Reklama

Reklama

Malý chlapec prekročí mexicko-americké hranice, aby sa opäť stretol so svojou matkou, ktorá žije v Los Angeles... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mexický film s jednoduchým dejom, plným málo uveriteľných náhod sa dostal cez 80% hodnotenie vďaka tomu, že ho hodnotilo iba 51 užívateľov. Zľahka sa dotkol problematiky nezadržateľného prieniku mexických migrantov na juh USA, doprial divákovi viacero slzopudných scén, chvíľami pripomínal telenovelu a tak jeho jediným nespochybniteľným pozitívom bol výber hlavného detského predstaviteľa, ktorý udržal celý film na úrovni troch slabších hviezdičiek. ()

lepo 

všechny recenze uživatele

Skromný a nenáročný filmík, zaujme svojou myšlienkou, ako aj s relatívne dobre prebiehajúcim dejom - s tým správným tempom. Trochu iný pohľad, na životy mexických utečencov na americko - mexickej hranici na juhu Californie. Nie je všetko zlato, čo sa blyští - by mohol byť podtitulok filmu, nakoľko vidíme ťažké osudy emigrantov z iného pohľadu, ako nám ich servíruje BIG US mašinéria. Neskutočne fantastický a prirodzený výkon Adriána Alonsa , ako malého Carlosa Reyesa Carlita. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V polovině 19. století ztratilo Mexiko v nešťastné válce se Spojenými státy přibližně polovinu své rozlohy a mexická společnost získala obrovské trauma ze svého mocného severního souseda. V posledních dekádách mu to, zdá se, úspěšně vrací v podobě nezadržitelného pronikání latinos přes hranici a rychlé změny demografického složení obyvatelstva. Vedle 11 milionů nelegálů je to obrovské množství těch, kteří už dávno občanství mají a rychle získávají pozice v americké společnosti. Právě jim je určené tohle sentimentální drama o mexickém chlapečkovi, který se ztratil a záhy našel v náručí své milované matky. Velkým plusem je Adrian Alonso, který na svůj věk předvedl neuvěřitelně autentický a herecky vyšperkovaný výkon. Ze začátku to vypadá na velmi slušné a emočně silné sociální drama, jenže postupem doby vyvstane v plné nahotě obehrané schéma produkované latinoamerickými telenovelami se spoustou náhod a dějových zvratů, přičemž ony náhody v závěrečné třetině už představují urážku soudného diváka. Celkový dojem: 45 % s tím, že jsem patrně taky zbytečně sentimentální a měl bych si vrazit pár facek, abych se z toho probral.. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velice dojemný příběh mexického chlapce, vychovávané babičkou, když její matka je ilegálně za prací ve Státech. Volejí si každou neděli v deset dopoledne, hoch stále na matce žádá, aby popsala místo, odkud volá, maminka mu stále slibuje, že si pro něho přijede nebo někoho pošle. A když babička umírá, malý chlapec se odebírá maminku hledat. Z filmu se stává roztomilé road-movie, kdy děcko musí překonat množství překážek, než se ilegálně dostane do USA a ve velkoměstě se mu pak v neděli v deset podaří najít křižovatku, která odpovídá matčině popisu. Slzel jsem, když se vrhli do náručí. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že téma nelegálních imigrantů je v Americe zřejmě stále aktuální a pro filmaře velmi atraktivní, protože tohle nebyl první a zřejmě ani poslední film, který jsem na toto téma viděl. Ale rozhodně to byl film, který měl v sobě všechno, co má kvalitní film mít. Nechyběl zde atraktivní a hluboký příběh devítiletého chlapce, který už čtyři roky žije jen se svou babičkou v Mexiku, zatímco jeho matka se v Americe snaží jako nelegální imigrantka vydělat peníze na lepší život pro sebe a svého synka. Jenže když jeho babička umře, chlapec se rozhodne vydat se za svou matkou a na své cestě prožívá jednu zajímavou a nebezpečnou situaci za druhou. A musím říct, že si cením tohoto nápadu zvolit jako hlavního hrdinu devítiletého chlapce, protože to jsem ještě v žádném jiném filmu na toto téma neviděl a díky tomu se pro mě film stal zase o něco zajímavějším. Co se týče hereckých výkonů, tak všichni herci své postavy zahráli důvěryhodně a například scéna, kdy se hlavní hrdina poprvé v životě setkává se svým otcem na mě hodně zapůsobila a asi mi jen tak z mých myšlenek nevymizí, ostatně stejně jako celý film, který i když byl o vážných a těžkých věcech dokázal býti filmem pohodovým a milým. Jelikož nemám filmu absolutně co vytknout, tak uděluji maximální hodnocení v podobě pěti hvězd. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V jedné ze scén, která se odehrává v Los Angeles, je možné zahlédnout plakát k filmu Auta (2006). (fiLLthe3DD)
  • Carlos Reyes Carlitos má vo filme deväť rokov. Jeho predstaviteľ Adriano Alonso mal v dobe natáčania o tri roky viac, teda dvanásť. (lepo)

Reklama

Reklama