Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Terry Goodkind je sice grafoman a dalsi z rady SF autoru kteri nevedi kdy prestat psat dalsi a dalsi pokracovani (ani nevim jestli uz Sword of Truth konecne ukoncil), nicmene nektere dili jeho sagy se cetli docela dobre. Tenhle serial se ovsem o dejovou linku otira jen velice povrchne a nakonec na ni temer rezignuje. Ve vysledku tak dili prevazne vycpavaji klasicke zapletky serialovych dilu ala Xena & Hercules. Takze je to zoufale neoriginalni + herci se taky moc nepretrhnou .. Jesli chcete videt jak se uspesne adaptuje fantasy zamirte k --> GoT, od Legend of Seeker se toho nedockate. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Adekvátní nástupce Xeny a Herkula. Předvídatelný děj, nedotažená logika, nevěrohodné kostýmy, spousta krásných žen s hlubokými výstřihy, plné hrsti obyčejných řadových zlých vojáků házených pod meč hlavního hrdiny(Který se často chová jako idiot). Přesně jak se na teenagerovskou fantasy sluší a patří. Díky překrásné přírodě, vkusně vybrané hudbě a hezky využitým zpomalovačkám při soubojích se na to ale docela příjemně kouká. Taková odreagovačka na vypuštění páry, když není zrovna nic jiného po ruce. PS: Goodkinda jsem "naštěstí" nečetl. Věřím, že jeho čtenářští fanoušci musí být právem pořádně naštvaní. // Nejoblibenější postava: Darken Rahl // 60% ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem zatím nečetla a nemám zrovna náladu na temné a brutální večerníčky, takže tahle verze (podle mě celkem vyvážená, nijak přehnaně sluníčková) se mi trefila do noty a užívám si to nejvíc. Hlavní postavy mě zaujaly, moc jsem si je oblíbila a celej ten svět mě zaujal, krásný exteriéry, skvělá výprava, dobré epizodické příběhy. Seriál mi přnesl mnoho hodin příjemného relaxu a za to jsem mu vděčná. Mimochodem dlouho jsem si říkala, že je mi Darken Rahl nějaký povědomý a nakonec jsem se koukla na čsfd a vidím, že hrál mýho nejoblíbenějšího elfa Haldira:)) Zajímavé taky je, že ty protichůdné postavy, ty nepřátele na život a na smrt, osudově spolu spojené, hrají dva Craigové:)) Právě jsem dokoukala poslední díl a jsem z celýho seriálu nadšená. Koukala jsem, co dál, po takovým nářezu a došla jsem k závěru, že Xena ani Hercules, který tady kdekdo zmiňuje, to rozhodně nebudou, nezaujaly mě lautr ničím. Takže: kde je nějaký podobný aspon trochu rovnocenný seriál na další dlouhé podzimní večery? ()

LittleMonste 

všechny recenze uživatele

Příjemný fantasy seriál, který se mi ale za celých 44 epizod nedostal vůbec pod kůži. Technicky dobře zvládnuté, to samé platí o hereckém projevu, ale seriálu chybí to "něco", které brání abych si s Hledačem a ostatními, vytvořil nějaké pouto. Richard byl až moc dokonalý a postupem času akorát získával víc a víc schopností vyvolených a to nemám rád. Oči Kahlan si musí zamilovat snad každý, Cařin sarkasmus a Zeddovi vtípky pak většinou osvěží "vážné" situace, které však většinou působí komicky. Druhou sérii jsem zhlédl jen, abych si mohl seriál vyškrtnout ze seznamu, ale rozhodně toho nelituji. (65%) ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Jasně, na jednu stranu je to jen mix Herkula, Xeny a Spartaka v novém kabátku (i když mnohdy se stejně lacinými efekty) - ale na stranu druhou je nutno uznat, že právě ze Spartaka si to bere poměrně zdařilé zpracování soubojů. Navíc čert vem hlavního hrdinu, když se v bitevní vřavě se dvěma dýkami/agiely v ruce pohybují napříč celým seriálem takový dvě krásný rakety... Koukat se na to dá a pro fanouška žánru fantasy by se to skoro dalo označit i za povinnost... pro ty ostatní je nutno přiznat, že některé díly mají zoufale plytký (a s celkovou dějovou linií nesouvisející) děj, a že ty dvě série, které se podařilo natočit, než se celý počin stopnul, jsou tak akorát. Ale třeba je to předzvěst toho, že čistokrevnému fantasy žánru ještě neodzvonilo. A to je dobře. ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Před samotným natáčením podstoupili Craig Horner (Richard) i Bridget Reganová (Kahlan) šesti týdenní výcvik zaměřený na jízdu na koni a šermířských dovedností. (Conspi)
  • Seriál vychází z knižní série "Meč pravdy" amerického spisovatele Terryho Goodkinda. (Conspi)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama