Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tmavej noci sa nad drevenou kolískou s práve narodeným chlapčaťom skláňajú tri sudičky. Každá z nich mu želá čosi iné - ale všetky spolu sa zhodnú, že keď dospeje, stane sa vládcom krajiny. On, syn chudobného uhliara žijúceho hlboko v lesoch. Len čo sa to dozvie kráľ, prikáže dieťa zabiť. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pohádka s takřka Shakespearovskými dialogy v dospělém téměř politicky laděném duchu o potížích královlády, nástupnictví. Fantastické kostýmy, lokace, neobvykle podaný žánr pohádky spíše ve stylu legendy, dramatu. Špičkové obsazení, herecký výkon Dočolomanského, nádherná výprava, vynikající hudební stopa (V. Godár, C. Debussy). Psychologie postav, téma osudovosti, lásky podané tak jako nikde jinde a předtím, bravo československá koprodukce. Určitě to není pro každého, ale neobvyklý klenot dob dávno minulých, který má neskutečnou atmosféru a vtáhne vás svojí pochmurnou atmosférou a nelítostnou konfrontací hlavních postav. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přehlídka filmových nedostatků od režijně-scénické a herecké bezradnosti statických záběrů, použití hudby, kameramanských protipohledů a střihů. Vnitřní řeči se snaží dovysvětlit to, na co si filmový jazyk netroufá. Radosti nepřidají ani wagnerovské mužské postavy, ani zvuková plochost, ani toporná řeč, natož v českém dabingu, podtrhujícím zmíněné mouchy. Pohádka čpící koprodukční rybinou. Přes nadějnou princeznu v nejlepších letech 1-2* ()

Reklama

Bilky 

všechny recenze uživatele

Ťažko filozofický príbeh. Rozpravkové boli len kulisy, ale tvorcovia to poňali ako antickú tragédiu na motívy Plavčík & Vratko alias Tri zlaté vlasy a.i. Hudba len prehlbovala depku z celkovo ponurého deja a nebyť excelentných hercov tak to zabalím po 20-tich minútach. Predabovanie českých hercov mi tiež rezalo uši, ale uznávam že je to o zvyku. 62% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Krásné dialogy - skutečně jako od Shakespeara. Nejlíp moudra vyznívají v monolozích - osamocený král v místnosti, která působí jako zpovědnice. Zaujmou i slovní přestřelky princezny. Škoda jen, že pohádka postrádá trochu víc humoru. A škoda dabingu. Postsynchrony chvílemi zněly tak, že jsme měl dojem, že sudičky jsou mimozemšťanky. Ale za pomněnkový úsměv Evy Vejmělkové chyby odpouštím:-) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Trochu to pôsobí rozťahane, keďže scenár bol trošku moc veľkolepý (pospájanie množstva známejších motívov). Je to v podstate pompéznejšia verzia filmu PLAVČÍK A VRATKO (Tři zlaté vlasy děda Vševěda). Pekné zábery, výborné obsadenie, nádherné kostými, prekvapivá hudba. Zaujme predovšetkým snaha o psychológiu - množstvo divadelných monológov, že to občas ani nepôsobí ako rozprávka. Klasika... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na hradě Pernštejn a Zvíkov. (Cucina_Rc)
  • Záběry u řeky a chaloupky se natáčeli u přívozu ve vesnici Nadryby ležící u Plzně. (ČSFD)

Reklama

Reklama