Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou filmu je Stella, ktorá sa dlhší čas márne usiluje študovať herectvo, napokon ju však napriek očakávaniam prijmú na súkromnú školu Matteusza Gdulu. Stella je ctižiadostivá, ale nie veľmi talentovaná, kvôli čomu sa rýchlo stane terčom posmeškov ostatných spolužiakov. Jej jedinou priateľkou sa stane plachá Cecile. Od nej sa dozvie o Gdulovi, tajomnom zakladateľovi školy a jeho podivných vyučovacích metódach. V 70. rokoch prišli o život viacerí jeho študenti. Gdula spáchal samovraždu a jeho výučba bola zakázaná. Keď však jedna zo študentiek záhadne zmizne a z uzatvoreného, rozpadnutého krídla budovy sa začnú ozývať podivné zvuky, Stella začína tušiť, že Gdulove praktiky sa na tejto škole ani zďaleka neskončili. Teraz má len jediný cieľ: zúčastniť sa na Gdulovej vyučovacej metóde, a to aj v prípade, že by ju to malo stáť život... (ricci.s)

(více)

Recenze (70)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ohyzdná Němka, co vypadá jako by si někdo zmetkovité Barbíně zařádil ve fabrice na xichtě sekunďákem, aby se prodala aspoň v Číně, se rozhodne být hérečkou za každou cenu. V globálním nadhledu na casting je velice zajímavé sledovat, jak se totální blonďaté prkno snaží hrát herečku. Velmi úsměvné. A tak se naše milá Gertruda zapíše do ultimativního hereckého kurzu "Hrej nebo chcípni!" pomateného pšontka, jehož metoda kombinace LSD a pouštění žilou slaví nemalé úspěchy. Výsledkem je něco, co atmosférou připomíná německé fekální porno z osmdesátých let, kde se sice moc nevylučuje, ale zato sračkovitě žvaní. Prostě ubohá, pomatená kokotina s odpudivým obsazením, která se snaží análně zneuctít Dariovy a Luciovy klasiky. Tvůrce tohoto škváru by zasloužil před kamerou provrtat spánkový lalok vidiovým vrtákem o průměru osm a vyšším. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Mně se hodně u Masks líbilo, jak tvůrci uchopili toto téma, vynechám kritiku hereckého obsazení (jasně, barbie come home, ale chvílemi jsem si říkala, jestli to právě nebylo zamýšlené, od Němců se dá čekat ledacos), krom něj to byla lahůdka za lahůdkou, hudbou počínaje a hektolitry krve konče- abyste nesetrvávali v klamu, já tu sice chválím, ale chvilkami mi bylo lehce špatně a doteď, když beru do rukou nůžky, si dávám pozor, abych je držela hroty od sebe.. Není to pro slabé povahy, stejně jako není Divadelní škola Matteusza Gduly pro každého herce. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působí jako námět Labutě, opracovaný nanejvýš tak pazourkem, vyrobeným z půlky cihle. Je tam sice hodně žádoucích prvků, které protínají hned několik žánrů, ale bohužel, ve výsledku stejně budu zítra rád, že si na toto moc vzpomínat nebudu. V paměti mi uvíznou jen úvodní scéna a přiblblej kord...a vadila mi hudba....60% ()

giallo 

všechny recenze uživatele

"Hororová pecka z Německa." Opravdu? Ale vůbec ne...Já osobně nesdílím zdejší nadšení. Ano z filmu je cítit, že se tvůrci snažili napodobit Daria Argenta, ale zůstali jen u toho. Gialla, no spíše bych měl napsat obecně horrory tohoto tvůrce ze 70. let, jsou totiž nedostižné. Ve své podstatě je film Masks jen pokusem o natočení nové Suspirie zasazené do současnosti, bez jakékoliv další invence a samozřejmě jde o její nepoměrně horší verzi. Tím nechci kvality filmu nijak zesměšnovat nebo zpochybňovat, ale hold mezi současnou horrorvou produkcí je jednooký králem. PS: Masks rozhodně giallem není, tak jako ve své době nebyla Suspirie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, tak tady by to chtělo napsat dva komentáře. Jeden upřímný, kladný, v němž bych o maskách hovořil jako o jednom z nejzajímavějších hororů roku, a druhý záporný, abych se v něm pokusil odradit odhadem tak 95 % na profil filmu náhodně zavítajících uživatelů. Protože tohleto ocení opravdu málokdo, Masks jsou na míle vzdáleny představě řadové moderní žánrovky, kterou většina diváků čeká. On to hlavně ani zdaleka není bezchybný film. Budeme-li na ně koukat klasickou optikou, odhalíme přepálené herectví snad všech herců, scénář plný logických přešlapů (vtipná zvlášť situace s mobilním telefonem), krkolomný střih v rychlejších scénách... zkrátka pokud hledáte perfektní filmařinu ve smyslu "řemeslo", jděte raději o dům dál. Ale to nic nemění na tom, že Masks jsou (alespoň pro mne) dobrým hororem. Sice dělaným nejspíš v takřka poloamatérských podmínkách ... ale schopným a poměrně ambiciózním tvůrcem, který se ale nevydává vyšlapanou cestičkou, tvůrcem, který nechce dělat to, co už tisíckrát někdo udělal před ním. Takže máme co dočinění s poměrně ambiciózním příběhem artového hororového dramatu, smíchaným s brakovostí starého eurohororu (Itálie, Západní Německo). Perfektní hudba (ten opakující se jednoduchý motiv, no pecka), pefektní gore, skvělá atmosféra a vizuál (místy to navozuje pocit jako stará gialla, nebo třeba Argentova Suspiria). Z mojí strany veliké příjemné překvapení, ale doporučuji jen velmi úzké divácké skupině (fanoušci 70s eurohororů). Protože tady pochopím odpad i pětihvězdu. Za mne 8/10 ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama