Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (161)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Netradiční animovaný seriál od našich uherských sousedů, který běžel v telce během dětství mých rodičů se konečně loni dostal zpátky na obrazovky a já měl možnost údajný kult vyzkoušet. A musím uznat, že jsem se nestíhal divit, jak vynalézaví dokázali maďarští animátoři být už před těmi téměř padesáti lety. Epizody jako Pohádková, Zrychlená nebo Bláznivá planeta naprosto miluju! ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že po letech zjistím, že se mi tenhle seriál zdál dobrý jen z nostalgie, ale není to tak. Z každého dílu tryská gejzír fantastických a bláznivých nápadů, kterým první ani třetí série nemůže rovnat. Řada z nich má navíc velice trefný přesah do reality - ať už jde o války bez příčiny, ovládnutí lidí stroji nebo šílené zrychlení životního stylu. A obzvlášť tvůrce obdivuji za odvahu ve své době vytvořit placatou planetu a planetu postavenou na hlavu, které se u nás nesměly vysílat. Vytkl bych jen jedinou věc - pomalost vyprávěcího tempa a desetisekundové záběry chůze nebo startu rakety. ()

Reklama

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

KRÁÁÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK VÁM PŘEJE ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK, ZACHVÍLY ODEJDE NA STŘECHU SE SVÝMI HOUSLEMI, MOTORY ZAPLANOU VYSOKO NAD ZEMÍ, ČEKÁ HO NÁÁDHERNÝ KOSMICKÝ LET............ Na tomhle seriálu jsem vyrostl a zrovna tuhle sérii mám ještě doma na VHS :) Možná přávě tady vznikla má láska k vesmírným filmům a podobným nesmyslům. No kdo by nechtěl cestovat po surrealistických planetách na bezva vesmírné raketě, která se vejde do pouzdra od houslí ? :-) 90% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že na tehdejší dobu je docela zajímavý sci-fi seriál. Když tedy pominete do té doby známá fyzikální data. Párkrát jsem se zasmál, ale něco jiného bylo sledovat tento seriál tenkrát a něco jiného dnes. V posledním díle je pak viditelná úlitba bohům, tedy politické situaci. Celou sérii Smolíků moji rodiče miloval. Já už viděl kdysi všechny tři série, ale už je to dávno, takže si teď nejsem jistý, která je nejlepší. Mě osobně se asi nejvíc líbily zvláštní prázdniny celé rodinky. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hvězdného Gullivera jsem stavěl potají s Ládínkem taky. Už jako kluk jsem miloval jeho dobrodružství, zvláště Planetu zločinu ovládanou spisovateli detektivek nebo Luxurii, co Vám splní každé přání. Humor, inteligence a nemálo toho státně podvratného myšlení, díky kterému jsme u nás mohli první a poslední díl vidět až nedávno. Jedna z věcí, která formovala moje myšlení a fantazii. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Druhá séria českej verzie Miazgovcov, Smolíkovi, nemala naspievanú zvučku, pričom slovenská mala. V tej českej len znela hudba a zobrazovali sa titulky. (Greenpeacak)
  • Pred pristátím Aladárov analyzátor stability ukazuje ležatú osmičku, čo je nezmysel, nakoľko planéta neustále menila svoj vzhľad a povrch. Logicky by teda analyzátor mal ukazovať nulu, pretože planéta bola absolútne nestabilná. (Hudino)
  • V anglickom preklade Miazgovov zanechali ako v jedinej krajine, kde boli preložení, všetky pôvodné mená (napr. Gézá, Máris, atď.). (Greenpeacak)

Reklama

Reklama