Reklama

Reklama

Film V lepší společnosti byl inspirován nejznámějším nevyřešeným případem pohřešované osoby v newyorské historii. Je to příběh lásky i záhadné vraždy, jež se odehrála v osmdesátých letech na pozadí mocné dynastie obchodující s nemovitostmi. Tento psychologický thriller, jež produkoval a natočil Andrew Jarecki, byl inspirován zmizením Kathie McCormack, manželky dědice impéria s nemovitostmi, Roberta Dursta. Kathie v roce 1982 záhadně zmizela a nikdy ji nenašli. Pan Durst byl podezřelý z její vraždy, ovšem před soudem nikdy nestanul. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (150)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Neoficiální biografie Roberta Dursta (tvůrci samozřejmě změnili jména hlavních postav), který žil dvojí život. Na veřejnosti úspěšný podnikatel v realitách, ale v soukromí sexuální zvrhlík, který se "proslavil" vraždou svého milence (71). Také je mu připisována vražda manželky, která za nejasných okolností zmizela v roce 1982. Ve filmu je naznačeno, že toho měl na triku mnohem víc. Vlastně byl (je, pořád žije) takovou kombinací Normana Batese a Dextera (co se týče rozřezávání těl a házení do jezera/zálivu a příčiny jeho poruchy). ALL GOOD THINGS by samy o sobě nebyly tak zajímavé, kdyby nešlo o film "inspirovaný skutečnými událostmi". Nosnost dějové linky stojí a padá s výkonem Ryana Goslinga, jemuž přeměnu z plachého flegmatického mladíka na schizofrenní zrůdu bez problému věříte. Bohužel tomu chybí hlubší studie Durstovy vyšinuté mysli a po formalní stránce pořádná gradace. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, který neví, čím chce být. Mohl oslnit jako slušný dramatický příběh, mohl zaujmout jako povedený mysteriózní snímek, a nebo se pokusit drnkat na napnuté nervy jako solidní thriller... Jenomže přišli pejsek s kočičkou a řekli si, že zkusí všechno smíchat dohromady. A tuhle pohádku známe všichni moc dobře. První hodinka je ve společnosti Dunstové (KONEČNĚ ukázala prsa :-), dívčina!) a Goslinga příjemnou podívanou, jenomže pak se v dálce ozvou první tóny znělky Akt X a "příběh" jde do kopru, stejně jako atmosféra. A podle skutečné události? Pche, věčná škoda... Díval jsem se kvůli hercům, nic jsem nečekal, a stejně to ještě teď nepobírám, jak mě to ke konci rozhodilo - vždyť romantické drama o nemocném člověku lze natočit i bez prvků tajemna a vykonstruovaného napětí! Ale i tak obstojné tři hvězdy. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Thriller podle skutecne udalosti o psychicky se trapicim bohatem mladikovi, ktery ze zacatku nechce mit nic spolecneho s otcovim vydelecnym podnikanim, ale casem se nechava presvedcit k vyderacske praci. Tim dnem zacina jit cely jeho zivot od deviti k peti a nejvice se to dotyka jeho zeny, ktera nakonec zahadne mizi, a i pres nove vysetrovani po nekolika letech nikdo nevi, co se vlastne presne stalo. Mnoha otazek a zadne odpovedi. Herci ze sebe dostavaji maxima, ale filmu tim uskodi, protoze nakonec je mi jich lito za upsani se dilu, ktere se slibne rozjede, ale konci prilis pozde. 45% ()

jablko9 

všechny recenze uživatele

Jak se tak dívám tak tento film se lidem moc nelíbí, ale mě osobně mě velice zaujal. Tento příběh je pro mě velice emotivní a ukazuje nám příběh inspirovaný pravdivou událostí, o které si můžeme představit, jak to asi ve skutečnosti dopadlo, i když to asi všichni víme. Kirsten Dunst roli Katie ztvárnila věrohodně stejně jako Ryan Gosling, který se stává velice dobrým umělcem. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tenhle film (u tuzemského publika) dost trpí tím, že se dosti věrně drží známých skutečností reálného případu - skandálu - záhady. Věc jde do ztracena, protože v reále šla do ztracena. Nenašlo se dost důkazů, jen spekulace. --- Dalo se to zfilmovat líp? Asi ano, ale muselo by se více fabulovat. Takhle je to jen dosti suchá rekapitulace známých fakt, zableskne se pár "návrhů", jak vysvětlit nesrovnalosti, ale dohromady je to až nudné. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • V show Jimmyho Fallona prozradila Kirsten Dunstová, že osoba, na níž je založena postava Davida Markse, se přijela podívat na plac a z povzdálí sledovala natáčení. (Geriel)

Související novinky

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama