kam se to hne dál... Po 4 dílech klesám na 40% a další sledování vzdávám... Nuda. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama