Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou filmy, ze kterých je každou minutu cítit léto, bezstarostnost a chuť si hrát. Přesně takovým je i snímek letošního režiséra a scenáristy Otakára Schmidta, jímž na sklonku 90. let vstoupil do světa hraného filmu. Zavádí nás do podniku požitkáře Marčéla, který funguje jako letní bar i varieté. On sám s manželkou vystupuje po večerech na jevišti, přes den pracuje jako plavčík a Eliška v místní požitkářské cukrárně. Zdá se, že jejich domov se stává středobodem celého předměstí, v němž se začínají dít věci balancující na hraně absurdity. Do ohnivých vztahových soubojů protagonistů vstupuje opojení z omamných hub i realita filmového natáčení, jehož se hlavní postavy náhle stávají účastníky. Barvitý film plný bezbřehé stylizace a vypravěčské svobody plně zapadá do nespoutané tvůrčí atmosféry sklonku 90. let, kterou stojí za to si připomenout. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Rathe 

všechny recenze uživatele

Ehm, další snímek, který dokazuje, jak špatně a beznadějně je na tom česká filmová tvorba. To je prostě hrůza. Film bez špetky příběhu, pointy, prostě o ničem. A takových je u nás v ČR bohužel strašně moc. A to, na kolik Českých Lvů byl nominován (s tím, že jeden dokonce vyhrál), to je taky strašné... Achjo! ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Skvělé, a dost ojedinělý v našich filmových luzích a hájích, věděl sem o tom filmu dlouho, ale až dnes teprv viděl...sice s velkým zpožděním, ale to vůbec nevadí, páč i dneska mi to způsobilo docela velký šok a příjemný překvapení a nevím, zda by se mi to líbilo už tehdy, to nedokážu teďka říct... tradičně nízké hodnocení u toho, co se vymyká "zvyklostem", a tedy i u tohoto filmu mě vůbec nepřekvapuje, a jen to dokazuje, kolik a jak hodně lidí mělo má a bude mít úzkoprsý, zkostnatělý a konformní pohled na svět, umění a život a jak k smrti nudný tyto lidi a jejich názory jsou... ()

Reklama

Posheidon odpad!

všechny recenze uživatele

Během téhle psychedelické „komedie“ jsem se zasmál jen jednou jedinkrát. Bohužel si už ale nevzpomenu, čemu to bylo. A to jsem to viděl včera! Což samo o sobě mluví asi za vše. Fakt marně přemýšlím, za co konkrétně, bych měl tomuto veledílu přidělit alespoň jednu hvězdu. Nic mne nenapadá, protože ono už bylo těžké to vůbec dokoukat do konce, takže asi nic. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Překvapila mě vynikajíccí a nápaditá kamera. Martin Štrba se zřejmě specializuje na snímání hmyzu, což mu jde skvěle, ale nesmí toho být moc. Také kostýmy byly výborné. Takže kamera a kostýmy za 5 hvězdiček. Jinak je film samozřejmě úlet. Ovšem docela příjemný, mírně nadrogovaný úlet. Sandra Nováková je opět rozkošná, stejně jako Tatiana Vilhelmová i Petr Vacek. Jak se dalo čekat, Daniel Nekonečný je slizký, Klepl a Čtvrtníček vulgární, Stivínová a Žilková smyslné, Polívka vláčný. Motýlek Otakárek tenkrát ještě do téhle party patřil a tenhle divný film režíroval. Nakonec prý všichni dávku jedu z muchomůrky červené přežili. Takže průměrně 3 hvězdičky a 60%. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle film... Otakáro sice asi u něj žral mochomůrky, ale je to jen ku prospěchu věci. Po umělecké stránce dokonalý úlet. Kdyby to natočil Lynch nebo jiný respektovaný surrealista, vidím že by hodnocení vzrostlo o padesát procent nahoru. Hold česká závist a nepřejícnost. Všichni pseudokritici a odborníci, co jste hodnotili odpadem, mam pro vás takový vzkaz, který vůbec není emotivní ani afektovaný... Chípněte!!!!!!! :DDD Všichni, kdo jste hodnotili stejně jako já, naopak zvu Vás na pivo!!! ;))) (nebo na víno) BOMBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Koupaliště ve filmu se nachází v Dachovech u Hořic. (M.B)
  • Natáčení probíhalo u Ostroměře, v Poděbradech a Praze - Břevnově. (M.B)

Reklama

Reklama