Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

topi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se u mě nesetkalo s žádným účinkem. A to je velká škoda, protože snímek je natočen na barevný širokoúhlý filmový formát značky Kodak, na který se v těchto létech moc netočilo. I krásné prostředí hor má svoje kouzlo, ale to je asi tak všechno. Příběh je hrozně naivní a působí jaksi rozpačitě. Vyprávění o třech kamarádech, do jejichž života vejde žena postrádá logiku a emoce nefungují. Film nefunguje ani jako balada, ani jako drama. Dokonce mě i rozčilovala stále do kola se opakující hudební smyčka mistra Lišky (tohle jsem ještě nikdy nenapsal, protože pan Liška je můj kultař největší). Prostě se omlouvám, možná mě snímek úplně nesedl, tak jak by měl, ale i přesto víc než za dva dát nemůžu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ojedinelá kvalita tohto snímku sa začína nenormálne dobrým scenárom, pokračuje vkusnou réžiou Martina Hollého a vrcholí trojicou hereckých predstaviteľov. Balada! Na absolútnom vrcholčeku je potom obdivuhodný výkon sympatickej Milky Vašáryovej, ktorá mala zo všetkých asi najťažšiu úlohu. Keďže nedostala veľa priestoru, musela využiť každučký moment na to, aby do svojej nevďačnej role vliala život a vytvorila skutočný, silný charakter, nie len pobehujúcu figúrku. Dokázala to, funkčne zapadla do celku, vzápätí ho výrazne obohatila a vytvorila jednu z najvýraznejších ženských postáv, aké kedy film zažil. Štyridsať Oscarov! ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Ivan Mistrík...Pil jako Dán a hrál jako Bůh. Z pití a depresí nikdy nevzejde nic dobrého, a tak se i stalo. Obrovská škoda vynikajícího herce. Ale zpět, tatranská nádhera, chata horské služby a tři nerozluční kamarádi. A nebyl by to urostlý Štefan Kvietik, aby se nezamiloval. Chlapské kamarádství je narušeno, i když krásná Saška je milá, příjemná, a cesty všech se musejí k sobě nějak nalézt. Jenže kam to občas z hor chodí ? Důvěra dostává trhliny, aby vyvrcholila tragèdií. Tak, co se zpracování týče, vše na vysoké úrovni. Jen mi šla od poloviny ta nádherná Liškova hudba trochu na nervy, bylo jí tam moc, ten stejně se opakující motiv jen se stoupající gradací. Ale jinak zážitek. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nedávno jsem shlédl i tento prý jeden z nejpopulárnějších slovenských filmů. Nejen díky krásné tatranské přirodě si udržuje tohle drama své kouzlo dodnes. Příběh není sice ničím vyjímečný a o přátelství, lásce a žárlivosti bylo natočeno bezpočet filmů. Kromě kamery a hudby, tak vyzdvihuju herecké výkony i scénář, které nepůsobí pateticky. Já osobně raděj upřednostňuju jiná témata, takže dávám jen silné 3hvězdy a spíš si tuto "baladu" užijou pamětníci. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Medená veža je na slovensku kultový film. Film natočený počas uvolnenia spoločnosti ( už o pár rokov by sa určite neobjavila nahá žena, pašovanie, či bitka v ordinácii). Pamätám sa ako ťažko sa bolo dostať na film do kina. Bol stále vypredaný. Kvietik, Mistrík a Rajniak vytvorili postavy dobrodruhov, horolezcov, ktorý si žili tak ako chceli oni a nie ako by mali žiť!! To bola tá sloboda po ktorej sme moc túžili - aj preto tento film je nezabudnuteľný. Ešte jedno - perfektná hudba. 90%. Dnes je to veľká nostalgia!! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Točilo sa na drahý materiál Kodak Eastmancolor, ktorého cena sa v tej dobe pohybovala okolo jedného amerického dolára za jeden meter. (Raccoon.city)
  • Emília Vášáryová (Saška) netají, že režiséri, ktorí ju obsadia, musia pri nahých scénach počítať s dablérkami. Výnimku neurobila ani pri natáčaní Medenej veže. (hippyman)

Reklama

Reklama