Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (158)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Golden Raspberry Awards (Zlatá Malina) týkala i animovaných filmů, tak Astro Boy trhne rekordy v nominacích. Možná to schazuje dabing, ale herecké výkony jsou stejně "rezavé" jako scénář. Oceňuji však velkou podobnost původnímu dílu Osamu Tezuky a nedošlo tak k žádným velkým změnám, co se animace týče. Jenže se skáče z jedné kapitoly do druhé, Jako by se to nejzajímavější ze seriálu vystřihlo a slepilo dohromady. Tím vzniklo tohle. Pak chybí určité rozvíjející se momenty a to schazuje celý výsledný film. Rozhodně to bude bavit tu dětskou část, která touží být hrdinou a zachránit svět jako Astro boy. Ale co se starších týče... Protrpěných 90 minut, kde emoce jsou vjádřeny pouze zklopenou hlavou a nic dalšího nevycítíte. Škoda, že se tvůrci neinspirovali filmy jako jsou Wall-E nebo Artificial Intelligence: AI. I když možná, že se Spielbergovy umělé inteligence inspirovali, ale v tom případě se jim to nepovedlo. Poznámka na závěr? Radši si znovu koukněte na dříve zmíněné filmy a nekažte si náladu. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu neznám, ale faktem je, že Astro Boy má naprosto peckózní námět. Mladý kluk zemře - jeho otec, uznávaný vědec, sestrojí jeho kopii s jeho duší do těla robota - z kluka se stane odpadlík - z odpadlíka superhrdina, jež zachraňuje svět... Začátek byl velice přijemnou podívanou, ale zhruba od třetiny filmu se autoři pouštějí tam, kam to nemá cenu v tomto stylu. Udělat z toho ultimátní akční pecku s lepšími efekty a coolovějšími dialogy, jedná se o luxusní animák plný vtipných hlodů a skvělé akce. Takhle se jedná o super námět zbabraný dětinskou druhou polovinou, špatnou animací a nepovedenou hudbou. Je to škoda, AstroBoy má stoprocentně na víc! ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Japonský Mickey Mouse v rukou Hong Kongu a Hollywoodu. Snaha o zachování stylu je vidět, ale po emocionální stránce jde o prohru vzhledem k slibnému náčrtu. Ani příběh není nejvěrnější, působí jako dlouhý úvod K.O.ovaný závěrečnými titulky. Btw na robotí soudruhy (no kidding) neplatí fyzikální zákony. Takhle přímá citace dvou pixarovek rovnou v úvodu a závěru vypadá jako alibismus. Navíc film zbankrotoval studio, přestože již mělo nachystaný trailer na další snímek ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Byť decko skočím z okna a dúfam, že ma tato strojar zachráni... no nie? Neviem, čo by som si s toho ako dieťa vzal... sebaobetovanie? určite by som to v 13 rokoch chápal a zachránil svet... huuureeej. 4/10 súhlasim s názorom, že animáky začínajú zakopávať v dosť podstatných veciach ako je myšlienka, konečný dojem, pointa, ponaučenie... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při hrátkách s dobrou a zlou hmotou přichází o život malý Tobby, syn jednoho z předních vědců Metro City. Ten má ale nápad jak Tobbyho zachránit - vytvoří robota, který jako by Tobbymu z oka vypadl, jen je poháněn dobrou hmotou, a má spoustu vybavení, které se může malému klukovi hodit. Ale stále je to jen robot, a mrtvého syna nenahradí. Ale jednou by mohl zachránit celé město... Takže, co k tomuto animáku říct - rozhodně jsem se nenudil, ani na chviličku. Ale že bych nějak ucvrkával blahem (jako např. u Ratatouillie nebo tak), tak to taky ne. Prostě je to film, který vám krásně zpříjemní cestu autobusem či letadlem, příp. jej můžete pustit svým ratolestem a mít hodinku a půl volna. Ale žádné větší ambice bych zde rozhodně nehledal... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)
  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)

Reklama

Reklama